În mai 2011, discuțiile au început în secret în Mexic, între un cunoscut asociat al Los Zetas și operatorul Quds Force, Manssor Arbabsiar. Discuția era despre planificarea detonării unei bombe C-4 la un restaurant din Washington, DC, frecventat de ambasadorul saudit Adel al-Jubeir. Operatorul Forței Quds nu știa că a fost înregistrat într-o operațiune DEA.
Pe parcursul a câteva luni, în mai multe întâlniri clandestine din Mexic au planificat greve împotriva Ambasadei Israelului la Washington, precum și a ambasadelor din Arabia Saudită și Israel în Argentina. Au fost, de asemenea, cartografiate noi piste de trafic de opiu între Orientul Mijlociu și Mexic.
În iulie 2011, Arbabsiar s-a întors în Mexic pentru a continua întâlnirea cu informatorul DEA. El a explicat că șefii săi din Iran au planuri pentru mai multe violențe, pe lângă uciderea ambasadorului saudit. Pe 14 iulie, informatorul a declarat DEA că Arbabsiar a recrutat patru bărbați pentru a efectua complotul și va încasa un total de 1,5 milioane USD. Plăți în avans de aproape 50.000 USD au fost efectuate într-un cont bancar controlat de FBI.
În octombrie 2011, operatorul Arbabsiar și un membru al Forței Quds, Gholam Shakuri, aflat în Iran, au fost arestați de agenți federali, potrivit New York Times. Cei doi bărbați au fost acuzați de conspirație pentru uciderea unui oficial străin, folosirea armelor de distrugere în masă și conspirație pentru a comite un act de terorism, printre altele. Arbabsiar a mărturisit mai târziu acuzațiile și ar fi colaborat cu autoritățile.
În timp ce complotul anulat a fost considerat un succes pentru DEA, FBI și Mexico City, alții au remarcat norocul Statelor Unite că persoana recrutată de agentul lui Soleimani de la Forța Quds s-a întâmplat să fie un informator federal.
Efortul de a deschide o nouă rută de contrabandă între Orientul Mijlociu și Mexic a generat îngrijorare suplimentară. Astăzi, cartelurile s-au extins în mod evident în Europa, Australia, Noua Zeelandă, China și Rusia.
La sfârșitul anului 2011, ancheta a făcut parte din motivul pentru care deputatul american Michael McCaul (R-TX) a condus prima încercare de a desemna carteluri mexicane ca organizații teroriste străine – care în cele din urmă a eșuat. Evenimentul subliniază valoarea potențială de care se poate bucura o organizație teroristă în colaborarea cu un cartel mafiot.
Eu nu cred nimic, SUA cauta motive sa provoace razboi. Totul a pornit de la un mercenar ucis in Irak, pentru care SUA a bombardat Irakul si Siria, pentru care irakienii s-au revoltat, pentru care SUA a dat vina pe Iran, pentru care a comis acest atac. Noi ce-am face daca acesti criminali de razboi ar bombarda Romania pentru astfel de motive?
Noi Raule, ne-am, neamu nostru, s-a dat bine cu raul.
Pe ai nostrii nu i-a interesat lupta, nici in istorie, nici acum, si asta de pe la Decebal incoace.
Noi nici cu revolutiile nu prea ne incurcam, cica zic astia pe la teve, ca revolutia la noi,mai toate revolutiile de pe la 48 pana la 89 le-au facut strainii.
Noi Raule, actualmente, avem alte treburi, observi si tu ca majoritatea romanilor au treburi prin afara tari, adica lucreaza pe acolo si asta, precum spun unii la teveu tot din cauza strainilor de neam si tara ce ne-au condus si ne conduc.
Noi Raule, oricat au incercat altii sa ne faca sa plecam din zona asta, tocmai delasarea asta total, letargia asta, ruperea asta de tot si toate, ne-a facut sa existam si astazi.
Si da, daca unii ne-ar bombarda, pot zice ca romanilor li s-ar rupe. Li s-ar rupe toate si de toate.
Noi nu prea luptam, ca sincer nu are rost. Ii lasam pe altii la treburile astea, alte neamuri mai nabadioase.