X

SUA: Educația LGBTQ este acum obligatorie în școlile din New Jersey

Sursa Foto: inquirer. com

 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Educatorii din districtul școlar public New Jersey testează acum un curriculum-pilot pentru a include instrucțiuni despre contribuțiile persoanelor lesbiene, gay, bisexuale și transexuale.

Guvernatorul Phil Murphy a semnat anul trecut o lege care impunea școlilor publice din New Jersey să includă instrucțiuni legate de LGBTQ în planurile de lecții pentru școlarii de nivel mediu și liceal la nivel național. Mandatul intră în vigoare la nivel național pentru anul școlar 2020-21.

Garden State Equality , un grup de advocacy care a impulsionat mandatul, a dezvoltat un curriculum-model și regiunile selectate pentru a lansa prima fază a programului. În această lună a început să instruiască profesorii cu privire la modul de promovare a incluziunii în toate domeniile.

În clasa de istorie, de exemplu, studenții au putut afla despre miile de bărbați gay din lagărele de concentrare naziste și obligați să poarte triunghiuri. Sau despre oameni cum ar fi regretatul Barbra „Babs” Siperstein, un activist care a făcut istorie ca prima persoană transexuală declarată, care a participat la Comitetul Național Democrat. Ea a fost, de asemenea, numele în spatele legislației de pionierat din New Jersey, care le-a permis persoanelor transexuale să își modifice certificatele de naștere.

Totodata vor afla despre candidatul la președinția democrat Pete Buttigieg, care este homosexual și “căsătorit” cu un bărbat.

„Istoria LGBT face parte din istoria americană. A spune elevilor noștri orice altceva decât asta ar fi fictiv “, a spus Jon Oliveria, un purtător de cuvânt al Garden State Equality.„ Sunt atât de multe informații care trebuie predate în clasă. ”

Mișcarea are detractorii săi, însă, cei care cred că programa este inadecvată și că părinți trebuie să își învețe copiii acasă despre ceea ce cred că este o problemă morală.

Alianța Politica Familiei din New Jersey , a declarat că are 7.000 de semnături pe o petiție se opune acestui program. Alți oponenți au cerut să își retragă copiii din program, dar legea nu permite acest lucru.

„În multe feluri, această instruire va contesta în mod direct învățătura biblică despre homosexualitate și ceea ce părinții aleg să îi învețe pe copii acasă”, a publicat alianța pe site-ul său. “Îndoctrinarea sexuală a stângii radicale nu trebuie să fie impusă copiilor noștri!”

New Jersey se alătură Californiei, Colorado și Illinois pentru a solicita școlilor publice să predea istoria lesbienelor, gay, bisexuali și transsexuali și lupta lor pentru drepturile civile. Legea impune școlilor să includă instruire și manuale și materiale care să prezinte cu exactitate contribuțiile lor politice, economice și sociale. Pe lângă învățarea despre comunitatea LGBTQ, școlile din Jersey vor învăța, de asemenea, despre contribuții similare din partea persoanelor cu dizabilități.

În South Jersey, Liceul Haddon Heights a fost selectat din 50 de districte din regiune care au aplicat pentru pilotarea programului. Districtele au fost alese pe baza nevoii pentru a crea un climat favorabil LGBTQ.

„Suntem mereu în căutarea de a vedea ce trebuie să facem pentru ca toți studenții să se simtă în siguranță și primiți bine în mediul înconjurător”, a spus Ron Corn, directorul curriculum-ului.

În cadrul unei întâlniri săptămâna trecută a Alianței Gay Straight de la Liceul Haddon Heights High, Loesch și alți membri au salutat noul curriculum. Ei cred că va reduce bullying-ul și va ajuta să-i lumineze pe colegii de clasă și profesorii în legătură cu lucruri cum ar fi pronumele de gen pe care le preferă.

„Sper că va ajuta la deschiderea unei discuții mai mari despre LGBTQ”, a spus profesoara de educație specială, Anna Sepanic, consilierul grupului.

Spunea susținătorul Lola Rossi, 15 ani: „Cum suntem normali și că existăm.”

Oliveria a recunoscut că cea mai mare provocare va fi combaterea percepțiilor greșite despre curriculum. Educatorii care lucrează cu Make It Better for Youth , un grup de bază care lucrează cu tineri LGBTQ, au dezvoltat planurile lecției.

Oliveria a spus că cel puțin două întâlniri sunt planificate pentru a discuta programa cu părinții. Curriculumul, a spus el, nu este destinat lunii Gay Pride sau pentru a discuta cu studenții despre ceea ce face „LGBTQ în dormitoarele lor”.

Punerea în aplicare a mandatelor de stat depinde de consiliile școlare locale, inclusiv despre modul de predare a curriculumului și ce cărți trebuie citite. Profesorii mai târziu vor putea modifica programa propusă și să-și facă planurile de lecție existente pentru subiecte precum știința, matematica și muzica.

Oliveria a spus că 45 de planuri de lecție au fost scrise pentru programul pilot și vor fi predate în clasele 5, 6, 8, 10 și 12 la școlile de pilot. Până în toamnă, încă 60 de planuri de lecție vor fi gata.

Profesorii din districtele pilot vor primi ajutor de la mentorii din curriculum, a spus el. De asemenea, ei vor putea descărca planurile de lecție de pe un site web, a spus el. O conferință este, de asemenea, planificată pentru luna mai la Universitatea Monmouth.

Oliveria a declarat că coaliția dorește să evite etapele greșite care au provocat întârzieri în California, unde o lege similară a fost adoptată în 2011. Programul de acolo nu a fost complet pus în aplicare, în principal din cauza impulsurilor din partea grupurilor conservatoare și a părinților.

„Am lucrat foarte mult la asta”, a spus el.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Tot mai mult devine realitate bancul din anii ’90 cu batranelul disperat care voia sa emigreze DIN patria demo(no)cratiei moderne– sualezia, care raspundea la intrebarea autoritatilor de ce vrei sa pleci din raiul capitalist sualez prin teama de a nu deveni obligatorie bulănia. Iata, traim acele vremuri !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE