X

Patriarhia nu se opune noilor buletine cu cip… și-i ignoră total pe Marii Duhovnici care au dus o luptă împotriva documentelor cu cip

Dacă au trecut la Domnul nu înseamnă că învățătura lor a murit, așa cum ar dori patriarhul Daniel

mediafax.ro | mediafax.ro
Sursa Foto: mediafax. ro

Reprezentanţii Direcţiei pentru Evidenţa Populaţiei spun că noua carte electronică de identitate îi va scuti pe cetăţeni de drumurile la instituţille ale statului deoarece se vor autentifica de la computerul de acasă pentru a solicita adeverinţe, înmatriculări de maşină, înscrieri la şcoală.
Cătălin Giulescu, directorul Direcţia pentru Evidenţa Populaţiei: „Te loghezi in sistem, iar sistemul informatic de evidenţa persoanelor îți va certifica identitatea şi va îi confirma prestatorului de serviciu că eşti tu. Este vorba doar de administraţia publică, centrală sau locală.”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Noul buletin va putea funcţiona şi ca un card de sănătate, insă, atenţie, nu va conţine informaţii despre grupa sanguină sau istoricul de boli ale cetăţeanului, ci doar va autentifica identitatea unei persoane atunci când este introdus in cititorul de carduri de la cabinetele medicale.
Datorită securităţii de ultimă oră, noile cărţi de identitate asigură protecţia informaţiilor. Belgia, Franţa, Germania şi Estonia deja emit astfel de buletine. incepănd din 3 august 2021, toate buletinele vor fi emise după noul format.

Directorul Evidenţei Populaţiei spune că Biserica nu a transmis pănă în prezent nici un punct de vedere, nici negativ, nici de susţinere a proiectului. La răndul său Vasile Bănescu, purtătorul de cuvănt al Patriarhiei, declară că nu vor fi trimise poziţii contrare.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvănt al Patriarhiei:

“Nu se pune nici o problema. Problema cipurilor nu e o problema cu relevanţă spirituală, religioasă, deci din aceasta perspectivă nu exista o poziţie negativă a Bisericii. A bisericilor.. Adica nu am cunoştinţă ca vreo biserică din cele prezente să aibă vreo poziţie critică”

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

31 comentarii

 1. A bisericilor? Dar acest purtator de cuvânt al Patriarhiei nu stie ca este numai Una Sfântă Soborniceasca și Apostoleasca Biserica? Pana la vârsta lui nu a fost niciodată atent la Crez?

  1. Fratilor, oare Patriarhia Ortodoxa nu isi da seama cel putin de faptul ca prin indosarierea aceasta electronica se merge catre un stat totalitar, de tip Big Brother?
   Nu mai vorbesc ca prin aceste carti de identitate electronice si biometrice se fac pasi spre semnul fiarei.
   Era normal sa iasa cu un comunicat in care sa ceara alternativa, adica eu ca ortodox nu sunt de acord cu prelevarea datelor biometrice, si atunci sa pot opta pentru o carte de identitate simpla. Sa speram ca proiectul va permite ca cei care refuza cartea de identitate electronic, sa aiba posibilitatea sa-si ia o carte de identitate simpla, fara cip si fara prelevare de date biometrice. Din proiect nu se intelege exact daca si cea simpla va fi fara date biometrice sau nu.
   Dezamagitor ce face Patriarhia. Dar nu ma asteptam la mai mult, sincer, din pacate. In vremurile din urma greu vom gasi un bun povatuitor…
   Doamne miluieste!

   1. Exista și varianta simpla dar nu se spune, cică noua carte e obligatorie, dacă ar spune de alternativa ar lasă loc de alegere și nu se vrea pt ca se face haos. Din ce am înțeles eu cu cartea simpla nu mai poți călători în afara tarii

    1. Daca nu te lasa sa iesi din tara cu un buletin fara CIP atunci ii poti da in judecata pentru discriminare, caci in constitutie nu scrie ca exista cetateni de rangul 1 si altii… mai cretini de rangul 2 care nu au voie sa umble prin lume

     1. S-ar putea să nu te lase ungurii să intri la ei, deci… iar cand vor desfiinta granițele, te vei trezi ca nu e document valid, dacă vei fi controlat in vreo tara membra UE
      Cred ca buletinul cu cip va avea rol si de pasaport, incat vei putea merge cu el si inafara spatiului UE, deci fara cip e ca si cum nu ai avea pasaport, dar la pasapoarte avem alternativa acum

   2. Da, veți putea opta pt o CI fără cip. Eu sunt pe punctul de a-mi preschimba CI. Voi alege modelul fără niciun cip sau alte drăcovenii. Doamne ajută!

