X

Vaticanul a fost prins într-o schema de spălare a banilor care implică spitale și organizații de caritate

Sursa Foto: naturalnews. com

 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Se pare că Vaticanul a folosit o organizație de caritate respectată pentru a salva un spital bisericesc afectat de corupție într-o tranzacție care ar fi putut încălca angajamentele europene de reglementare.

Documentele scurse arată cum oficialii de la Vatican au folosit mijloace scumpe și aparent înșelătoare pentru de a devia 50 de milioane de euro de la Bambino Gesu, un spital pentru copii din Roma, către un spital de dermatologie italian falit, contrar avertizărilor de la un cardinal responsabili de transparența financiară.

Documentele văzute de Registrul Național Catolic arătau că oficialii au lucrat cu doi cardinali pentru tranzacția de la spitalul de copii, care se află sub autoritatea Vaticanului, pentru a garanta împrumutul în cauză spitalului de dermatologie, cunoscut sub numele de Istitut Dermopatico dell’Immacolata (IDI ). Doi consultanți laici care au fost implicați au primit comisioane de șase cifre în plus față de salariul pentru munca lor pe tranzacție.

La acea vreme, IDI se confrunta cu închiderea și avea datorii de peste 600 de milioane de euro. O fundație a fost înființată în 2015, în efortul de a salva spitalul și de a-l păstra ca parte a asistenței medicale catolice.

Împrumutului s-a opus puternic cardinalul George Pell la acea vreme, dar Papa Francisc l-a înlocuit și a lăsat Administrația Patrimoniului Scaunului Apostolic (APSA) să avanseze. Deși Papa a anulat ulterior garanția de împrumut a spitalului atunci când și-a dat seama de greșeala sa, APSA încă nu a returnat cele 50 de milioane de euro spitalului pentru copii.

Oficialii Vaticanului au folosit APSA pentru a ascunde originile împrumutului. Au depus Bambino Gesu fondurile la APSA sub forma unui certificat de depozit emis de APSA, care a fost utilizat ca garanție pentru împrumutul IDI. Acest lucru a făcut să pară că finanțarea venea din APSA și nu din spitalul de copii respectat, care este în mare parte finanțat de stat.

O sursă a declarat registrului că mutarea a fost de fațadă, iar pe hârtie s-au văzut documente care arată transferul fondurilor către fundația catolică.

Într-o declarație, șeful APSA, episcopul Nunzio Galantino, a recunoscut că banca centrală a Vaticanului a împrumutat 50 de milioane de euro pentru achiziționarea IDI, în ciuda faptului că APSA i se interzice să facă împrumuturi pentru tranzacții comerciale prin polițe care o scuteau de supraveghere externă .

Vaticanul afectat de scandal apare pe prima pagină a ziarelor

Nu este singurul scandal de spălare de bani care a lovit recent Vaticanul. Rapoartele au apărut toamna trecută care demonstrează mișcarea banilor Vaticanului, prin intermediul de fonduri europene ilicite, împreună cu o investiție Vatican de 250 de milioane în plus în apartamente luxoase din Londra, printr-un finanțator care a câștigat profituri în timp ce investiția Vaticanului a eșuat. Presa din Italia a raportat, de asemenea, că procurorii au găsit dovezi de fraudă, spălare de bani, delapidare și abuz în serviciu printre nivelurile superioare ale conducerii Vaticanului.

Deși Papa Francisc a făcut unele mișcări inițiale puternice spre curățarea finanțelor Vaticanului, birocrații vaticani experimentați par a fi întotdeauna cu un pas înaintea grupului pe care l-a desemnat să reformeze birocrația lor datorită imensei influențe și sprijinului lor. Un puternic oficial Vatican a anulat un audit extern care fusese planificat pentru aprilie 2016; auditorul general al Vaticanului a fost forțat să iasă în anul următor după ce a presupus că a descoperit fraude financiare realizate de superiorii săi.

Un raport al autorității anticorupție din Vatican a arătat anul trecut că secretariatul de stat a folosit în jur de 725 de milioane de dolari pentru operațiuni ne trecute în registrele contabile, cea mai mare parte provenind din fondul de caritate al papei.

“Biserica” Catolică a suferit scandaluri după scandaluri din ultimii ani, iar știri de genul acesta nu vor face mare lucru pentru a-și repara reputația.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Pai si care e mirarea?Biserica nu mai are de multa vreme legatura cu religia sau spiritualitatea.Valabil si la noi.No problem.Chestia cu credinta e ”afara e vosit gardu’ si;nauntru-i leopardu”…vorba de la balci de pe vremuri.Lume lume , sarpele cu pene…o zi zboara si o zi nu zboara…azi …nu zboara.Asa si cu biserica.Sarpele cu pene, femeia cu barba, etc ;-)))).Fireste ca sunt peste tot oameni cu har si etc.Dar mecanismul mare…e alta treaba.Brain washing, money drain , etc.

  2. Nu vad care e problema: BANII AU AJUNS TOT IN SANATATE !
    Poate ca si prostituate romance au fost tratate acolo.

    SA NU FIE VORBA DE O CAMPANIE DE PRESA SECULARISTA !

    1. Problema Vaticanului nu este aceasta gainarie umanitara.
      CITITI CU MARE ATENTIE URMATOATREA PROFETIE A PAR ELPIDIE DIN 2013:

      “Veti vedea cum se vor construi altare peste tot, chiar si in Roma. De acolo va incepe raul cel mare, acolo biserica catolica va avea multe prigoane de suferit. […]. Dar acest papa care va juca rolul inaintemergatorului si al profetului mincinos, la inceput va face atatea lucruri bune incat lumea il va aplauda si se va bucura ca au ales un Papa perfect. Mai apoi isi va da arama pe fata. Isi va da arama pe fata punand in aplicare anumite ordine, care vor parea la prima vedere bune si corecte, astfel incat lumea le va accepta.”

      Aceste masuri vor fi pregatirile pentru religia universala. Cine nu va fi de acord cu aceste masuri va fi excomunicat. Orice cardinal sau preot care va vorbi impotriva acestor masuri va fi prigonit. Veti vedea o prigoana continua in interiorul bisericii. […]

      http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/parintele-elpidie-al-3-lea-razboi-mondial-religie-universala-foamete-provizii-alimente-disperare-cipru-grecia-distrugerea-turciei-dictatura-control-pecete-cipuri-prigoana-sfinti-incredere-dumnezeu/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button