X

Viruși, Epidemii și Experimente: Istoria Războiului Biologic

https://youtu. be/HHalV3cDves

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Utilizarea de bacterii, viruși și alți agenți biologici ca arme de război are o istorie lungă și istovitoare. De la Împăratul Roman Frederick Barbarossa , care a folosit cadavrele pentru otrăvirea puțurilor de apă din 1155 Î.Hr., până la mongoli care  au catapultat  cadavrele victimelor ciumei în orașul asediat Caffa în 1346, există multe astfel de exemple de forme timpurii, rudimentare de război biologic. O utilizare infamă a războiului biologic a avut loc în 1763, când forțele britanice le-au furnizat în mod deliberat americanilor nativi pături contaminate cu  variola , producând un focar major al bolii.

Cu toate acestea, în ciuda acestor exemple timpurii, abia în secolul XX, războiul biologic a devenit într-adevăr științific. În timpul Primului Război Mondial, armata germană a fost un practicant notabil al acestei “arte” a războiului, deși într-un mod oarecum întâmplător. Anumite operațiuni efectuate de Germania au vizat infectarea animalelor și / sau hrana animalelor din țările inamice cu antrax și glander (un tip de boală infecțioasă). Cu toate acestea, înainte de câteva decenii, războiul biologic a atins cote majore în multe țări.

Japonezii au fost interesați în special de această zonă de război, intensificându-și eforturile în anii 1930 și timpul celui de-al doilea război mondial. În 1939, japonezii au încercat să achiziționeze virusul febrei galbene de la Institutul Rockefeller din New York. Unul dintre cei mai de seamă susținători ai utilizării biowarfare (război biologic) a fost chirurgul general și microbiologul japonez Shiro Ishii, care a continuat să conducă unitatea centrală a programului de război biologic din Japonia Imperială în timpul celui de-al doilea război mondial: unitatea 731, care avea sediul în China ocupată. În cadrul programului lor de biotehnică, armata japoneză a testat cel puțin 25 de agenți biologici asupra civililor și prizonierilor de război, cu operațiuni inclusiv de intoxicații a peste 1.000 de puțuri de apă chineze, cu tifos și holeră, și împrăștierea de purici infestați cu ciuma deasupra orașelor chineze. Cel puțin mii de oameni au fost uciși de acest program, unii susținând chiar cifra de aproximativ 200.000 de chinezi uciși,

Ce este chiar mai rău reprezintă faptul că guvernul american a dat imunitate politică  multora dintre acești ofițeri japonezi de biowarfare în schimbul obținerii datelor din programul de război biologic japonez, ceea ce înseamnă că mulți au scăpat de acuzațiile de crimă de război pe nedrept. Desigur, aceasta amintește de  Operațiunea Paperclip , când SUA au adus 700 de oameni de știință din Germania nazistă în America pentru a lucra la proiecte științifice, inclusiv explorare spațială. În America de Nord, unul dintre cele mai vechi laboratoare biowarfare a fost fondat în 1940 sub proprietate privată, Sir Frederick Banting, câștigător al Premiului Nobel pentru co-descoperirea insulinei, jucând un rol proeminent în această unitate.

Există, de asemenea, numeroase exemple de militari care efectuează experimente de război biologic pe cont propriu, folosind cetățeni nevinovați. În 1950, de exemplu, autoritățile americane au efectuat în secret un experiment de război biologic la San Francisco, prin pulverizarea microbilor în atmosferă pentru a testa impactul pe care un atac de bioweapon l-ar avea asupra orașului de 800.000 de oameni. Acest test a dus la moartea  unui cetățean, care a fost infectat cu una dintre tipurile de bacterii utilizate în experiment, pacientul decedând după ce infecția s-a răspândit în corp și i-a afectat inima. Un alt incident a avut loc în anii 1960, când armata americană și CIA au efectuat un experiment de bio-armă la metroul din New York . Testul a constat în recipiente umplute cu otrava simulată aruncată între două linii de cale ferată, testând modul în care otrava s-a răspândit prin rețeaua de metrou. În Marea Britanie, între 1961 și 1968, Ministerul Apărării a  pulverizat  E. coli și alte bacterii de-a lungul coastei de sud a Angliei, pentru a imita antraxul, cu milioane de persoane care nu au știut că acești germeni sunt aruncați asupra lor.