  2. Dragă Gabriela, purtătorul de cuvânt se referea la Bisericile Ortodoxe Autocefale ( română, rusă, greacă, bulgară, sârbă, antiohiană,..ș.m.d.).

 2. Pana la urma o sa se refuze și alternativa pentru cei ce nu vor buletin biometric și se vor impune sancțiuni celor ce nu le accepta și atunci probabil oamenii vor fi nevoiți sa fuga din orașe ca să trăiască liberi

  1. in mod sigur ! pecetluirea inainteaza ! dar noi avem de partea noastra pe Hristos Domnul Care a biruit moartea ! nu ne temem !

 3. Pai, daca ei is PSEUDOierarhi/pastori,de ce TREBUIE SA II MAI BAGAM IN SEAMA ,daca NU se POCAIESC,MARTURISEC PUBLIC POCAINTA LOR SI LEPADAREA DE EREZIA ECUMENISTA si ANATEMATIZAREA EI OBLIGATORIU,asa cum invata Biserica prin Sfintii Ei din CERURI,iar pana atunci…..ptr ce ii BAGAM IN SEAMA???!!!….Ei is cu ale ANTIHRISTULUI,iar NOI DACA VREM SA NE MANTUIM ….ptr ce ii mai bagam in seama???Fiecare SI-A ALES PARTEA!!Ce era de spus S-A SPUS,iar acum fiecare a ALES PARTEA SA…..Asta este EREZIA si ceea ce noi NU putem pricepe,fiindca defapt NU STIM CE INSEAMNA BISERICA ptr a putea sa IDENTIFICAM SCHIMBARILE ERETICE FACUTE DE ERETICI,in Biserica si astfel spunem,in SOMNUL nostru cel de MOARTE….ca NIMIC NU S-A SCHIBAT….ca trebe sa dam ascultare,ca pana la….sinodiceasca cercetare ei is Biserica si NU ,,biserica”….ca defapt partasii la EREZIE SUNT ORTODOCSI si astfel….sa vedem ce ne ,,invata” multpreafericitul si mega hiper sfantul patriarh si ai sai megasuper sfinti ierarhi si pastori ai Bisericii .LA TOATE ASTEA SE ADAUGA GHILIMELELE,fiindca ei sunt ERETICI si FII AI DIAVOLULUI,iar care STA =TACE SI ASCULTA DE EI….sunt INAFARA BISERICII CELEI UNA,iar inafara Bisericii NU EXISTA MANTUIRE….
  Dumnezeul nostru, fraţilor, este DUMNEZEUL FIILOR SLOBOZI, NU AL ROBILOR. HRISTOS NU A COBORÂT PE PĂMÂNT CA SĂ ADUNE OAMENII CU SILA, CI CA SĂ STRÂNGĂ VOLUNTARI ÎN OASTEA SA. CINE VREA, VREA; CINE NU VREA, NU E DATOR. NUMAI CĂ CEL CE NU VREA SĂ FIE VOLUNTAR AL LUI HRISTOS AJUNGE RECRUT AL SATANEI, FIE CĂ VREA, FIE CĂ NU. CĂCI A SPUS HRISTOS: CELA CE NU ESTE CU MINE, ÎMPROTIVA MEA ESTE. Iar călăuza tuturor celor ce sânt împotriva lui Hristos dintru început este acel voievod întunecat al iadului – satana…….. Sf. Nicolaie Velimirovici-Prin fereastra temnitei,PAG 183….Iertati-ma!

