X

Sistem de recunoaștere facială și detectarea armelor implementat în școli din SUA

Sursa Foto: biometricupdate.com

 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un sistem de recunoaștere facială a fost implementat pe 2 ianuarie 2020 în districtul școlar Lockport din statul New York, în urma dezbaterilor cu părinții, tutorii și Departamentul Educației de Stat din New York (NYSED), relatează WGRZ .

 

În mai 2019, părinții și tutorii au fost informați despre punerea în aplicare a sistemului Aegis, scrie inspectorul școlar Michelle T. Bradley, sistem care a devenit operațional în urma unei faze inițiale de implementare și după ce au fost abordate problemele de confidențialitate. Conform Politicii de district 5685 („Funcționarea și utilizarea sistemelor de securitate / Protecții privind confidențialitatea”), studenții nu vor avea, în niciun caz, informații adăugate la baza de date Aegis.

Aegis este format din 300 de camere, servere și software care costă districtul 1,4 milioane USD. Sistemul a fost instalat în birourile regionale și zece clădiri de școli, la un cost total de 3,8 milioane de dolari .

“Aegis nu urmărește oamenii decât dacă au fost identificați că dețin o armă “, spune Bradley, explicând suplimentar că persoanele introduse în baza de date sunt “infractori sexuali de nivel 2 sau 3, personal care a fost suspendat și / sau sunt în concediul administrativ, oricărui om interzis să intre pe proprietatea districtului prin ordin judecătoresc, sau oricine considerat că reprezintă o amenințare bazată pe informații credibile prezentate districtului de către forțele de ordine. “

Sistemul Aegis este o măsură avansată pentru securitatea clădirilor. Folosește tehnologia biometrică de recunoaștere a feței și detectarea armelor pentru a detecta și categoriza amenințările. Funcția de recunoaștere facială notifică imediat școala despre persoanele neautorizate. Procesul de confirmare implică un operator uman. Dacă se confirmă prezența unei arme, poliția este alertată iar școala este închisă. Dacă nu se confirmă o amenințare, sistemul nu colectează și nu stochează nicio informație de identificare personală. Filme video CCTV sunt șterse după 60 de zile. Imaginile sunt adăugate și păstrate numai în caz de amenințare.

Utilizarea recunoașterii faciale în școli și efectul acesteia asupra vieții private au fost abordate într-o serie de întâlniri cu Consiliul Educației, relatează WGRZ, care a examinat luna trecută sistemele de securitate și politica de protecție a vieții private.

Conform unei scrisori de la NYSED, școlile Lockport trebuiau să facă patru pași pentru a rezolva problemele de confidențialitate în prima etapă de implementare de un an, care includeau ajustări ale camerei, instruire și comunicare cu oamenii legii. NYSED a recomandat întârzierea proiectului, care era planificat să înceapă în septembrie 2019 .

Implementarea inițială a fost planificată pentru iunie , dar au fost aduse mai multe întrebări de către oficiali și părinți, astfel încât planurile de testare au fost interzise pentru vară. Mai multe modificări au fost făcute în august în ceea ce privește imaginile bazei de date și tipul de persoane incluse, eliminând imaginile studenților suspendati .

„Noi am menționat în politica inițială această categorie să fie inclusă, dar departamentul de învățământ de stat nu este confortabil cu asta și de aceea a fost eliminată”, a spus Bradley.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Abureala este folosita cu succes. Asa au inceput si pe mijloacele de transport in comun din Romania, aducand ca motive prinderea celor violenti sau suplimentarea curselor pe traseele aglomerate. Motive si iar motive pentru a te urmari in permanenta. Am devenit, dar doar dupa mintea lor, cu totii niste infractori. Se adevereste tot mai mult zicala romaneasca:”HOTULUI de “hot” ii e frica!”. Numai ca pentru sistemul antihristic cei cinstiti sunt considerati “hoti”, fiindca ii pot deconspira cand nu se asteapta. Asadar, ori esti HOT, adica esti de-al sisremului si o s-o duci confortabil, ori esti cinstit(adica “hot” sau inadaptabil pentru sistemul antihristic) si atunci esti bun “de legat”. Acesta-i deznodamantul la montarea camerelor de luat vederi. Daca-i spui ca nu vrei sa fii urmarit atunci vei fi considerat suspect, adica hot.
    Deci nu mai ai cum s-o scoti la capat cu sistemul, mai ales ca majoritatea populatiei ii tine isonul mergand in mars alert dupa slugile sistemului catre nimeni altul decat potrivnicul lui Hristos(anti-Hristos). Lumea a orbit de tot. Nu mai vede decat bani si distractie. Nu mai conteaza ca sistemul te urmareste peste tot. Oamenii au renuntat de buna voie la libertate, caci nu reactioneaza nicidecum la supravegherea totala. Este foarte clar incotro sau catre cine ne indreptam. N-avem cum sa stopam procesul, dar putem sa tragem semnalul de alarma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button