X

Legea vaccinării obligatorii a primit aviz pozitiv în cadrul Comisiei de Sănătate. Amenzile pentru cine refuză ajung până la 10.000 de lei

inchide

Copiii vor fi vaccinați cu vaccinurile din Calendarul Național numai cu consimțământul părinților, iar părinții care refuză să își vaccineze copiii trebuie să meargă la consiliere pe tema vaccinării. În caz contrar, ei riscă să fie amendați cu sume între 1.000 și 10.000 de lei, în trepte, în funcție de numărul refuzurilor. Refuzul vaccinării și după consiliere poate fi sancționat cu amendă între 5.000 și 10.000 de lei, decizia urmând să fie luată de Comisia de vaccinare din județul respectiv. Proiectul legii vaccinării, blocat în sertarele Camerei Deputaților de 2 ani și jumătate, a fost deblocat – o întâlnire tehnică, la care presa nu a avut acces, a avut loc luni la Comisia de Sănătate din Camera Deputaților.

Proiectul ar urma să intre la votul final în plen săptămâna viitoare, au declarat surse politice pentru HotNews.ro. Proiectul nu va aduce obligativitatea vaccinării, deoarece consensul politic a fost obținut pe o formă care nu prevede obligativitatea, ci doar recomandarea vaccinării cu vaccinurile prevăzute în Calendarul Național și o serie de sancțiuni (amenzi) pentru părinții care refuză atât vaccinarea, cât și consilierea pe această temă, au precizat surse politice pentru HotNews.ro.

O eventuală prevedere ca accesul copiilor nevaccinați să fie interzis în școli și grădinițe, dorită de unele voci, risca să fie neconstitutională și ar fi încălcat dreptul acestora la educație, astfel că nu va apărea în lege, au mai explicat pentru HotNews.ro sursele citate.
Proiectul de lege prevede vaccinarea copiilor cu vaccinurile prevăzute în Calendarul Național, dar numai cu consimțământul scris al părinților. 
Părinții care refuză vaccinarea vor trebui să meargă la consiliere pe tema vaccinării, iar în cazul în care refuză de mai multe ori acest lucru, riscă să fie amendați cu sume cuprinse între 1.000 și 10.000 de lei, în trepte,în funcție de numărul refuzurilor.
Refuzul vaccinării și după consiliere poate fi sancționat cu amendă între 5.000 și 10.000 de lei, decizia urmând să fie luată de Comisia de vaccinare din județul respectiv.
Aceasta este forma în care proiectul de lege a ieșit din ședința tehnică de astăzi din Comisia de Sănătate, care s-a ținut cu ușile închise (presa nu a avut acces), potrivit surselor HotNews.ro.
Prevederile-cheie din proiectul de lege:
 • Recomandarea de vaccinare cu vaccinurile incluse în Calendarul Național de Vaccinare pentru copii, vaccinurile impuse de situații epidemiologice care implică vaccinarea și vaccinurile pentru personalul medico-sanitar.
 • Copiii vor putea fi vaccinați doar după ce părinții își dau consimțământul.
 • Părinții care refuză vaccinarea trebuie să se informeze. Părinții care refuză vaccinarea copiilor vor trebuie să meargă la informări pe tema vaccinării.
 • Părinții care refuză de mai multe ori să meargă la consiliere pe tema vaccinării vor fi amendați cu sume cuprinse între 1.000 și 10.000 de lei.
 • Refuzul vaccinării și după consiliere poate fi sancționat cu amendă între 5.000 și 10.000 de lei. Decizia va aparține Comisiei de vaccinare din județul respectiv.
 • Autoritățile locale riscă și ele amenzi dacă nu vor asigura consilierea părinților care refuză vaccinarea – prin medicii de familie, medicii școlari, medicii din Direcțiile de Sănătate Publică.
 • Accesul copiilor nevaccinați în școli și grădinițe, interzis în caz de epidemie. Chiar dacă nu prevede obligativitatea, legea va interzice accesul unui copil nevaccinat în comunitate (grădiniță sau școală) în cazul în care în comunitatea respectivă are loc o epidemie.
 • Stocuri de vaccinuri pe cel puțin un an. De asemenea, autoritățile vor trebui să asigure un stoc de vaccinuri cel puțin egal cu necesarul anual, au precizat sursele citate, pentru HotNews.ro.

