X

Moment istoric. Se formează o coaliție a Statelor pro-viață

Image result for Secretary Azar Hosts Foreign Officials to Reaffirm Trump Administration's Support for Protecting Life

MOMENT ISTORIC. Administrația Trump inițiază o coaliție a Statelor pro-viață și vede politicile pro-viață și pro-familie ca pe o chestiune de suveranitate națională

Pe 16 ianuarie 2020, Administrația Trump a găzduit o întâlnire internațională pentru promovarea unei coaliții pro-viață la nivel global. Au participat ambasadori, miniștri și alți oficiali guvernamentali din peste 35 de țări, reprezentând o populație de 1,7 miliarde de oameni.

Comunicatul oficial informează că evenimentul a reafirmat „sprijinul Administrației Trump pentru promovarea unui drept universal la viață și opoziția sa la eforturile ONU de a folosi canale diplomatice în scopul subminării suveranității națiunilor în aceste chestiuni”.

La eveniment a mai participat ca vorbitor și Kellyanne Conway, consiliera președintelui Donald Trump. Al doilea invitat care a luat cuvântul după Alex Azar a fost Katalin Novák, Ministrul Familiei și Tineretului din Ungaria, țară despre care acesta a afirmat că este „un aliat valoros, care nu se teme să recunoască și să promoveze importanța familiei pentru o societate sănătoasă”. Secretarul de Stat pentru Sănătate a îndemnat țările participante să lucreze împreună cu Valerie Huber, consilier guvernamental pentru probleme de sănătatea femeii, pentru a construi în câteva luni o coaliție internațională pro-viață.

În noiembrie 2019, Valerie Huber și reprezentanții altor nouă state au emis o declarație prin care criticau organizarea la Nairobi, de către ONU, Danemarca și Kenya, a unei conferințe internaționale pe tema dezvoltării populației, la care erau așteptați aproape 10.000 de invitați. „Nu  există un drept internațional la avort”, se spunea în declarația comună a SUA și a celorlalte nouă state. „În schimb, legislația internațională le garantează tuturor dreptul la viață. Nu putem sprijini educația sexuală care nu implică și părinții și promovează avortul ca metodă de planificare familială”.

Prima acțiune a noii coaliții va fi organizarea la Geneva a unei conferințe globale despre sănătatea femeii în data de 16 mai 2020, înainte de plenara Organizației Mondiale a Sănătății.

Extrase din discursul lui Alex Azar, Secretar de Stat SUA pentru Sănătate

„(…) Astăzi avem ocazia să le mulțumim statelor cu care am colaborat anul trecut pentru a promova o viziune pozitivă despre sănătatea femeii, pentru a proteja atât viața celor mai vulnerabili, cât și rolul important al familiei – mai ales al părinților – în ceea ce privește sănătatea și bunăstarea copiilor, și am colaborat pentru a obține respectarea suveranității naționale.

(…) Carta Atlanticului [precursoarea Cartei Națiunilor Unite, inițiată de SUA și Marea Britanie – n.red.evidenția nevoia de cooperare și colaborare și sublinia că fiecare națiune este suverană și are dreptul la autodeterminare. Aceleași principii au stat la baza funcționării instituțiilor care joacă un rol în lumea de astăzi, printre care Organizația Națiunilor Unite (ONU) și agențiile sale afiliate, precum Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Aceste organizații au fost fondate pentru a proteja drepturile omului, a-i apăra pe cei vulnerabili și a oferi o platformă unde toate națiunile să se poată face auzite. Astfel că se cuvine… să ne continuăm eforturile de a determina aceste organizații să-și respecte principiile fondatoare.

Ca grup, am înregistrat deja progrese importante. Vă rugăm să acceptați sincerele mulțumiri ale Administrației Trump pentru că ne stați alături în lupta pentru politici pozitive de sănătate, care să le permită femeilor și familiilor să trăiască o viață sănătoasă și împlinită. Vă mulțumim că apărați curajos alături de noi viața copiilor nenăscuți. Vă mulțumim că apărați ideea că fiecare viață este prețioasă. Și vă mulțumim că afirmați limpede că suveranitatea națională nu este un concept vag sau demodat, ci datoria cea mai importantă pentru noi, ca lideri în guvernele noastre.

Fiecare țară are dreptul și datoria față de propriii cetățeni să decidă ce legi și politici publice sunt mai bune pentru a consolida familia, a asigura o sănătate optimă pentru femei și adolescenți… și a proteja copiii nenăscuți.