În afară de civilii folosiți precum șoareci de laborator de către unitățile de biotehnică, programele de război biologic pot reprezenta, de asemenea, un alt risc pentru civili: sub formă de agenți patogeni care scapă accidental din instalațiile de biotehnică. Un exemplu al acestui scenariu s-a produs în Rusia sovietică în 1979, când o epidemie de antrax a izbucnit în orașul Sverdlovsk. Inițial, autoritățile sovietice au încercat să acopere incidentul argumentând că provine de la animale infectate cu antrax. Abia după zeci de ani mai târziu, s-a dezvăluit că epidemia a fost rezultatul unui accident  într-o instalație de război biologic din zonă, cauzat de un filtru de aer înfundat  nefiind înlocuit, rezultând un aerosol de antrax fiind eliberat, omorând cel puțin 66 de persoane.

De acum câteva decenii, putem fi siguri că vor exista revelații referitoare la testele de război biologice și la accidente, în timpul nostru, așa cum ne arată istoria.

 

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

9 comentarii

 1. Gurile rele spun ca se produc arme bacteriologice in Georgia, cu binecuvantarea SUA
  Silvermann a făcut cunoscut într-un interviu că „în laboratorul ”R.Lugar”, în vecinătatea Tbilisi, se produc substanțe periculoase pentru sănătate care sunt testate pe populația locală”. „Ei produc antrax, ciumă și gripa porcină”, a spus Ghiorgadze.
  Fostul ministru al securității statului din Georgia, Igor Ghiorgadze, a prezentat o listă cu zeci de cetățeni georgieni care au murit în condiții suspecte.
  Ghiorgadze a făcut apel la președintele american Donald Trump cu o cerere de a investiga legalitatea „experimentelor efectuate în Georgia” de către personalul de laborator care „a acționat în conformitate cu permisiunea administrației predecesorului dumneavoastră și în acord cu fostul președinte georgian”.
  http://www.vestidinrusia.ro/2018/09/12/igor-ghiorgadze-substante-periculoase-ar-putea-fi-produse-in-georgia-sub-egida-sua/

  Pe chinezi i-au lovit si anul trecut, ca si pe noi, cu pesta porcina, iar anul asta si cu gripa aviara. Nici Germania nu este ascultatoare, nu vrea sa se lepede de China si se leapada de fascistii care vor la putere, asa ca s-au ales si ei cu gripa aviara.
  Virusul gripei aviare H5N8 a fost raportat la un efectiv de păsări domestice din sud-vestul Germaniei
  https://blacknews.ro/virusul-gripei-aviare-h5n8-a-fost-confirmat-la-o-gospodarie-din-sud-vestul-germaniei/

 2. Germanii infectati cu coronavirus sunt tratati acasa, nu sunt internati in spitale!
  Germania ascunde cifrele reale ale celor infectati cu coronavirus si faptul ca personalul medical este expus infectiei cu toate masurile de protectie!
  Un român care a îngrijit, în Germania, o familie infectată cu coronavirus s-a întors în țară și prezintă simptomele infecției
  El a fost echipat corespunzător atunci când a intrat în contact cu bolnavii, el respectând toate măsurile de protecție.
  https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/un-roman-care-a-ingrijit-in-germania-o-familie-infectata-cu-coronavirus-s-a-intors-in-tara-si-prezinta-simptomele-infectiei-1258992

 3. Razboi pe fata intre Occdient si China: toate marile companii occidentale din IT&C isi anuleaza participarea la Congresul Mondial din Barcelona, datorita participarii chinezilor “infectati”.
  Huawei, Xiaomi, and Oppo confirm plans to attend MWC as scheduled,
  https://www.phonearena.com/news/huawei-xiaomi-oppo-attend-mwc-2020-confirmed_id122154
  Deutsche Telekom, BT and Nokia have joined rivals and other technology behemoths such as Intel, Amazon and Facebook in dropping out of the Mobile World Congress in Barcelona due to their concerns over the coronavirus outbreak.
  https://www.ft.com/content/278e81f8-c74e-3206-ac2f-f27e1245ff0b

 4. Mii de chinezi din armată şi poliţie puşi în carantină. Încep acuzaţiile făţişe la adresa conducerii Partidului
  Zeci de ofiţeri din armată şi poliţie au fost diagnosticaţi cu infecţii cauzate de virusul Wuhan şi peste 2500 de soldaţi au fost puşi în carantină.
  Epidemia a lovit cu precădere marina militară chineză, în special forţele de pe submarine, care au devenit adevărate focare de infecţie.
  http://epochtimes-romania.com/news/mii-de-chinezi-din-armata-si-politie-pusi-in-carantina-incep-acuzatiile-fatise-fata-de-conducerea-partidului—297516