Categoriile de vaccinări recomandate în proiectul legii vaccinării:

 • vaccinările cuprinse în Calendarul Național de Vaccinare pentru copii;
 • vaccinările impuse de situații epidemiologice care implică vaccinarea ca masură de intervenție în vederea limitării bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare;
 • vaccinările pentru personalul medico-sanitar din unitățile sanitare publice și private;
 • vaccinările pentru alt personal din unitatile publice și private care prin natura atributiilor sunt expuse suplimentar la boli infecțioase sau pot reprezenta surse de infecție ce ar putea pune in pericol sanatatea publica, stabilite prin Hotarare de guvern.

Proiectul legii vaccinării, elaborat de Ministerul Sănătății, a fost aprobat de Guvern pe 9 august 2017 și a ajuns la Parlament o zi mai târziu. Pe 23 octombrie 2017, el a fost adoptat de Senat, apoi a ajuns la Camera Deputaților (for decizional) unde stă blocat de peste 2 ani și jumătate. În prezent, proiectul se află în sertarul Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, unde termenul de depunere a raportului ar fi trebuit să fie 7 noiembrie 2017, iar apoi să meargă în plen.

https://www.youtube.com/watch?v=bFhlZIiijug

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

32 comentarii

 1. Nu se mai poate, trebuie să ieșim în stradă,la război.Păi ăștia pe banii noștri fac ce vor si ne tratează ca pe vite de abator???De cînd sînt eu sau copilul meu proprietatea guvernului???

  1. Se pare ca suntem proprietatea parlamentului, nu a guvernului . Daca analizati documentele din articol, ascultati ce vorbeste acest om in clip din articol, veti afla ca soarta ne-o hotaraste, in acest caz, cel al vaccinarii, comisia de sanatate a camerei deputatilor . Intrebati-va cine are majoritate in acest moment. Intrebati-va cine a initiat acest proiect de lege. Se pare ca a fost propusa in 2017 de catre guvernul Tudose .
   Din pacate, atunci cand nu ne hotarasc viata cei din parlament, o hotarasc cei din guvern . Guverne trecute, guverne prezente, parlamentari trecuti, prezenti … Nici unul demn de o stampila de vot .

  2. Poate garanta vreun susținător al vaccinării obligatorii că acestea fac doar bine? De ce sa risc sa îmbolnăvesc un copil sănătos pe viață? Mai bine ,,risc o boala” care are rolul de al imuniza natural si cu mai puține riscuri și Dumnezeu îi va păzi pe copiii noștri.

 2. Matei Dobrovie are o fata speriata de parca ar fi vazut diavolii sarind la gitul lui in sala unde slugile satanei au aprobat legea diabolica. Isi vor lua ei plata.

 3. O aeronavă militară siriană, de tip L-39, a fost doborâtă, marţi, de forţele aeriene turce în regiunea Idlib din Siria
  https://www.mediafax.ro/externe/turcia-a-doborat-o-aeronava-militara-siriana-in-regiunea-idlib-18922348
  Turcia a lansat roiuri de drone ucigaşe pentru a ataca forţele guvernamentale siriene susţinute de ruşi, o mişcare caracterizată de un oficial drept o inovaţie militară ce demonstrează abilităţile tehnologice ale Ankarei pe câmpul de luptă
  https://www.zf.ro/business-international/turcia-lanseaza-in-lupta-un-numar-fara-precedent-de-drone-in-siria-o-provocare-pentru-rusia-18919517

  Ce facem daca WW3 incepe inainte sa apuce sa ne vaccineze? Care-i mai al dracului, glontul, vaccinul sau cipul?

   1. Cred ca-i cea mai buna solutie(glontul), caci ce se va intampla daca omul se vaccineaza: presupunem ca se poate imbolnavi. Iar pentru a te trata iti trebuiesc bani si….in curand noul card de identitate biometric. Iar cand vor retrage si cardurile de identitate biometrice, omul tot bolnav fiind, si vor impune marcarea pe corp cu barcid sau implantul de cip, atunci ii va fi enorm de greu omului sa renunte la pecetea antihristului fiindca ii va trebui pentru a se trata sau pentru a nu muri. Asta este legatura cea mai vicleana dintre vaccin si pecetea lui antihrist. Si banii sunt o problema, caci trebuie sa-i ai. Dar interesul „unora” este pecetluirea tuturor oamenilor, adica vaccinarea tuturor.

 4. Dumnezeu să le stea împotrivă!
  Acum să văd dacă sunt în stare să fac o alegere pe placul lui Dumnezeu.
  Doamne, iartă-ne și ajut-ne să facem voia Ta!

