X

Cardinal german: Papa Francisc va „deschide” ușa femeilor la altar

Sursa Foto: lifesitenews. com . Cardinalul Kasper și Papa Francis

 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cardinalul german Walter Kasper, care a condus cu succes “Sfânta Împărtășanie” pentru catolicii divorțați și „recăsătoriți”, a spus că Papa Francisc se simte chemat de Duhul Sfânt să „schimbe” Biserica, care într-o zi, a spus Kasper, va „deschide ușa femeilor” la altar.

Cardinalul german a declarat unui jurnalist spaniol într-un raport publicat pe 6 decembrie în cadrul unei conferințe la Barcelona că, în timp ce celibatul preoțesc poate rămâne „legea”, Papa are autoritatea de a ordona viri probati [bărbați maturi, căsătoriți] în „cazuri extraordinare, ”Așa cum a fost sugerat la recentul Sinod amazonian. Kasper a venit frecvent în apărarea pontifului, criticând colegii prelați precum cardinalul Raymond Burke, pe care Papa l-a demis din Curia Romană (Aparatul administrativ al Vaticanului).

Întrebat cum explică de ce femeile nu au voie să intre în altar, Kasper a spus: „Este dificil să explic asta astăzi, dar cred că este o tradiție străveche pe care o împărtășim cu Bisericile din Est. Dar cred că, în timp, ușile vor fi deschise. În plus, există deja multe slujbe ale Bisericii pentru care hirotonirea nu este necesară ”.

Kasper a continuat să spună: „Dar femeile nu se mulțumesc cu asta. În mod clar, există unii care își ridică vocea și au dreptul să fie auziți. ”

Cardinalul a vorbit la o conferință din 12-14 noiembrie, la Barcelona, ​​intitulată „ Contribuțiile Papei Francisc la teologie și îngrijire pastorală .” Un aliat al actualului pontif, Kasper a spus: „Cei care îl atacă pe Papa sunt puțini, dar cu un nou suport digital, un șoarece poate deveni un elefant. ”În ceea ce privește efectele posibile ale disensiunii asupra papei, Kasper a spus:„ Papa este destul de senin pentru că are o încredere interioară mare, o busolă interioară: forța Duhului Sfânt. “

Potrivit lui Kasper, „Francisc este convins că Duhul Sfânt l-a chemat să schimbe sau, cu alte cuvinte, să reînnoiască Biserica. El lucrează la asta. ”În ceea ce privește sprijinul Papei în cadrul Bisericii, Kasper a spus:„ Poporul sfânt, credincios lui Dumnezeu, îl iubește foarte mult pe Papa și nu va accepta o revenire în trecut ”.

Când Kasper a fost întrebat dacă Papa Francisc are nevoie de sprijin, Kasper a afirmat că este așa, spunând că pontiful este sub „multe atacuri, chiar dacă majoritatea catolicilor și ierarhiei sunt foarte mulțumiți de acest Papa și de actualizarea sa învățăturile Conciliului Vatican II. Kasper a spus că criticii papei sunt puțini, dar puternici, spunând: „Cu noul suport digital, un mic mouse poate deveni un elefant.”

Kasper a spus că este încrezător că agenda Papei va merge mai departe, în ciuda unor obstacole. El a explicat că „ oamenii sfinți fideli lui Dumnezeu, așa cum spune Francisc, îl iubesc foarte mult și nu vor accepta nicio revenire în trecut”. Când a fost întrebat dacă Francisc este obosit de criticile cu care se confruntă, Kasper a spus: „Acolo sunt unii care au criticat unele lucruri pe care le spune sau face Papa, dar fără niciun motiv, pentru că Francisc urmează Evanghelia. ”

În ceea ce privește schimbările din Curia Romană, Kasper a spus că, chiar dacă are secole vechi, Francisc a făcut deja numeroase schimbări. Procesul schimbării, a spus el, nu a atins punctul culminant. „Papa”, a spus el, „este destul de senin, pentru că are o încredere interioară mare în sine, o busolă interioară: puterea Duhului.” Când este întrebat dacă Francisc crede că are o misiune specifică de îndeplinit, cardinalul a răspuns: „Da, este convins că Duhul la chemat să se schimbe sau, cu alte cuvinte, să reînnoiască Biserica. Asta face. ”

Întrebat dacă poate fi de așteptat numirea recentă a noilor cardinali, precum Papa Paul al VI-lea, care a urmat liberalizării Ioan XXIII, Kasper a spus: „Duhul va spune.” În legătură cu Francisc a ales cardinali pentru a alege un succesor care va continua procesul de schimbare, Kasper a răspuns: „Este evident că Colegiul Cardinalilor s-a schimbat foarte mult. Există mulți cardinali din sudul global și mulți cardinali care nu sunt cunoscuți. Dar conclavele nu pot fi direcționate. ”

Kasper a spus că nu a participat la Sinodul amazonian recent încheiat, din care documentul său final a recomandat crearea unui nou rit amazon în Biserica Catolică și a pledat pentru hirotonirea bărbaților căsătoriți în unele cazuri. Kasper a prezis că Papa Francisc va emite în curând o îndemn către Biserică, care va depăși recomandările emise de Sinodul amazonian.

