X

Grecia: Biserici ortodoxe vandalizate în mod repetat de refugiați musulmani

Sursa Foto: pravoslavie.ru

 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Situația tensionată de pe insulele din nordul și estul Mării Egee, acum adăpostind zeci de mii de refugiați, în principal din țări predominant musulmane, este ca o „bombă gata să explodeze”, relatează Agenția de știri Ortodoxia .

Localnicii și-au atins limitele și se află într-o permanentă stare de furie și de întristare, în timp ce refugiații atacă și vandalizează locurile sfinte ortodoxe.

În special, rezidenții din Moria, Lesvos se plâng că grupuri de imigranți ilegali musulmani au vandalizat în mod repetat bisericile din zonă și au făcut amenințări directe împotriva credinței ortodoxe. Biserica Sfânta Ecaterină este acum blocată, deoarece locuitorii încearcă să blocheze intrarea și să o protejeze împotriva noilor profanări.

Sursa Foto: orthodoxianewsagency.gr

 

Ferestrele bisericii au fost rupte, sfânta cruce a fost aruncată și icoanele au fost răsturnate. De asemenea, refugiații au deteriorat paraclisul Taxiarchis (Arhanghelul Mihail), sfântul patron al Mytilini, capitala Lesvos, și a intrat acolo pentru a dormi.

Cu ajutorul poliției, locuitorii locali au reușit să îi dea afară pe refugiați din capela Taxiarchis, „dar imaginea din interiorul bisericii a fost tragică.”

Potrivit unui raport recent al The Guardian , există mai mult de 42.000 de imigranți pe Lesvos și o serie de alte insule, care „nu pot pleca din cauza unei politici de izolare determinată de UE, sunt obligați să rămână pe insule până când solicitările de azil sunt procesate de un sistem atât subestimat cât și suprasolicitat. “

Poliția Lesvos s-au ciocnit cu aproximativ 2000 de migranți și refugiați afgani , care au participat la un miting de protest din tabăra Moria la Mytilini luni pentru a solicita condiții mai bune de viață și o accelerare a procedurilor de azil.

 

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Asta nu este nimic fata de ce urmeaza, haosul total este minutios pregatit in toata lumea!
   Viktor Orban susţine că 95% dintre migranţii care sosesc la frontieră sunt „bărbaţi de vârstă militară”.
   „În Europa este interzis să spui aşa ceva, dar este vorba de o invazie organizată”, a punctat Orban.
   https://www.capital.ro/ungaria-este-amenintata-de-grupuri-organizate-de-migranti-viktor-orban-este-o-invazie-organizata.html

   Peste 1.700 din personalul medical este infectat cu coronavirus, 6 au murit deja
   https://edition.cnn.com/2020/02/13/asia/coronavirus-health-care-workers-infected-intl-hnk/index.html
   https://www.nytimes.com/2020/02/14/world/asia/china-coronavirus.html
   https://www.ft.com/content/758fc319-0724-32f6-b496-05a458be72a4
   Masurile de protectie a personalului medical sunt ineficiente si nu o sa mai aibe cine sa-i trateze pe bolnavii care se inmultesc cu miile de la o zi la alta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button