  1. SUNT DE ACORD CU BULETINUL ELECTRONIC,CU SISTEMUL DE SIGURANTA ELECTRONICA,DAR SA FIE CU 08741 SAU CU *&#~~+?,. SAU 333 ORI 111,000 SI NICIDECUM 666 CARE ESTE SIMBOLISTICA NATIUNII EVREIESTI DIN SPATELE ACESTUI SISTEM ELECTRONIC.ASA SE PUNE PROBLEMA.NU NE FERIM DE ELE CA ELE INSELE SUNT DIAVOLUL INSUSI,CI,DATORITA SIMBOLISTICII LUI 666 CU CARE NU E PERMIS SA ADERAM SI CONSTITUIE UN RISC DE 100 LA SUTA DE PIERDEREA LIBERTATII PERSONALE,APOI INTRU IISUS HRISTOS SI A VIETII VESNICE.

   1. Actele cu cip sunt lepadare de Hristos si hula impotriva Duhului Sfant care nu se va ierta niciodata.Toti care le vor lua vor merge in Iad!Asa spunea parintele Justin Parvu!

    1. Nu vor merge in iad. Numai cei care iau semnul pe mâna dreaptă sau pe frunte merg in iad.
     “roman” zice bine, Patriarhia și-a ales dumnezeul..

  2. in mod sigur ! pecetluirea inainteaza ! dar noi avem de partea noastra pe Hristos Domnul Care a biruit moartea ! nu ne temem !

  3. multumesc draga roman, pentru acest comentariu care aduce lumina mai multa asupra situatiei !
   multumesc Bunului Dumnezeu ca exista oameni ca tine !

   Sa-ti dea Dumnezeu Raiul !

   mircea

 4. Singur statul român a recunoscut ca documentele electronice conțin numărul “de siguranță” 666!

  https://youtu.be/_2KmjMunh6E

  Cum poți ca și creștin să spui că “Problema cipurilor nu e o problema cu relevanta spirituala”? Sau să îl iei de bunavoie sau fără măcar o minimă mustrare de conștiință?!

 5. Ce nu inteleg-ti, BOR a semnat pentru ce fac acum, nu le pasa de credinta, de noi nici nu mai vorbesc, nu le este frica de Dumnezeu ? O sa vina si plata pentru fiecare,… Cartea de I. fara chip O puteti lua pana in vara anului 2021, ai timp suficient iar pt…. Cartea de I. cu chip va devini obligatorie tot de la data de mai sus, alte variante nu exista. Fie ca bunul Dumnezeu sa ne intareasca sa-ne de-a curaj si toate lucrurile de trebuinta si de folos pentru a tine in viata adevarul, pentru a nu cadea in erezie… Sau in schisma…. Doamne fereste!

  1. @Petre Ganea
   In schisma numai ai cum sa cazi…nu fata de BOR…caci cei din BOR ( danila &gasca lui de episcopi) au IESIT din Biserica…sunt eretici ,… prin voia lor,… prin liberul arbitru… au ales sa se lepede de Iisus Hristos Dumnezeu si vesnic Arhiereu…
   Deci…nu ai cum sa cazi in schisma in fata unor ERETICI…studiaza si vezi ce este schisma..ca sa fii schismatic ar trebuii sa mai existe macar un Ierarh DREPT si tu sa te desprinzi de el…dar cum numai exista ierarhi ( adevarati, nu doar cu hainele pe ei) nici tu nu ai de cine sa te ” rupi”

   1. Pai parintele Macarie Banu de la Oituz, am urmarit pe youtube postarile domniei sale in care ii critica pe toti si am inteles ca ar fi fost primul care sa impotrivit sinodului din Creta.

  2. Rectificare, la cele ce am scris mai sus, am schimbat C. I. si am intrebat daca amvem doua obtiuni de C. I., mi sa comunicat ca pana la anul.. Atentie.. se elibereaza doar
   C. I. fara chip.
   Asa am primit cel fara chip, asemanator cu cel schimbat.
   Deci cel cu chip se va elibera din vara anului 2021.
   Ca sa inteleaga toata lumea, probabil acum stim ce C. I. vom primi,.. Doamne ajuta.

 6. Domnul Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, are o poziție corectă…politic! Provoacă multă sminteală o astfel de atitudine față de atitudine. Creștinii trebuie să insiste ca Patriarhia să aibă o atitudine corectă din punct de vedere ortodox.