Aceste subiecte, printre care și legea avortului din SUA – una dintre cele mai permisive din lume –, sunt supuse unei dezbateri active în politica noastră internă. Administrația Trump a lucrat foarte mult pentru a proteja mai bine viața copiilor nenăscuți în Statele Unite, atât prin inițiative legislative, cât și pe căi juridice.

Agențiile ONU sau alte guverne străine nu au niciun drept să intervină în această dezbatere.

Așa cum noi nu ne permitem să le spunem Franței, Danemarcei, Suediei sau Uniunii Europene să-și schimbe legile, nu încurajăm amestecul și presiunea din partea altor țări în aceste chestiuni.

Din nefericire, după cum știți cu toții, acest tip de presiune apare în contextul politicilor globale de sănătate. Din acest motiv, Administrația Trump și mai ales ministerul meu am chemat statele dumneavoastră și alte state care au o orientare similară să se unească sub un stindard comun în această problematică.

Vocile noastre se pot auzi individual, dar împreună suntem mult mai puternici și putem schimba rezultatul dezbaterii. Nu numai o țară sau două sunt preocupate de suveranitatea națională, de familie, de protejarea copiilor nenăscuți, de asigurarea unei viziuni pozitive cu privire la sănătatea femeii. De fapt, foarte multe țări împărtășesc această viziune, iar dorința dumneavoastră de a lucra împreună cu noi va face imposibil de negat acest lucru.

Am afirmat aceasta la ONU în septembrie 2019 și o repet și acum:

Avortul nu este nici drept al omului, nici drept recunoscut internațional. În schimb, dreptul la viață este un drept al omului recunoscut la nivel internațional.

Președintele Trump a afirmat cu claritate la ONU și în mai multe contexte internaționale: serviciile de sănătate există pentru a îmbunătăți și proteja sănătatea umană – este scopul comun cu care toți suntem de acord.

Dacă se împlinește scopul unora de a transforma avortul într-un «drept al omului» recunoscut internațional, atunci toate țările care protejează prin lege viața copiilor nenăscuți vor suporta sancțiunile internaționale care se impun în astfel de situații.

Sigur vă este cunoscut zumzetul constant de pe coridoarele ONU și OMS, care cere normalizarea termenilor de «sănătate sexuală și reproductivă» și «drepturi reproductive». Despre ce drepturi reproductive se vorbește? Din context se înțelege cu claritate că unele agenții ONU și unele state vor ca aceasta să desemneze accesul nelimitat la servicii de avort la cerere. Iar noi nu putem rămâne pasivi la acest pericol.

Popoarele noastre pot lucra împreună pentru a cere un limbaj mai rezonabil în deciziile ONU și OMS, ceea ce readuce în atenție nevoile critice de sănătate ale femeilor. De asemenea, putem lupta pentru includerea în aceste documente a unui limbaj care să demonstreze agențiilor ONU și altor state că, în privința vieții umane și a familiei, legile locale și contextul național au întâietate, ceea ce va asigura protecție pentru țările noastre chiar dacă nu avem câștig de cauză în dezbaterile de la ONU cu privire la anumite definiții. (…)

Împreună, am construit o coaliție pro-viață, pro-familie, pro-suveranitate a cărei forță nu poate trece neobservată. Dar coaliția noastră informală are nevoie să se dezvolte și să fie mai activă. Nu putem rămâne pe loc, deoarece avem foarte mult de lucru în 2020 și pe viitor.

Pe lângă nevoia de a ne promova viziunea la ONU și OMS, prin parteneriatul nostru trebuie să educăm și alte state cu privire la importanța acestui demers, să creștem numărul aliaților și să consolidăm cooperarea dintre noi. (…)”

Categorii
Uncategorized
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

12 comentarii

 1. Eu personal nu am încredere în vulpoiul de Trump și nici în acțiunile lui chiar daca la prima vedere par bine venite !

  1. Nici eu nu am incredere in vulpoiul de Trump, dar cu această poziție oficială o să fie salvați niște copilași de la avort.

  2. Nu cumva esti antiamerican si atunci oricine ar fi presedinte acolo il detesti ? Mai bine interesati-va la romanii din SUA sa vedeti ei ce parere au ca ei il cunosc cel mai bine….in orice caz Trump cu toate defectele e cel mai favorabil crestinilor decat orice altul din varful puterii din SUA in afara de Pence colaboratorul sau…

 2. „Familistul” Trump sprijina extrema dreapta din Germania si situatia din 1930 se repeta.