  O femeie din Rusia a sărit de la geamul unui spital pentru a scăpa de carantină, iar alta a evadat dezafectând o încuietoare electronică. Cele două femei ținute în carantină de teamă că ar avea coronavirus, spun că au fugit pentru că doctorii erau necooperanți, iar ele erau ținute în condiții grele.
  https://www.hotnews.ro/stiri-international-23658409-livetext-china-prognozeaza-epidemia-coronavirus-incheia-aprilie-dupa-marti-prezentat-cel-mai-mic-bilant-zilnic-luna-aceasta-unii-experti-nu-sunt-asa-optimisti.htm

  Dupa evadarea celor doua femei, Rusia nu mai are oficial persoane contaminate cu noul coronavirus
  https://24-ore.ro/2020/02/12/rusia-nu-mai-are-oficial-persoane-contaminate-cu-noul-coronavirus/

 5. „Când a rupt Mielul pecetea a patra, am auzit glasul făpturii a patra zicând: „Vino și vezi!” M-am uitat și iată că s-a arătat un cal gălbui. Cel ce stătea pe el se numea Moartea, și împreună cu el venea după el Locuința morților. Li s-a dat putere peste a patra parte a pământului, ca să ucidă cu sabia, cu foamete, cu molimă și cu fiarele pământului.”
  Calul galben o fi rasa galbena, care numara cam un sfert din populatia planetei?
  Coronavirusul ia proportii apocaliptice!

  Couple onboard ‘Diamond Princess’ tell CNBC situation is “frankly terrifying”
  First ship-to-shore infection occurs in Japan from ‘Diamond Princess’
  Cruise ship rejected by four countries allowed to dock in Cambodia
  Rumors of 10k in Wuhan not included in official count of cases
  AFP publishes report exposing worsening shortages of food and supplies in Wuhan
  President Xi and the Communist Party’s senior leaders have ordered local officials to accelerate the reopening of China’s economy, including ordering local factories and offices back to work.
  https://www.zerohedge.com/geopolitical/uk-hospital-admits-worker-who-tested-positive-coronavirus-treated-small-number
  A company in Suzhou reopened, and immediately at least one CoVid2019 case found. As a result, the company’s 200+ employees couldn’t go home and were immediately placed under quarantine.
  The quandary for China between releasing the quarantine straitjacket in days to stop its economy from getting truly sick, and allowing a virus like this to spread further as people start to mingle again is truly awful. There are no good options.
  https://www.zerohedge.com/health/what-happened-after-one-chinese-company-rushed-reopen-after-corona-chaos

 6. ”Măsuri de control pentru timp de război” într-un district din Hubei. Toate clădirile sunt închise și păzite, cei care ies sunt arestați pe loc. Chinezii se tem că e doar începutul
  https://www.hotnews.ro/stiri-esential-23660609-masuri-control-pentru-timp-razboi-intr-district-din-hubei-toate-cladirile-sunt-inchise-pazite-cei-care-ies-sunt-arestati-loc-chinezii-tem-doar-inceputul.htm

  Hubei just released its latest round of coronavirus outbreak figures, and in a clear confirmation of the ‘conspiracy theory’ that China had altered the way it was reporting Covid-19 deaths and cases.
  The number of cases exploded by 14,840, resulting in a total of 48,206 cases
  https://www.zerohedge.com/markets/china-reports-huge-jump-new-coronavirus-infections-deaths-oil-stocks-tumble-gold-soars

 7. Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus în China a ajuns joi la 63.851, cu 5.090 mai multe decât în ziua precedentă, iar bilanţul deceselor a ajuns la 1.380.
  În Hubei au fost spitalizaţi 36.719 pacienţi, starea a 1.685 dintre ei fiind gravă.
  https://cronicaromana.net/2020/02/14/bilant-negru-numarul-victimelor-ucise-de-coronavirus-se-apropie-de-1400-in-china/
  Ieri au aparut 8% din totalul numarului de cazuri de îmbolnăvire, de la inceputul epidemiei, care a avut loc acum 2 luni!
  In ciuda masurilor drastice, situatia este scapata de sub control si va fi jale mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button