  Patriarhia ar trebui să cunoască mai bine decât un creștin de rând ce conțin capitolele 13, 14 și 15 din Apocalipsă și să-i îndemne pe preoți să-i ajute pe creștini să deosebească binele de rău, nu să-i smintească.

  Indiciile pecetluirii cu semnul fiarei prin tehnologia bazată pe 666 sunt clare: ,,Şi ea (fiara) îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase” (Biblia,Apocalipsa, 13:16-17)

  Ce e așa de greu de înțeles? Această tehnologie, dacă este utilizată necorespunzător, are efecte nocive pentru sufletele noastre. Dacă ni se dă un avertisment biblic, trebuie să ținem seamă de el de la vlădică până la opincă. Ne mirăm de neascultarea Evei, dar și noi le facem pe toate de-a-ndoaselea. Iar Patriarhia, ne SMINTEȘTE cu bună știință în loc să ne arate drumul cel bun. O patriarhie care are o astfel de atitudine se dezice de creștinii păstoriți.

  Consecinţele pecetluirii cu semnul fiarei 666 sunt de asemenea formulate clar: ,,Cine se închină fiarei şi chipului ei şi primeşte semnul ei pe fruntea lui, sau pe mana lui, va bea din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat, în potirul mâniei sale, şi se va chinui în foc şi în pucioasă, înaintea sfinţilor îngeri şi înaintea Mielului. Şi fumul chinului lor se suie în vecii vecilor. Şi nu au odihnă nici ziua nici noaptea cei ce se închină fiarei şi chipului ei şi oricine primește semnul numelui ei.” Biblia; Apocalipsa, cap. 14, versetele 9-11

  Așadar, Patriarhia cu toți purtătorii ei de cuvânt să facă un efort de gândire și să nu se mai creadă infailibili și mai importanți decât textul Apocalipsei pe care sunt datori să-l apere, nu să-l trădeze!

  Patriarhia Românâ, prin purtătorul ei de cuvânt, Vasile Bănescu, chiar și-a luat rolul în serios de a ne a umili Biserica Ortodoxă:
  ,,Problema cipurilor nu este o problemă cu relevanță spirituală, religioasă, deci din această perspectivă nu există nicio poziție negativă a Bisericii. A bisericilor. Adică nu am cunoștință ca vreo biserică din cele prezente să aibă vreo poziție critică.”
  Prin folosirea termenului ,,biserici” , chiar vrea să ne creeze niște complexe pe motiv că noi, cei care nu dorim acte cu cip nu suntem în rândul lumii civilizate! Hristos nu ne cere să fim în rândul lumii și pe placul acesteia, ci să facem voia Sa în BISERICA Sa! Cine consideră că sunt mai multe BISERICI, după cum s-a legiferat la minciunosinodul din Creta, înseamnă că nu e ORTODOX, așadar să se abțină să mai dea sfaturi ortodocșilor, indiferent ce rang ierarhic are.

 7. Fraților, chiar nu ați înțeles ce înseamnă “taina fărădelegii” de care vorbește Sfântul Apostol Pavel?!Pai, dacă ar spune diavolul, ca eu sunt cel viclean (nu, cel rău, cum foarte fals găsim în foarte multe traduceri ale Sfintei Scripturi, nu știu dacă nu cumva intenționate), ce mare lucru ar fi!?! Dar, când “un preot, un episcop” îți spune asta….. Asta este taina fărădelegii!

 8. Prin pozitia adoptata in mod public se vede clar cine conduce BOR sau care este legatura ei cu sistemul mondial care a impus astfel de acte. Daca BOR nu este impotriva acestui sistem care prin aceste documente pierd sufletele oamenilor, atunci BOR este la fel cu sistemul, caci altfel s-ar opune. Acum putem intelege mult mai bine de ce nu sunt canonizati marturisitorii romani din inchisorile comuniste. De ce? Pentru ca daca sistemul nu vrea, atunci BOR face intocmai, adica se opune. Cand Sfintii spun intr-un fel si ierarhii nostri spun altfel decat Sfintii, atunci e clar cu cine avem de-a face. Duhul Capitanului a spus mai sus intr-un alt comentariu ca deja se lucreaza taina faradelegii. Avand in vedere (ma repet) pozitia diferita a ierarhilor BOR fata de indemnurile Sfintilor Paisie Aghioritul, Lavrentie de la Cernigov, a Cuviosilor Justin Parvu, Arsenie Papacioc, Adrian Fageteanu si ale altor Sfinti este clar ca se lucreaza (daca am inteles bine) taina faradelegii. De ce? Pentru ca ierarhii nostri se opun Duhului care vorbeste prin gura acestor Sfinti Parinti a caror cuvinte nu pot fi puse la indoiala. Vai de cei care se lasa pe mana unor asemenea ,,pastori”.

