X

Vatican: Trei cardinali apelează la relocarea refugiaților în Europa

Foto: Patriarhul Bartolomeu și Papa Francis vizitând refugiații din insula Lesbos

 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Într-o scrisoare adresată Conferințelor episcopale ale Uniunii Europene, cardinalii Jean-Claude Hollerich, președintele Comisiei Conferințelor episcopale ale Uniunii Europene (COMECE); Michael Czerny, SJ, subsecretar al Secției pentru migranți și refugiați pentru promovarea dezvoltării umane integrate; și Konrad Krajewski, Almonerul “Sfinției” Sale, solicită ca refugiații prezenți pe insula Lesbos să fie relocați în alte țări europene. 

Trei cardinali principali au cerut Conferințele Episcopale Europene pentru a ajuta la relocarea refugiaților blocați în Lesbos și în alte tabere de primire din Grecia.

Într-o scrisoare adresată președinților Conferințelor Episcopilor, cardinalul Jean-Claude Hollerich, SJ, președintele Comisiei Conferințelor Episcopilor din Uniunea Europeană (COMECE) evidențiază preocuparea Papei Francisc pentru cei peste 20.000 de adulți și peste 1.100 minori neînsoțiți care trăiesc în condiții precare și supraaglomerate „în Europa, dar în afara societății europene”. Scrisoarea este, de asemenea, semnată de cardinalii Michael Czerny, SJ, subsecretar al Secției pentru migranți și refugiați pentru promovarea dezvoltării umane integrate; și Konrad Krajewski, Almonerul “Sfinției” Sale.

Scrisoarea începe prin amintirea lui Angelus din 6 septembrie 2015, când Papa Francisc a făcut un apel „la parohiile, comunitățile religioase, mănăstirile și sanctuarele din toată Europa, pentru ca acestea să exprime Evanghelia într-un mod concret și să găzduiască o familie de refugiați”. În acea perioadă, “Sfântul” Părinte a cerut și sprijinul tuturor episcopilor europeni pentru apelul său, amintind că „Mila este al doilea nume al Iubirii”.

„Încurajat de cuvintele “Sfântului Părinte”, această cale a devenit – precum și o datorie creștină – o invitație sinceră a întregii Biserici pentru a trezi noi energii evanghelice de bun venit în fiecare dintre țările membre ale Uniunii Europene”, scrie Cardinalii . Ei sugerează că Conferințele Episcopilor ar trebui „să cadă de acord cu un proiect pentru un coridor umanitar din Lesbos și alte tabere de primă primire din Grecia, în colaborare cu guvernele lor individuale”.

Aceștia remarcă experiența de succes cu relocarea și integrarea familiilor de refugiați de la Vatican și în Arhiepiscopia Luxemburgului și invită Biserica din Uniunea Europeană „să nu rămână indiferentă” și să redea speranța acestor persoane.

Scrisoarea este însoțită de documentul „Orientări privind procedura de transfer a solicitanților de azil și a refugiaților din Grecia într-o țară europeană” – care oferă baza legală pentru un proiect de relocare pe tot continentul și propune o modalitate concretă de realizare a acestuia o realitate. Acest document a fost pregătit de Comunitatea Sant’Egidio și oferă Conferințele Episcopilor informațiile tehnice necesare pentru a primi și integra aceste persoane și familii.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Deși prezentați ca victime care necesită ajutor și compasiune, imigranții de pe insula Lesbos mentionați în scrisoarea cardinalilor, găsesc totuși timpul și ura necesară să devasteze Bisericile Ortodoxe.

Mai multe detalii:

Grecia (Lesbos):Biserici ortodoxe vandalizate în mod repetat de refugiați musulmani

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button