X

SUA: Lanț de magazine va permite accessul doar după validarea facială

Sursa Foto: biometricupdate. com

 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un lanț regional de magazine din Statele Unite, Pacificul de Nord-Vest își extinde utilizarea sistemelor de recunoaștere facială concepute pentru a refuza accesul în magazine pentru persoanele considerate indezirabile.

Magazinele de alimente Jacksons, cu sediul în Idaho SUA, a implementat tehnologia biometrică de scanare a feței Blue Line Technology în trei locații Portland, Oregon, și una în Tacoma, Washington. Primul, din sud-estul Portland, a început să fie operațional  în noiembrie 2018. Un alt magazin Jacksons, tot în Tacoma, urmează să instaleze software și camere de luat vederi.

Directorii Jacksons au spus că sistemul înregistrează fețele tuturor oamenilor înainte de a intra în magazine. Nu vor debloca o ușă pentru cineva a cărui față se potrivește cu o imagine din baza de date legată de o infracțiune, presupusă comisă la fața locului.

Fețele capturate care nu se potrivesc cu baza de date a companiei sunt șterse în 48 de ore, potrivit directorilor. Compania susține că clienții și angajații se simt mai în siguranță cu încuietorile de scanare a feței.

Dezbateri au pornit despre biometria facială în Portland, așa cum s-a întâmplat în San Francisco , care în primăvara trecută a interzis utilizarea tehnologiei de către agențiile guvernamentale.

În cazul Portland, comisarii orașului au în vedere un vot din aprilie pentru a interzice desfășurarea de către întreprinderi a sistemelor de recunoaștere facială. Aceștia au redactat regulamente în noiembrie anul trecut pentru a interzice utilizarea sistemelor de către guvern, iar anul acesta se așteaptă un vot.

Opozanții indică faptul că, deși nici un software nu este absolut precis, aplicațiile de recunoaștere facială sunt cele mai exacte pentru bărbații albi. Alții spun că intimitatea lor este atacată, chiar dacă temporar. Totuși, alții nu au încredere în companii și nici în guvern pentru a preveni abuzul de date sau chiar pentru a păstra promisiunile privind confidențialitatea utilizării datelor.

Grupurile de afaceri din Portland favorizează în general utilizarea privată, în special dacă software-ul este legat de sisteme de securitate. Printre cei care se pronunță împotriva unei interdicții se numără reprezentanți ai Asociației Tehnologice din Oregon, ai Asociației de Afaceri Portland și ai Fundației pentru Tehnologia Informației și Inovare, un think tank din Washington.

Blue Line a primit un brevet în luna mai a anului trecut pentru detectarea feței în timp real și recunoașterea biometrică folosind o nouă tehnică de mapare. Noua metodă abordează două dintre cele mai importante dificultăți pentru scanarea exactă a feței – pozitia unei persoane și iluminarea setării.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button