 5. Am sesizat DNA cu privire la acest proiect sinistru care nu este altceva decat rezultatul presiunilor(spagilor) de sute de milioane de euro asupra factorilor decidenti, Comisia de Sanatate in cazul nostru.

  Urmeaza sa le scriu acel mail tuturor parlamentarilor, in care am sa le explic despre demersul meu, iar daca nu se va intampla nimic, iar proiectul merge mai departe, am sa le explic cum copiii mei vor fi vaccinati doar peste cadavrul meu, iar de amenzi nici macar nu poate fi vorba: mai bine dau miile de euro unor racheti de la Tiraspol sa mai rareasca din clasa politica, act legitim in situatia respectiva.

  Asta asa crestineste si in spirit ortodox, daca e sa devenim mucenici, sa mai luam cu noi dintre jeguri si sa-i mucenicim pentru iad.

  1. Ai perfecta dreptate. In ce ma priveste ma tem cel mai mult de propria mea frica. Trebuie inmultita rugaciunea mai ales acum in post. Asa se inmulteste si curajul si il aducem si pe Dzeu sa lupte alaturi de noi. Doar asa vom birui. Diavolul a crescut mult in ultimul timp si nu mai poate fi doborat cu una cu doua. Doamne ajuta!

  2. Nu e ”creştineşte şi în spirit ortodox”. Nici în acest caz nu poţi face asta. Mai bine roagă-te ca să te scape Dumnezeu.

    1. @ Mihai

     Bine ca e crestineste si in spirit ortodox ca satanistii sa-si bata joc de drept maritorii crestini.

     Sfantul Stefan cel Mare si razesii lui nu s-au limitat doar la post si rugaciune, ci au pus mana si pe sabie.

     Tu chiar nu esti capabil sa constientizezi in ce ape ne scaldam?

     Adica sistemul declara doua fete moarte, ca sa nu mai fie cautate, ele fiind in viata si supuse prostitutiei si noi sa vorbim frumos si sa ne purtam frumos cu niste satanisti si sociopati ???

     Cum au reusit sa te induca in eroare ? Prin faptul ca imbraca costume de mii de euro si vorbesc frumos pe texte de lege??? Te inseli copile, nu mai fi naiv. Avem de aface cu mafii statale care au pus mana pe putere prin fals, frauda si inselaciune. Astia sunt criminali buni de streang, chiar nu vezi ???

     Acum ne vand trupurile noastre, Temple ale Duhului Sfant, caci sufletele le-au vandut in Creta !!! Un act medical nu poate fi impus prin coercitie si nici printr-o alta modalitate !!! Asta e nazism in forrma autentica, impus culmea, tocmai de catre ultrabolsevici, care dupa istoria moderna a Romaniei, nu ar mai avea voie sa respire la aceasta ora !!!

     NU MAI FI NAIV !!! LASA FALSA SMERENIE SI EVLAVIE !!! NU E LOC DE ASA CEVA AICI !!! SATANISTII EXACT DE ASTA PROFITA !!!

     DUMNEZEU NU NE VREA TAMPITI !!!

     1. N-am zis să accepţi vaccinurile, am zis numai că nu e lucru ortodox să te apuci să-i asasinezi.

     2. @ Mihai

      Iertare frate, ca e post. M-am aprins peste masura.

      Dar raman la ideea ca institutiile de forta ale Romaniei sunt conduse de minjti criminale impotriva noastra.

  3. Ma alatur demersului tau, intru totul.
   Si sa ai garantia ca la fel ca noi gandesc multi multi altii.
   Doar de o scanteie este nevoie….

 6. Legea aceasta s-a impus în mod fraudulos, iar vinovații trebuie trași la răspundere. Sănătatea noastră nu e de vânzare.

 7. Sa se vaccineze cu portia mea acesti necredinciosi care au votat legea vaccinarii, poate devin de doua ori mai imuni

 8. Ai perfecta dreptate. In ce ma priveste ma tem cel mai mult de propria mea frica. Trebuie inmultita rugaciunea mai ales acum in post. Asa se inmulteste si curajul si il aducem si pe Dzeu sa lupte alaturi de noi. Doar asa vom birui. Diavolul a crescut mult in ultimul timp si nu mai poate fi doborat cu una cu doua. Doamne ajuta!

