X

India interzice toate pesticidele, pentru a proteja fauna sălbatică și turismul

Sursa Foto: healthyfoodhouse.com

Mișcarea pentru alimente organice este unul dintre cele mai bune lucruri care s-au întâmplat vreodată omenirii. Unii o numesc tendință, în timp ce alții cred că este o necesitate. Produsele chimice toxice sunt peste tot în jurul nostru și sunt nocive. Lumea este atât de toxică încât este literalmente imposibil să eviți otrava.

Majoritatea țărilor au dificultăți în implementarea agriculturii ecologice și avem companii mari precum Monsanto care își promovează produsele toxice pe piață. SUA încă aprobă Organismele Modificate Genetic (OMG-urile) și pesticidele toxice.

Potrivit FDA, aceasta este o inovație care ne ușurează viața. Nu este adevărat. Spre deosebire de SUA, unele țări se întorc la agricultura ecologică.

Sikkim, statul Himalaya din India, a înregistrat un progres uriaș, iar acum susțin sănătatea polenizatorilor, a ființelor umane și a mediului.

În ianuarie 2016, statul Sikkim a devenit primul stat complet organic din India și poate chiar din lume. Există atât de multe lucruri pe care acești oameni încearcă să le schimbe, dar au experimentat deja beneficiile marii lor mișcări.

Populațiile de albine sunt în creștere. Cardamomul și alte plante dependente de polenizarea albinelor oferă acum randamente mai mari. Producția de cardamom a crescut cu 70%, conform raportului BBC.

Calitatea solului s-a îmbunătățit, iar zona este comercializată ca o destinație de vis ecologic. Există peste 500 de specii de fluturi, 4.500 de tipuri de plante cu flori și animale rare, cum ar fi panda roșie, ursul din Himalaya, leoparduri și yak.

Statul Sikkim a primit Premiul Future Policy 2018 la o ceremonie a ONU de la Roma. Au câștigat dintre 51 de alți candidați din 25 de țări diferite în ceea ce privește agroecologia.

Unii fermieri s-au luptat să facă față schimbării, dar cred că recoltele lor sunt mult mai bune decât înainte. Premierul indian Narenda Modi a recunoscut statul Sikkim pentru contribuțiile sale și a oferit sprijin suplimentar fermierilor din India.

Există, de asemenea, îngrijorări cu privire la utilizarea și eficacitatea bio-pesticidelor. Prețurile au crescut și există și unele boli.

Statul folosește culturile convenționale din Bengalul de Vest pentru a-și hrăni oamenii, deoarece fermierii încă învață cum să își maximizeze randamentul și să urmeze în același timp programe guvernamentale. Aceasta este o schimbare pozitivă și este posibil ca agricultorii să se obișnuiască cu ceva timp.

Fermierii au raportat dificultăți cu privire la veniturile mici. Productivitatea pe cap de locuitor a patru dintre culturi a crescut. Mandarina Sikkim a marcat o scădere de 22% în perioada cuprinsă între 2010-2011 și 2015-2016. Cu toate acestea, producția de alte fructe a crescut cu 5%. Ghimbirul și turmericul au marcat o creștere de 2%, iar cardamomul a avut 8%. Rădăcinile și tuberculii au crescut cu 6%.

Mediul acestui stat a suferit mult sub sistemul convențional de agricultură. Acum este mult mai bine, iar localnicii sunt mult mai sănătoși.

Secretarul Sikkim pentru horticultura și dezvoltarea culturilor de numerar, Khorlo Bhutia, explică că schimbarea a avut un impact uriaș. Nu există substanțe chimice în aer, apă și alimente.

Statul va încerca să transmită modificările către alte țări. Este un proces greu, dar merită cu siguranță efortul.

Ministrul Indiei pentru agricultură și bunăstarea fermierilor, Radha Mohan Singh, spune că acesta este un moment mare pentru această țară, adăugând că oamenilor le-a plăcut foarte mult ideea pentru culture organice.

Statul oferă module de agricultură ecologică pentru studenții din clasele a IV-a și a 5-a. În SUA, copiii învață despre Monsanto.

Produsele Monsanto produc dezechilibre hormonale, cancer și multe alte probleme de sănătate. Aceste produse sunt ambalate cu toxine periculoase și suntem expuși în mod constant la ele. Partea tristă vine când vă dați seama că aceste produse sunt aprobate pentru utilizare. Câți oameni trebuie să moară înainte ca guvernul să schimbe asta?

Sikkim este pe o cale bună de a îmbunătăți și mai mult, și sperăm că și alte țări vor face acest lucru.

Renumitul activist organic și autor Vandana Shiva s-au alăturat mișcării.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Codex alimentarius
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

  1. Interzic pesticidele dar sunt primii la acte biometrice si desfiintarea banilor cash.
    Pagani, se inchina la vaci ce pretentii sa ai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.