X

Georgia introduce plățile faciale biometrice la metrou înaintea Japoniei

Sursa Foto: biometricupdate.com

 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Georgia a finalizat cu succes testarea recunoașterii faciale biometrice de la Riddletag în sistemul de metrou Tbilisi, devenind prima țară europeană care a utilizat tehnologia în sistemul său de transport public, potrivit unui anunț al companiei.

Sistemul a fost dezvăluit în timpul recentului Forum de inovare Visa și oferă opțiunea de a achiziționa un bilet și de a trece prin turnichet în mai puțin de o secundă cu ajutorul biometriei faciale printr-un parteneriat cu o Banca privată din Georgia, care oferă servicii financiare sistemului de tranzit . Pasagerii pot descărca aplicația gratuită a băncii și își pot înregistra biometria facială într-un minut.

Aceștia pot utiliza apoi tehnologia cu pre-procesare a imaginii dezvoltată de Riddletag pentru a detecta fețele în decurs de 50 de milisecunde și pentru a scana fața pasagerului cu o cameră 3D.

„Recunoașterea feței Riddletag va permite accelerarea pasagerilor care trec prin barierele pentru a ajunge pe platforme, precum și prevenirea fraudei”, afirmă CEO-ul Riddletag, Yurii Holuzynets. „Utilizatorii produsului nostru pot deschide turnichetul și să efectueze o plată în 0,7 secunde în loc de obișnuitele 4-5 secunde. Soluția noastră se integrează ușor și rapid în sistemele industriale din bănci, retail sau facilități de transport public. Suntem siguri că Inteligența Artificială și biometria feței este un viitor al fiecărei afaceri care scutește timp clienților. Suntem fericiți să cooperăm cu un astfel de partener inovator, orientat către client, precum Bank of Georgia. ”

Sistemele de metrou din China , Rusia și Coreea au implementat anterior sisteme de recunoaștere facială pentru transportul public.

Compania asociată Asus Aaeon a dezvoltat hardware-ul pentru implementare, care furnizează capacități de inteligență artificială de vârf.

„Timpul și siguranța clienților noștri sunt principalele priorități ale Băncii Georgiei”, spune Archil Gachechiladze, CEO al Bank of Georgia. „Prin urmare, implementarea recunoașterii feței Riddletag în metroul Tbilisi este o idee excelentă, deoarece este o soluție de economisire a timpului, sigură și inovatoare. Ne bucurăm că Visa a sprijinit și acest proiect. Credem că biometria feței este un viitor al tehnologiei și ne place ideea de a fi pionieri. ”

Desfășurarea este de așteptat să înceapă în direct la o stație începând cu noul an, iar Banca Georgiei intenționează să extindă plățile de recunoaștere facială la alte 30 de stații în viitorul apropiat.

Japonia este următoarea țară care va lansa plăți biometrice faciale pentru sistemul său de tranzit public, Osaka Metro Co. începe un proces cu aproximativ 1.200 de angajați înaintea planurilor de a implementa porți biometrice în toate gările pe care le operează până în 2024, relatează Japan Times .

Wold Expo 2025 va avea loc la Osaka, iar autoritatea japoneză dorește ca sistemul să fie activat până atunci.

O caracteristică neobișnuită a procesului este testarea porților de recunoaștere facială la patru stații, fiecare de la diferiți furnizori de tehnologie; Omron Social Solutions Co., Takamisawa Cybernetics Co., Toshiba Infrastructure Systems & Solutions Corp și Nippon Signal Co.

„Persoanele în vârstă și persoanele cu cărucior, de exemplu, vor putea trece prin poartă fără să fie nevoiți să pună nimic jos”, a spus un reprezentant al metroului Osaka, potrivit Japan Times. „Vrem să îmbunătățim mediul stației prin introducerea de noi tehnologii.”

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button