  Germany’s far-right Alternative for Germany (AfD) has invited U.S. President Donald Trump’s former strategist Steve Bannon to a media conference in Berlin for right-wing journalists and bloggers just two weeks before European elections.
  https://www.reuters.com/article/us-germany-afd/germanys-afd-invites-ex-trump-aide-bannon-to-media-conference-idUSKCN1RZ1MQ

  Abia ales prin voturile extremei drepte din Alternative für Deutschland (AfD), învingătorul în alegerile din Turingia, liberalul (FDP) Thomas Kemmerich, a demisionat, după doar o zi la conducerea landului.
  În 1930, tocmai în Turingia au intrat naziștii pentru prima oară într-un guvern regional. Trei ani mai târziu, pe 30 ianuarie 1933, Hitler devenea cancelar.
  Mossadul: nici măcar Dumnezeu n-a văzut nimic
  O cronică savuroasă a cărții Ridică-te și ucide primul, a israelianului Ronen Bergman, (titlul este luat din Talmud) oferă un istoric al tehnicilor de asasinat individual al unor ținte alese, fără a lăsa urme, pe care serviciile secrete ale statului Israel le practică încă de la vânătoarea de naziști, în toate colțurile planetei, după al Doilea Război Mondial.
  Le Canard îl citează pe autor, care spune: “De la al Doilea Război Mondial încoace, Israelul a asasinat mai mulți oameni decât orice altă națiune occidentală”, iar cartea recenzează, în aproape o mie de pagini, 2.800 de execuții.
  https://romania.europalibera.org/a/merkel-preia-controlul-%C3%AEn-turingia-john-le-carr%C3%A9-anun%C8%9B%C4%83-sf%C3%A2ntul-brexit-%C8%99i-o-carte-despre-eficacitatea-mossadului-revista-presei-europene/30421193.html

  Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier spunea acum cateva saptamani: ”Credeam că vechii demoni dispar în timp. Însă nu, spiritele malefice ale trecutului apar acum sub noii aspecte”
  https://www.news.ro/externe/germania-si-israelul-se-tem-de-intoarcerea-vechilor-demoni-ai-antisemitismului-1922403529002020011519246723

  Istoria se repeta si bate un vant rece peste Euro-pa!

 3. Cum racolează ideologul lui Trump adepți de extremă dreapta
  Academia pentru Vestul Iudeo-Creștin s-a stabilit într-o fostă mănăstire izolată din Italia, cu scopul declarat de a deveni o „școală de gladiatori” pentru a instrui „următoarea generație de lideri naționaliști și populiști” care să propage ideologia prin Europa.
  În timp ce fostul consilier al lui Trump, Steve Bannon a redactat curriculumul academiei și a ales numele acesteia, operațiunile cotidiene sunt gestionate de think tank-ul de dreapta numit Institutul Dignitatis Humanae (DHI), care a închiriat mănăstirea în luna ianuarie a acestui an. DHI se poate lăuda cu legăturile cu Partidul Conservator din Marea Britanie, ce datează din anii trecuți.
  Site-ul DHI este presărat cu poze si citate ale lui Bannon.
  Fondatorul DHI, Benjamin Harnwell, spunea: „Cred ca există o mișcare internațională, condusă de organizații precum Uniunea Europeană sau Națiunile Unite, de a reduce populația globală. Sunt sigur de acest lucru.”
  ”Școala va oferi „genul de învățături care stau la baza Iudeo-Creștinismului din Vest…prezentând care sunt valorile pe care le susținem, dar și, ceea ce am numi în media modernă, o școală de gladiatori”, Bannon a declarat pentru CBS News. Academia vizează persoane ce se află în „mijlocul carierei” și vor să fie reinstruiți, a adăugat acesta.
  https://www.digi24.ro/stiri/externe/cum-racoleaza-ideologul-populistilor-steve-bannon-adepti-din-partidele-aflate-la-guvernare-in-europa-1130983
  Trump a reusit sa dezbine SUA si acum face acelasi lucru in Europa, conform principiului „divide et impera” (dezbina si stapaneste).