 9. S-a întors Coldea,
  Reîncepem Jocul!

  In jurul datei de 20 Februarie am aflat că s-a luat Decizia ca Florian Coldea să fie numit Directorul Colegiului European de Informații,

  O Suprastructură de Informații anunțată de Macron din 2017, imediat după demiterea lui Coldea din SRI.

  La nici o Săptămână, pe 26 Februarie, la Zagreb, Consiliul European a decis Înfințarea Colegiului European de Informații.

  Formalizarea înființării Colegiului s-a făcut după ce Macron a fost sigur că această structură va fi condusă de Florian Coldea.

  Prezența săptămânală a lui Coldea la Bruxelles și la Strasbourg, după ce nu a mai fost Șeful SRI, este cunoscută. Mai mult, Florian Coldea s-a arătat în ultima vreme în ținută de gală la diverse evenimente, pentru a da un semnal puternic că revine.

  Nu numai atât:
  Vine și cu două arestări la pachet:
  Mircea Beuran și Sorina Pintea, în amândouă Florian Coldea fiind cel care a coordonat arestările.
  In cazul lui Beuran decizia de arestare s-a luat la Zalău într-o ședință mixtă de partid-securitate, iar în cazul Sorinei Pintea, Coldea a executat-o direct printr-una din firmele pe care le controlează.
  Scriam în postarea de ieri că Privatizarea Casei Naționale de Sănătate, Perla Coroanei, este de fapt miza Vânzării Sănătății și va activa toți “greii” deciși să rupă o halcă cât mai mare din jaful ce va urma.
  Intr-un interviu, pe lângă faptul că s-a opus Privatizării Sănătății, Beuran a spus că CNAS este “Cea Mai mare Bancă din România”
  Ce nu știa sau nu a spus Beuran este faptul că
  CNAS este Banca lui Coldea, Sistemul de Achiziții din Sănătate fiind controlat de el și firmele înființate de el.
  Arestările lui Beuran și a lui Pintea sunt un fel de “Marcare a teritoriului”, de semn la locul faptei pe care Coldea îl lasă cu mesajul:
  “- M-am întors!”
  Am spus-o de nenumărate ori, peste 90% din achizițiile spitalelor sunt controlate de SRI-ul lui Coldea, iar execuția lui Pintea, un caz-școală, este făcută chiar de unul din oamenii lui Coldea, care, deodată, după ce a făcut afaceri de zeci și zeci de milioane de euro, cu toate spitalele, inclusiv cu SRI, s-a autodenunțat și a denunțat și pe alții.
  Dacă în cazul Beuran, Codea a lucrat prin Ungureanu, membru propriului partid pe care-l conduce-Beuran având montată inclusiv tehnică în birou-, în urma scandalului provocat prin expunerea lui Ungureanu, în cazul Pintea a acționat direct, printr-una din multele firme pe care le controlează. Amândouă arestările s-au făcut prin denunțători care au “dat buzna” în sediul DNA și au spus că au dat sau vor da mită.

  Ce vrea de fapt Coldea și USR-ul, partidul său-, dar și Macron, “nașul” USR-PLUS, cel care l-a reinventat pe Coldea, în România și Europa?

  In planul de vânzare a României, Franța vrea și ea o buucată cât mai mare din prada ce va urma, în mod special CNAS, zona fiind controlată sproape exclusiv de firmele lui Coldea, iar în planul politicii UE vrea să controleze UE și adversarii SUE, cum ar fi Polonia Slovacia sau Grecia, nesemnatare ale înființării Colegiului European de Informații, printr-o structură Europeană de tip Securistic.

  Înființarea Colegiului European de Informații este ideea lui Coldea pusă în practică imediat ce a fost demis de Helvigh, și apare ca o continuare, chiar replică la Parchetul European condus de Germania. Numirea lui Coldea era o formalitate, el fiind cel care l-a imaginat și pus în practică, el a convins Serviciile Secrete din țările semnatare să fie de acord, fapt care s-a și petrecut acum o săptămână.

  Scriam acum câteva luni de încercarea de demitere a lui Helvigh, care a venit pe o filieră influențată masiv de Coldea, despre care o să vorbesc la un moment dat. Planul a fost atât de bun, încât doar o greșeală de tactică și faptul că a fost expus -și nu numai-, a dus ca el să fie un pic amânat.
  Îl anunț încă odată că suntem aici, dar că nici Trump nu e atât de prost, să nu știe ce face aripa Democrată din CIA, indiferent câte îmbârligături ar face Coldea să-i convingă și pe Conservatori.

