X

Invenție Apple: Activarea dispozitivului pe baza prezenței umane

Sursa Foto: Apple.com

 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

De mai bine de zece ani, Apple lucrează la tehnologia de detectare a prezenței folosită pentru a porni dispozitivele fără nici o parolă sau interacțiune umană. Săptămâna trecută, Oficiul SUA de Brevete a dezvăluit că Apple a depus o cerere de brevet în septembrie 2019, care descrie diferite tehnici de reducere a întârzierilor pe care le are un dispozitiv se activează din modul stand by, scrie Patently Apple .

Unii senzori care ar putea fi integrați pentru detectarea prezenței sunt senzori de proximitate, senzori de lumină, accelerometre, giroscopuri, microfoane, senzori de imagine și așa mai departe. În timp ce un brevet din 2009 include senzori și raze infraroșii care detectează mișcarea și pornesc dispozitivul, cea mai recentă invenție include alte tehnologii, cum ar fi recunoașterea facială biometrică, care ar funcționa până la 5 metri distanță. Acest lucru ar detecta că utilizatorul se apropie și ar începe să activeze dispozitivul.

Anul trecut, Bloomberg a scris că Apple își modernizează camera foto TrueDepth pentru a oferi recunoașterea facială până la 15 metri distanță, comparativ cu 25 – 50 de centimetri susținuți în prezent de camerele iPhone.

Un alt detaliu menționat în depunerea brevetului este menținerea oricând a asistentului virtual Siri pentru comenzile vocale. Conform brevetului, senzorii de proximitate se pot referi la orice sursă care eliberează fascicule electromagnetice utilizate pentru a recunoaște modificările. Aceștia pot fi senzori capacitivi, senzori fotoelectrici și senzori inductivi, printre alții, în timp ce senzorii de lumină se referă la dispozitive care detectează energie de lumină sau electromagnetică, cum ar fi senzori de lumină ambientali, senzori fotoelectrici, senzori fotoemisiuni, senzori termici, senzori de polarizare și fotochimici. Potrivit Apple, un senzor de imagine ar putea fi chiar o cameră de vizionare de noapte.

Anul trecut, Apple a brevetat un sistem avansat de recunoaștere a feței biometrice pentru iMac pentru a porni și active dispozitivul.

O altă cerere de brevet detectată recent introduce noi gesturi pentru Apple Pencil, cum ar fi triple tap, glisare și rulare, rapoarte între 9 și 5 Mac .

„Gesturile tactile detectate pot fi corelate cu funcțiile preprogramate care trebuie îndeplinite de stylus și / sau de un dispozitiv extern la detectarea gesturilor tactile […] unul sau mai multe apăsări pot fi interpretate ca o intrare de utilizator pentru a efectua funcții pe dispozitivul extern, cum ar fi o funcție de copiere, o funcție de lipire, o funcție de anulare și / sau o funcție de refacere ”.

Alte îmbunătățiri menționate în cererea de brevet includ adăugarea unui senzor capacitiv similar cu ID-ul Touch care detectează mișcarea degetelor, conectorii de date, interfețele de comunicare, o sursă de alimentare, un buton mut, un senzor biometric și dispozitive de intrare / ieșire.

Nu au fost dezvăluite detalii despre ceea ce îl va face la lansarea pe piață.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. La prima vedere pare ceva bun ca te ajuta sa fii mai productiv. Doar ca aceste dispozitive nu au capacitate infinita de a recunoaste actiunile si deci vor avea un numar finit relativ mic de gesturi recunoscute. Si atunci, ghici ce? Se vor robotiza oamenii care se pot adapta numarului redus de gesturi. Si in loc sa ofere libertate cum pare normal, vor micsora libertatea omului prin dresaj de bunavoie. Asta pe aspect strict material, fara referire la gravele efecte duhovnicesti.
    Vine. Vine curand. Dar si noi suntem pregatiti, nu? Ca doar de n ani tot citim despre vremuri aici. Cat de prosti tre sa fim daca nu ne-am pregatit?
    Mantuire grabnica va doresc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button