 9. De ce oare nu vrea sistemul sa-i canonizeze pe marturisitorii din inchisorile comuniste?
  Unul dintre raspunsuri ar fi pentru ca daca acesti bravi ostasi ai lui Hristos ar fi trecuti in randul Sfintilor(nu ca ei acum n-ar fi sfinti), atunci in perioada care deja bate la usa foarte multi crestini s-ar intrece in a le urma exemplul, caci toti vrem sa devenim sfinti. Adica prin aceasta tacere mormantala asupra sfinteniei lor n-au facut altceva decat sa nu le promoveze imaginea lipsindu-ne pe noi de exemplele de sfintenie ale timpurilor de pe urma. Nici nu ne dam seama cat de mult conteaza puterea exemplului. Hristos a fost si va ramane primul exemplu de urmat in aparare cu orice pret(risc) a adevarului. Precum Hristos au facut si Marturisitorii din inchisori, dar pentru sistem este mai bine sa nu mai fie exemple actuale. Se simt mai in siguranta cei care formeaza sistemul cand noi, cei de azi, nu avem mediatizate modele actuale de sfintenie. Acesta este unul dintre motivele pentru care BOR tace in privinta Sfintilor din inchisori.
  In al doilea rand sa nu uitam cine le-a dat bani sa continue lucrarile la Catedrala mantuirii neamului. Daca le-au dat bani, acum tac malc pentru ca sistemul a stiut cui da si de ce da, adica le-a cumparat tacerea. Si mai sunt si alte aspecte legate de modul de atribuire a functiilor.
  Se mai poate mira cineva de ce tace BOR, sau de ce se pliaza perfect pe sistemul care ne prinde-n plasa cu documentele biometrice?

 10. Dragi crești,
  Vrem nu vrem iată cum la câțiva ani problema buletinelor microcipate revine in actualitate…cu viclenie desigur…”Să stăm bine sa stăm cu frica”spun îngerii Dumnezeului nostru Savaot dar și sfinții părinți precum Sf.Paisie Aghioritul trecut la cele veșnice daca nu greșesc in 1994 citez din cartea Marturii ale închinătorilor vol.2, pag. 62: ” Fericitul Stareț Paisie, in legătură cu problema de care vorbim, mi-a spus următoarele precizări revelatoare și foarte lămuritoare.”Vă vor da cartele/carduri că să vă obișnuiască cu ele. Când, însă, le vor aduna cândva pe toate ( voia să spună buletinul, pașaportul, cardul de sănătate, permisul de conducere etc) pe un singur card, pe acesta să nu-l primiti, pentru că acesta va avea legătură cu pecetluirea” . Iată că acum se adeveresc cuvintele sale prin promovarea “cardului cetățeanului”. Se dorește desigur limitarea libertății creștinilor într-o Europa așa zis Christiana…deranjam dragilor… haideți să facem din Romania noastră cu adevărat Gradina Maicii Domnului…

  1. Amin, in veci de veci, eu cred ca ne putem descurca in lume si fara buletine cu cip, am sa trimit un email guvernului in legatura cu ele, insa a-mi sa imi pastrez anonimatul. Voi posta intr-un comentariu raspunsul guvernului, sa nu ne lasaम sa fim tari, Domnul ne va ajuta cu siguranta, sa ne rugam unii pentru altii, chiar daca sunt tanar si am viitorul inainte, renunt la tot, daca nu voi putea trai in lume fara cip, voi trai in pustiu, pentru Iisus fac orice. Doamne ajuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button