X

FOARTE IMPORTANT: Petiție pentru deshumarea Părintelui Justin Pârvu la 7 ani de la trecerea la Domnul

Răspândiți la cât mai multe persoane!

Anul acesta, pe 16 iunie se împlinesc 7 ani de la trecerea la Domnul a părintelui Arhimandrit Iustin Pârvu, ctitorul și duhovnicul celor două mânăstiri de la Petru Vodă, județul Neamț.

Cât a fost în viață, părintele devenise un far călăuzitor pentru miile și zecile de mii de credincioși care i-au trecut pragul chiliei; un îndrumător duhovnicesc care sfătuia, spovedea, se ruga sau dădea binecuvântări până la 17 ore pe zi; un stâlp al Ortodoxiei și al românismului de care se loveau valurile agresive ale ecumenismului și secularizării contemporane.

Multe au fost minunile pe care le-a împlinit Dumnezeu prin Părintele Iustin cât a trăit printre noi, dar multe sunt și cele care se fac la mormântul Sfinției sale și nu numai, acum când trăiește în Cer.

Având în vedere toate acestea, precum și tradițiile vechi de sute de ani, cu precădere din zona Moldovei, dar și din Țara Românească, rudele, ucenicii și credincioșii care îl iubesc și cinstesc pe vrednicul de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, SOLICITĂM DESHUMAREA celui ce ne-a fost îndrumător și exemplu de viețuire ortodoxă, cu ocazia oficierii slujbei de pomenire de 7 ani!

Solicităm să se scoată la lumină trupul Părintelui Justin, iar în cazul în care se va dovedi că are sfinte moaște (trup întreg sau oseminte cu caracteristici specifice sfinților), cerem să li se acorde cinstea cuvenită, să fie așezate într-o raclă, într-un baldachin special amenajat și expuse spre închinare!

Menționăm ca argumente pentru deshumare faptul că unei rude apropiate (un nepot) i s-a arătat Părintele, spunându-i: „la 6 ani și jumătate să mă scoateți afară” – citat cu aproximație, iar alți credincioși l-au visat stând în afara mormântului și spunându-le să vină la el când au nevoie de ajutor.

În ceea ce privește tradițiile invocate mai sus, aducem în sprijinul celor afirmate lucrarea „Înmormântarea la români: studiu etnografic” de pr. Simion Florea Marian publicată prima dată în 1892, care descrie în amănunt cum se face dezgroparea și îngrijirea osemintelor celor răposați de 3, 5 sau 7 ani.

La acestea se adaugă tradiția bisericească de deshumare și îngrijire a rămășițelor trupești sau a trupului întreg al celor dovediți a fi dăruiți de Dumnezeu cu sfințenie.

Cei care susțin demersul nostru sunt rugați să semneze această petiție!

Paginile cu numele semnatarilor vor fi tipărite și trimise celor abilitați (Mitropoliei Moldovei și Bucovinei și Mănăstirii Petru Vodă).

Un grup de credincioși,
următori ai învățăturilor Părintelui Justin

Citiți și:

Acatistul Cuviosului Părinte Justin de la Petru Vodă, alcătuit de maicile de la m-rea Paltin Petru-Vodă

NOTĂ OrtodoxINFO

Adăugăm și faptul că însuși Părintele Justin era pentru o astfel de tradiție, căci avea grija ca unele persoane înmormântate în cimitirul mănăstirii Petru Vodă să fie dezgropate la împlinirea a 7 ani de la trecerea în veșnicie. Chiar despre Părintele Gheorghe Calciu spunea că „va fi o mare minune la pomenirea de 7 ani” și într-adevăr așa a fost, căci trupul mărturisitorului Gheorghe Calciu Dumitreasa a fost găsit întreg și frumos la vedere.

parintele Calciu - sfinte moaste_5parintele Calciu - sfinte moaste_4parintele Calciu - sfinte moaste_2parintele Calciu - sfinte moaste_1

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Părintele Justin Pârvu
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

26 comentarii

  1. Nu sunt insa de acord cu politica privind acordul pentru prelucrarea datelor personale. Din acest motiv nu mai semnez petitii.

 1. NU STIU CE SA SPUN CRED CA IN MANASTIRE CALUGARII STIU MAI BINE CE PARINTELE A LASAT CU LIMBA DE MOARTE SI CRED CA TREBUIE RESPECTATE CUVINTELE PARINTELUI IUSTIN PARVU CU SFINTENIE ASA ESTE CEL MAI BINE SA DUCA MAI DEPARTE CEIA CE PARINTELE A PORUNCIT.PARINTELE ERA UN OM FOARTE INTELEPT ASA CA ROG DIN SUFLET SA SE RESPECTE SPUSELE PARINTELUI IUSTIN.

    1. astea sunt minciuni sfruntate.. dimpotriva, maica Justina si mai toate maicile doresc asta… problema se pare ca este la deal, nu staretoiul Hariton vrea argumente explicite… ma intreb oare daca acesta este ortodox…

     1. de ce nu mergeti la sihastria ca sunt si acolo parinti nedezgropati, de ce man. petru voda, aveti voi un fix cu asta

 2. Foarte interesant!!! Articolul are aproape 150.000 de accesari, iar petitia are abia 1.100 de semnaturi?

  Multi chemati, putini alesi!!!

  Aici se vede starea duhovniceasca a poporului roman. De aia patim ce patim, noi si tara.

  1. Nu e asa Frate si eu il indragesc pe parintele dar stau si ma gandesc nu cumva Doamne pregateste ceva mai frumos pentru Parintele Iustin Si noi ne grabim e sfant si daca ma implic si daca nu eu zic sa decida Dumnezeu ca el da sfintenia te rog sa ma ierti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.