  1. Trump Is a Would-Be Dictator
   Within minutes of his Senate acquittal, he was tweeting a video depicting him winning every election for the next several thousand years, ending with the logo “Trump 4EVA.”
   Trump has shown every sign of wanting unlimited powers.
   Trump’s acolytes in the Senate are actively pushing for purges.
   Over the coming days and weeks, this administration will almost certainly take vengeance against those who testified, spoke out, or voted against Trump over the past few months.
   Trumpism is morphing ever more explicitly into a fascist creed.
   https://www.thenation.com/article/politics/trump-impeachment-fascism-dictator/

  2. Nu mai puneti botu la prostiile lui Trump. El este parte din planul sistemului.Vrea sa pozeze in baiat bun, samaritean, dar asta numai pentru cine este destul de nebun sa se uite in gura lui. Aflam de la ambasadorul trimis de el in locul lui Klem ca : “ România a făcut pași importanți și are potențialul să devină lider regional, însă, pentru a-l valorifica, mai este nevoie de muncă și de lideri vizionari, precum președintele Iohannis și prim-ministrul interimar Orban.” Ce mai poti comenta la o astfel de afirmatie ? Cred ca lucrurile sunt clare.

   O alta stire care este distribuita pe majoritatea site-urilor este aceea ca “Peste douăzeci de țări s-au alăturat Alianței Inernaționale pentru Libertatea Religioasă, creată de administrația Trump”. De curiozate, citim si aflam printe cele 20 de state se numara Austria, Ungaria, Polonia si Olanda. Cat tupeu sa ai sa faci asa ceva ?

   Despre Olanda putem sa credem orice, dar sa ne spuna ca ii pasa de relgie, asta e prea de tot. Ca ipocrizia lor sa fie dusa la extrem, le reamintim ca au decimat o intreaga populatie situata in Insula Pastelui, singura vina a locuitorilor fiind ca se aflau acolo.

   Si acum vine cireasa de pe tort: Austria, Ungaria, Polonia. Pe langa atrocitatile facute de aceste tari, olandezii par niste copii de gradinita. Sa te apuci sa le enumeri toate crimele pe care le-au facut in numele religiei, oricare dintre cele trei tari ? Cat timp ne-ar trebui ? Ungaria, initial tara ortodoxa, a trecut la catolicism si, in toata istoria lor a fost bratul armat al catolicilor, incepand lupta impotriva tarilor ortodoxe. Cine nu a auzit de procesul uniatiei, care desi nu se recunoaste, continua si astazi.

   Acea alinata pentru libertate religioasa a mai fost facuta in anul 1568. Nu este prima oara. Si atunci se oferea libertate religioasa, dar doar celor de confesiune catolica, protestanta si calvina. Atat. La fel va fi si in mizeria de alianta initiata de Trump pe care unii o lauda.

   1. Religia este oricum ceva de domeniul trecutului pentru olandezi, doar 31,5% se declara crestini dintre care 22,4% catolici si 9,1% protestanti.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_the_Netherlands#Christianity
    Vor sa creeze o dictatura globala sub masca religiei, cum putem vedea si in tarile islamice si in Rusia. De fapt este vorba despre instaurarea ecumenismului la scara mondiala, visul masoneriei.
    Deputatul PNL Daniel Gheorghe: Cred că România, în virtutea valorilor creștine care ne caracterizează ca popor, ar fi cazul să se alăture Alianței Internaționale pentru Libertate Religioasă
    https://glasul.info/2020/02/08/daniel-gheorghe-cred-ca-romania-in-virtutea-valorilor-crestine-care-ne-caracterizeaza-ca-popor-ar-fi-cazul-sa-se-alature-aliantei-internationale-pentru-libertate-religioasa/

    1. Deputatul liberal Daniel Gheorghe cere ca modificarea Constituției să includă și prevederea referitoare la căsătoria exclusivă între un bărbat și o femeie
     https://ro.sputnik.md/politics/20190606/26263325/daniel-gheorghe-pnl-condidioneaza-modificarea-constitutiei.html

     Daniel Gheorghe spune ce spune si Trump, marioneta lui Putin!

     Daniel Gheorghe este des citat pe site-uri de propagandă rusă, fiind prieten cu Bogdan Alexandru Duca, editorialist al site-ului finanțat de statul Rus, Sputnik, ce se remarcă prin declarații pro-Ruse, anti-NATO, anti-SUA, anti-Occident.
     https://ro.wikipedia.org/wiki/Daniel_Gheorghe

     Toate sforile duc la Kremlin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.