  Deocamdată atât.

  Reintrarea lui Coldea masiv în Jocul de Putere din România se face de data asta printr-o funcție extrem de importantă în Europa și este o colaborare win/win

  • 1) Coldea îl ajută pe Macron să controleze țările care se opun Progresismului Soroșisto- Macronist și SUE.
  • 2) Echilibrează raportul de forțe între Germania, care are prin Kovesi Parchetul European și Macron care va avea Serviciul Secret de Informații al UE.
  • 3) In România, partidul lui Macron-Coldea-Ardelean, USR-PLUS trebuie să ajungă la putere, dar motivația cea mai importantă sunt banii,
  • 4) Principalul Beneficiar al Vânzării Sănătății trebuie să fie Coldea, care-l controlează/ șantajează pe Costache prin Ungureanu, dar și Franța, care trebuie și ea să se înfrupte din CNAS, nu numai Germania lui Merkel, ca dealtfel la toate celelalte vânzări, pentru că inițial Aeroportul trebuia să ajungă la Francezi, ca și altele, iar Iohannis îi pune pe masă lui Merkel tot, adică sute de miliarde de euro.
  Macron, ca și americanii sunt “săriți” la jaf de Merkel și Iohannis- care le mai face și partidul praf ( USR-PLUS) motiv pentru care grăbește numirea lui Coldea pentru a controla o parte mare din cătușele politicienilor.

  Și pentru că veni vorba, politicienii români nu există în acest joc, fiecăruia i se flutură cătușele în față, sau unii, ca Ciolacu de exemplu, sunt atât de proști că nu știu nici pe ce lume sunt.
  Dovada?
  Ce ați aflat dumneavoastră, cititorii, astăzi, au aflat și ei odată cu dumneavoastră.
  Cum în cazul Helvigh i-am dat una sănătoasă lui Coldea, o veche “cunoștință” a mea, îl anunț că tocmai a aflat lumea ce vor să facă și că nu sunt chiar singuri pe teren.

  Tocmai a reînceput Jocul.

  1. @ Jo

   Ce sunt astea ce ai scris? Nu realizezi ca nu au nici o valoare? Cum se numeste jocul? Care tradeaza mai mult? Ai pus dovada ca serviciile speciale trebuie demantelate, desfiintate complet, iar membrii lor aruncati in puscarii.

   Pe cine intereseaza astfel de jocuri? Personal sunt scarbit. Mai vad si pe unii ca in numele credintei, noi tre sa stam capul pe bordura si altii sa joace cu bocancii pe gaturile noastre.

   Pana cand? Nu realizezi ca ne sunt atacati copiii?

 10. Ar mai putea fi un motiv aceasta disperare de a da drumul acestui proiect: nevoia de bani pentru campania electorala.

  Avand in vedere interesul financiar al corporatiilor farma, spaga ar putea ajunge la cateva sute de milioane de euro, bani numai buni pentru campania electorala.

 11. ,,??Nădăjduim în Dumnezeu că vom fi iarăși ce-am fost și mai mult decât atât!??“
  Petru Rareș

 12. In privinta vaccinarii exista la ora actuala o ascundere, in fel si chip, a adevarului . Atata timp cat canalele de stiri implementeaza cenzura adevarului, nu mai sunt de stiri, ci factori de propaganda , care tac asupra adevarului si raspandesc stiri false. Adevarul este ca legea vaccinarii obligatorii este o mega afacere pe banii si sanatatea romanilor, ca multe altele facute de cei din Parlament, tradatori de tara si neam, niste farisei si ipocriti cand vin si va cer voturile.

 13. Ar trebui contestata legea pe motivul incalcarii constiintei religioase asa cum au obtinut americanii in congres folosindu-se de faptul ca vaccinul ROR este produs cu ajutorul unor celule de copii avortati si nu exista alte variante etice. Mai intai s-au adresat cardinalului Ratzinger care a desemnat o comisie care a analizat aceste vaccinuri si ale carei concluzii, inca din 2005, au fost ca producerea si utilizarea vaccinurilor obtinute cu ajutorul celulelor fetale constituie un pacat, iar parintii ar trebui sa aiba dreptul sa le refuze. Vezi aici:
  https://cogforlife.org/wp-content/uploads/2012/04/vaticanresponse.pdf
  Si aici:
  https://cogforlife.org/catholic-exemptions/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button