Președintei interimare a Judecătoriei Bicaz, Carmen Elena Chirilă, i s-a aplicat calificativul „nerecomandabil” la testul psihologic, pentru un motiv dubios: că nu și- ar fi dat mama afară din birou.
Într-un comunicat remis presei, judecătoarea Carmen Chirilă, în prezent Președinta interimară a judecătoriei Bicaz, a explicat derapajele grave ale Institutului Național al Magistraturii. Derapaje, care au condus la o destabilizare a sistemului judiciar dar și la absurdul verdict de ,,nerecomandabil” pentru un judecător cu 25 de ani de experiență. Un judecător, fără un istoric sau un diagnostic medical care să poată duce la concluzia că ar exista argumente solide pentru ca acest practician, ajuns pe cea mai înaltă funcție din cadrul instituției în care activează, ar fi devenit ,,nerecomandabi”.
Deși este un judecător cu peste 25 de ani experiență, de menționat că până în anul 2000 (înaintea înființării INM -2005) a trecut cu brio toate testele, a ajuns să îi fie respins testul psihologic pentru răspunsul său la o întrebare de-a dreptul ieșit din comun:,,Ce ai face dacă mama ta ar intra în birou? Discuți cu ea sau o dai afară?”.
Judecătoarea, evident, a răspuns că nu ar putea să-și dea mama afară din birou. Redăm mai jos cele mai importante pasaje din comunicatul doamnei judecător Carmen Chirilă:
,,iar răspunsul așteptat de comisie era “O dau afară”, mărturisesc că, chiar mă bucur că am picat un asemenea examen, deoarece astfel am trecut examenul moral în fața propriei conștiințe și a jurământului depus la începuturile carierei de a aplica legea cu umanitate și a apăra drepturile și libertățile fundamentale ale cetățeanului.”
De asemenea, judecătoarea Chirilă explică prototipul căutat de INM în justiție ca urmare acestei abordări extrem de dure și de lipsite de umanitate:
,,Rezultatele mele la aceste teste nu reflectă o debilitate mintală a mea, ci niște criterii de selecție impuse de INM în ultimii ani, care favorizează un nou tip de judecător, caracterizat printr-un spirit servil, lipsit de umanitate, redus la nivelul unui robot care nu deranjează sistemul prin “declarații șocante”, ci execută fără crâcnire ordinele primite, indiferent cât de aberante sunt, un judecător pentru care bagajul de cunoștințe și cultură generală reprezintă un balast, fiindu-i necesare doar câteva lozinci globaliste, corect politice pentru a fi considerat un profesionist.
Principiile pe care le-am promovat în cariera mea de 25 de ani au fost de responsabilitate, corectitudine, muncă epuizantă, iar luările de poziție ţin de aspecte legate de normalitate, de apărarea unor valori ce privesc chestiuni de creştere armonioasă fizică, psihică şi intelectuală a copiilor (art. 488 şi 487 Cod civil), de aspecte privind un mediu înconjurător securizant, calitatea mea de om suprapunându-se în mod obligatoriu funcţiei publice de judecător pentru că aceasta constituie proprietatea mea intelectuală absolută. Tocmai pentru că această demnitate are o natură complexă, nu se obţine decât prin eforturi personale susţinute şi majore, antrenează pregătirea multidisciplinară, intelectuală şi, mai ales, conştiinţa fiecărei persoane care o practică. Nu am cumpărat-o de undeva, ci este rodul pregătirii mele intense, a nopţilor nedormite, a acceptării interdicţiilor şi incompatibilităţilor, a frustrărilor materiale şi sociale diverse. Acţiunea mea publică nu vizează avantaje sau interese materiale ci, s-a raportat la propria mea personalitate care include în primul rând, conştiinţa.” a transmis presei Președinta Judecătoriei Bicaz, Carmen Chirilă.
Se pare ca mai exista in sistem oameni cu colana vertebrala, pacat ca sunt ostracizati.
Cred ca dupa aceleasi criterii sunt alesi ai oamenii politici: sa fie inumani, ambitiosi, carieristi, capabili sa calce pe cadavre ca sa-si atinga idealurile, servili, obedienti si zelosi fata de stapanii coloniei.
Încet, incet spre repejor ,cine nu-și vinde sufletul satanei va rămâne fără serviciu ba chiar și fără pensie.Eu am schimbat serviciul din motive de conștiință.Atat pot să spun că lucram cu oamenii și eram forțat să le impun niște servicii prin vânzări.Un fel de vrei nu vrei bea Grigore aghiasmă.Clientii vulnerabili erau bătrânii și naivii, bineînțeles.Am pierdut la salariu dar mă simt mai bine.Tendinta de demonizare este generală și este mascată corect politic.Cred că va urma impunerea de închinare publică la idoli.
Exact la fel este și în „biserica”!