X

Iran: De ce SUA este numită „Marele satan”

Sursa Foto: breakingnews.ie

În 2003, regimul republican american începe războiul din Irak sub falsele acuzații de posesie de arme de distrugere în masa, SUA ucide peste 100.000 de civili irakieni în prima campanie de bombardament „Shock and Awe” (Șoc și Groază), care a distrus vaste infrastructuri civile, iar alți 600.000 de irakieni au pierit în războiul civil și în insurgența împotriva ocupației SUA împreună cu forțele de coaliție.

Peste cinci milioane de irakieni au fost strămutați ca o consecință directă a acestui război creat de SUA. Această acțiune a dus la creșterea ISIS și la recrutarile lor de teroriști. Costul financiar estimat pentru contribuabilii americani: aproximativ 6 trilioane de dolari care includ dobânzile plătite și costurile medicale continue pentru militarii americani.

Propaganda anti-Iran din ultima lună a fost clar concepută pentru a pregăti opinia publică a SUA cu privire la următorul război cu Iranul. Anunțul privind asasinarea unui comandant militar iranian de top de către o dronă, cu scopul de a provoca Iranul, era ușor de prevăzut.

Vilificarea Iranului este veche: lovitura de stat CIA în 1953 care a eliminat prim-ministrul secular ales democratic Mohammad Mosaddegh a supraîncărcat sentimentul anti-american și, probabil, a devenit un impuls pentru Revoluția islamică iraniană din 1979.

Acesta este motivul de ce americanii sunt numiți „Marele satan” de către mulți din Orientul Mijlociu și din alte părți, iar acest lucru nu are nici o legătură cu invidia pentru mult promovata „libertate americană”.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Al III-lea război mondial
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.