X

Avionul ucrainean Boeing 737-800 s-a prăbușit după ce ar fi fost lovit de o rachetă rusească Tor-M1

Zborul PS752 al companiei Ukrainian International Airlines, pe ruta de la Teheran la Kiev, cu 176 de persoane la bord s-a prăbușit în Iran, la doar câteva minute după decolarea de pe Aeroportul Internațional Imam Khomeini. 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Trei britanici și 63 de canadieni se numără printre cei 168 de pasageri și nouă membrii ai echipajului care și-au pierdut viața.

Experții OSINT (Open Source Intelligence) care au examinat imaginile cu resturile avionului de pasageri susțin că unele bucăți de la Boeing 737-800 prezintă semne ale unei lovituri de rachetă.

De asemenea, social media iraniană a prezentat imagini suspecte care ar fi fost surprinse aproape de locul prăbușirii avionului de pasageri. În aceste imagini apar rămășițele unei rachete sol-aer 9M331 respectiv botul și aripile de control. Acest tip de rachetă este utilizat de sistemul mobil de apărare aeriană Tor-M1, fabricat în Rusia, și dispune de un sistem semi-activ de ghidare radar. Acest sistem este în prezent în serviciul armatei iraniene la o bază militară situată în apropiere de locul accidentului.

(w670)

În plus au apărut numeroase videoclipuri care surprind momentul prăbușirii avionului de pasageri. Martorii cred că avionul a fost doborât de o rachetă.

Un videoclip filmat de un amator și prezentat de agențiile de știri iraniene a arătat un flash descendent pe un cer întunecat. Acesta a fost însoțit de comentarii conform cărora aeronava era „în flăcări” și apoi un flash mai luminos, deoarece pare să lovească solul.

Mass-media iraniană a dat vina pe probleme tehnice și a citat un oficial al aviației care a declarat că nu a fost declarată nicio urgență.

Autoritatea iraniană în domeniul aviației a declarat că nu va înmâna cutiile negre de la Boeing 737-800 al Ukraine International Airlines, nici producătorului aeronavei, nici autorităților aeronautice din SUA.

Premierul canadian, Justin Trudeau, țara care avea cei mai mulți pasageri la bordul acestei curse aeriene, a declarat: „Guvernul nostru va continua să colaboreze îndeaproape cu partenerii săi internaționali pentru a se asigura că investigația este efectuată în profunzime și că familiile celor decedați vor primi răspuns la această tragedie.”

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button