X

6G: Monstrul care va fi de 8 000 de ori mai rapid decât 5g. Se lucrează deja la crearea lui

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Acest tip de reţea ar putea permite viteze de descărcare de aproximativ 1 TB (TB) pe secundă.

În prezent, majoritatea dispozitvelor noastre mobile sunt conectate la o reţea 4G, sunt şanse mari ca să citeşti acest articol pe un astfel de dispozitiv. Dat fiind faptul că în lumea tehnologiei inovaţia pare a fi cheia pentru deţinerea supremaţiei pe o piaţă, marile companii care produc smartphone-uri au început să anunţe dispozitive capabile să se conecteze la noua tehnologie a reţelelor mobile: 5G.

Tehnologia 5G este încă nouă în România, dar şi la nivel mondial şi totuşi, conform informaţiilor făcute publice de către Hindustan Times, China, prin Ministerul Ştiinţei şi Tehnologiei, lucrează deja la viitoarea generaţie a tehnologiei reţelor mobile: 6G. Conform datelor mai mult sau mai puţin oficiale, această tehnologie ar putea să aibă o viteză de aproximativ 8.000 de ori mai mare faţă de reţelele 5G care abia încep să fie utilizate la noi în ţară. Mai exact, cotidianul indian notează că reţelele 6G vor putea permite o viteză de download de aproximativ 11 TB (TB) pe secundă.

Aparent, pentru China, domeniul tehnologiei devine prioritar şi din această cauză Ministerul Ştiinţei şi Tehnologiei a creat două grupuri de lucru. Primul va fi format din 37 de experţi în domeniul comunicaţiilor şi care vor avea sarcina de a pune bazele noilor protocoale de transfer a datelor. Cel de al doilea grup va fi format din angajaţii Ministerului va urmări din partea autorităţilor evoluţiile tehnologiei 6G.

Viteze seminificativ mai mari

În ceea ce priveşte viitoarea tehnologie 6G, viitorul se anunţă a fi cât se poate de luminos, viteza de transfer a datelor de 1TB pe secundă ar permite, în teorie, descărcarea a 142 ore de conţinut la cea mai înaltă rezoluţie posibilă în prezent, vorbim aici de 4K, în fiecare secundă. Dacă aceste date par a fi abstracte, cel mai uşor este să vă imaginaţi un  serial precum Supernatural, care va avea atunci când se va termina 15 sezoane cu aproximativ 20-21 de episoade fiecare, cu ajutorul 6G am putea descărca acest serial în mai puţin de două minute.

În ciuda performanţelor pe care această tehnologie le-ar putea atinge, mai este o cale lungă până aceasta va putea fi integrată în dispozitivele pe care le folosim zilnic. În mod clar, limitele fizice ale reţelor de comunicaţii trebuie depăşite pentru a suporta un asemenea flux de date. În ceea ce priveşte data lansării tehnologiei 6G, aceasta va fi disponibilă pe piaţă după anul 2030, ceea ce înseamnă că vor mai trebui câtiva ani până va deveni dominată pe piaţa smartphone-urilor. De asemenea, unele rapoarte sugerează că China nu este singură în cursa pentru 6G, Japonia depunând deja eforturi pentru a atinge acest standard de viteză a comunicaţiilor.

Citiți și:

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

4 comentarii

  1. Spas Rusev, un „oligarh de dreapta”, personaj controversat, suspectat de legături cu lumea interlopă bulgară, este favorit să preia divizia de mobil a Telekom România. Rusev este acţionar principal, deţinând o participaţie de 46%, la cel mai mare operator de telecomunicaţii din Bulgaria, compania Vivacom.
    Spas Rusev a preluat pachetul majoritar de acţiuni al Vivacom în august 2016, alături de grupul financiar rus VTB şi Delta Capital.
    Vânzătorul acţiunilor Vivacom a fost chiar VTB, în condiţiile în care grupul a devenit unicul proprietar al holdingului care deţinea compania de telecomunicaţii în 2013, după ce partenerul de afaceri al ruşilor, miliardarul Tzvetan Vassilev, nu şi-a achitat la timp o datorie de 150 milioane de euro către VTB.
    Rusev locuieşte în Londra din anul 1991 şi a fost poreclit „eminenţa cenuşie” în timpul guvernului condus de Simeon de Saxa-Coburg-Gotha.
    Fostul ministru al Comunicaţiilor Marius Bostan consideră că o vânzare a operaţiunilor Telekom România către o companie din Rusia sau cu legături cu Rusia este de neacceptat.
    În plus, domnia sa susţine că un astfel de mod de vânzare rapidă, în grabă, şi un calendar strâns sunt ciudate şi nu protejează interesele acţionarilor Deutsche Telekom, inclusiv ale statului român.
    „Cumpărătorul ar avea acces la date şi informaţii secrete. O vânzare către Rusia sau către grupări legate de Rusia ar afecta în mod direct România”, spune Bostan.
    „Mă întreba cineva zilele trecute dacă influenţa rusească care pare să fie în spatele lui Spass Roussev a reuşit să ajungă acolo sus la Bonn? E adevărat că Vâlcov a fost hotărâtor în această decizie de exit a germanilor şi grecilor? Nu spun decât atât: Dacă Deutsche Telekom şi OTE vând la ruşi, înseamnă că aceştia au mituit pe cineva acolo sus unde nu se avântă decât vulturii. Pentru ca tranzacţia să fie acceptată de români ar trebui să fie prea mulţi trădători la masă. Dacă dorinţa partenerilor din Telekom e să vândă la cozile de topor ale regimului Putin, atunci e momentul ca un Stat Român responsabil să fie pregătit să facă o contra-ofertă şi să ceară sprijin direct de la Partenerul Strategic. Direct şi nemijlocit! Eu am mare încredere că el va veni”.
    https://www.bursa.ro/oferte-controversate-pentru-telekom-romania-07116735

    Bulgaria avertizează Serbia cu privire la refuzul extrădării bancherului responsabil de furtul secolului
    Tzvetan Vassilev, proprietar al Corporate Commercial Bank, trăieşte în Serbia de la falimentul băncii în 2014.
    https://www.zf.ro/banci-si-asigurari/bulgaria-avertizeaza-serbia-cu-privire-la-refuzul-extradarii-bancherului-responsabil-de-furtul-secolului-18806814

    Bulgaria critică o expoziţie organizată de Ambasada rusă la Sofia pe tema „eliberării Europei de Est de nazism”, afirmând că „baionetele armatei sovietice au adus popoarelor din Europa Centrală şi de Est o jumătate de secol de represiune, o reprimare a conştiinţei civile, o dezvoltare economică deformată şi o separare de ţările europene dezvoltate”
    https://www.digi24.ro/stiri/externe/bulgaria-ataca-rusia-baionetele-armatei-sovietice-au-adus-o-jumatate-de-secol-de-represiune-1182805

    Ruşi expulzaţi din Bulgaria pentru spionaj, alţi ruşi – inculpaţi pentru otrăvire: niciodată Sofia nu a sfidat atât de tare Moscova
    https://www.economica.net/bulgaria-in-centrul-unui-conflict-geopolitic-rusia-sua-de-redistribuire-a-influentei-experti_179582.html

    A venit vremea ca ursul sa-si ia labele de pe Romania si Bulgaria.

    1. Bostan este un securist care, conform orientarii statului subteran pe care-l reprezinta, ia „lumina” din vest (de fapt este intuneric).

      Uita sa spuna ca Romtelecomul a fost vandut de taranisti in 1998 iar el era pe vremea aceea un fruntas controversat (cum ar putea fi altfel un individ dubios ca el) al tineretului taranist. Vanzarea de atunci a Romtelecom catre greci a fost curata tradare de tara insa nu l-am vazut tavalindu-se pe jos pentru respectarea interesului national.

      Telekomul de astazi este doar o umbra a ceea ce a fost candva compania nationala de telecomunicatii asa ca mare branza nu mai inseamna, indiferent de proprietar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button