Kasper a fost în spatele propunerii de la Sinodul din 2015 privind familia că catolicii divorțați, care s-au „recăsătorit” și trăiesc în adulter, ar trebui să poată primi euharistia . Amoris Laetitia, în 2016, după îndemnul papei Francisc, Amoris Laetitia s-a confruntat cu Kasper, folosind o notă de subsol pentru a deschide ușa catolicilor care trăiesc în a doua uniuni pentru a primi Sfânta Împărtășanie. Această poziție este în contradicție cu doctrina catolică afirmată de papi Sfântul Ioan Paul al II-lea și Benedict al XVI-lea.

Kasper a fost, de asemenea, criticat pentru că a văzut „elemente de bine” în relațiile de același sex și că a pretins că Biserica nu poate explica în mod adecvat învățăturile ei cu privire la homosexualitate.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

 1. Nu pentru femei și bărbați slujind împreună la altar. Ce e aia? Chef sau relație transcendenta ? E mare biserica, au loc și femeile.

 2. Papa Francisc merge deschide usa Revolutiei si nimeni nu o va mai putea inchide.
  La Revolutia Franceză, o prostituată din suburbiile Parisului a fost pusă pe altarul Catedralei Notre Dame si proclamată Zeița Rațiunii. Asa a inceput epoca statului laic in Franta, si așa a ajuns Franta una din țările cu cei mai mulți atei din lume, cu biserci-muzeu si cu religii batjocorite.

 3. Palatul Drogurilor: locul unde Gelu Oltean, fostul şef Doi ş’un sfert, organiza „şedinţele spirituale“ cu ayahuasca
  https://adevarul.ro/news/eveniment/foto-palatul-gelu-olten-fostul-sef-doi-sun-sfert-organiza-sedintele-spirituale-ayahuasca-mai-puternic-drog-psihidelic-1_5df78b5f5163ec4271141859/index.html

  Mascații au descins la clinica de „șamanism” unde fostul șef al serviciului secret din Ministerul de Interne, Gelu Oltean, și iubita lui organizau ritualuri oculte. În vila de lângă București credința în spirite se împletea cu tămăduiri prin folosirea unui drog puternic, ce provoacă halucinații periculoase. Procurorii antimafia care au descins acolo au găsit 40 de clienți care plăteau chiar și 1.000 de euro pentru o ședință de șamanism.
  https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/primele-imagini-de-la-interventia-mascatilor-la-clinica-de-samanism-1232824

 4. Sfântul Dosoftei a devenit episcop de Huşi, iar apoi mitropolit la Iaşi, in condițiile în care Moldova se destrăma politic şi social!
  Sfântul Dosoftei spunea: “Apucat‑am în zâlele noastre părinţi nalţi la bunătăţi şi‑n podvig şi plecaţi la smerenie adâncă. Părintele Chiriac de Beserecani, gol şi ticăloşit în munte 60 de ani. Și Chiriac de Tazlău, Epifanie de Voroneţ, Partenie de Agapia. Dară Ioan de Râşca, arhiepiscopul acel svânt şi minunat, Inochentie de Probota şi Istatie!”
  Cronicarul Ion Neculce, după ce îl laudă pentru cucernicia şi blândețea sa, il numeste un „deplin călugăr” si spune: „În țara noastră, pe ceasta vreme nu este om ca acela”.

 5. Pe Papa nu Duhul Sfant il calauzeste a face aceste dracovenii, ci duhul lui Antihrist. Va inchipuiti ce se intampla dupa unirea cu catolicii si preluarea sefiei de catre Papa care este declarat infailibil? Atunci sa vezi legi “crestine” si sa te tii prigoana!
  Nebunia este de multe feluri, dar unii dovedesc ca le detin pe toate aceste feluri din plin.
  De fapt acest sef catolic nu face decat sa urmeze agendei impuse nu de sus, caci n-are cum sa vina de sus asa ceva, ci de la centrul obscur al acestei lumi al carei dirijor este diavolul. Unii dintre catolici, cum este cazul aici al lui Burke Raymond se vor revolta si ei fiindca s-au prins de nebunia care vrea sa conduca lumea. Asa ca si dintte catolici vor fi luptatori impotriva profetului mincinos care sustine(doar e infailibil, nu?) “sus” si tare ca Duhul Sfant ii vorbeste. Eu spun cu mana pe inima ca “Sfantul Parinte” confunda grav stanga cu dreapta. Dumnezeu sa ne ierte pe toti, dar din cate am aflat, pe cei ce lupta impotriva Duhului Sfant, adica schimba invatatura Evangheliei si nu se pocaiesc public inainte de a muri, pe acestia nu-i iarta. Sa ne pazim de acestia ca de …foc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button