X

Pr. Efrem Filotheitul din Arizona: Cine nu cheamă zilnic numele lui Hristos și al Maicii Domnului nu este creștin. Nu este!

Sursa Foto: aparatorul.md

 

„Totul este secundar. Totul! Cel mai important lucru este numele lui Hristos și văd acum că oamenii pot învinge numai prin iubire. Viața mea a fost osteneală și durere: am trăit în sărăcie pe vremea nemților, foamete în timpul ocupației, ispite și suferințe în mănăstire.

O luptă grea. Doar numele lui Hristos și al Maicii Domnului mi-au dat putere. Cine nu cheamă zilnic numele lui Hristos și al Maicii Domnului nu este creștin. Nu este!

Sfinții Părinții erau luminați de Duhul și astfel ne-au lăsat aceste mici rugăciuni. Câteva cuvinte: “Doamne, Iisuse Hristoase, miluiește-ne pe noi” și “Prea Sfântă Născatoare de Dumnezeu, miluiește-ne pe noi”. Nu e nevoie să citim enciclopedii sau multe cărți. Cu aceste două mici rugăciuni orice creștin se poate mântui. Vă binecuvântez. Fiecare știe ce poartă cu sine, dar eu vă las ca testament să cunoașteți pe Duhul Sfânt. Lucrați ca să-L primiți în sufletele voastre, ținând poruncile Evangheliei și având pace în suflete. Să aveți iubire, înțelegere și să strigați numele Domnului și al Maicii Sale. Fie ca îngerii să vă însoțească.”

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

9 comentarii

 1. Va spun cu mana pe inima… Sper să mă înșel…. Trăim niște vremuri atât de parsive, încât, dacă păstrezi dreapta credință și nu faci păcate de moarte, este suficient pentru mântuire. Am vorbit cu atât de mulți preoți cu râvnă greșită, care spun:”Eu să mă curatesc de patimi, și de restul” episcopii „vor da seama, încât…

   1. Doamne ajută!
    Adică sa rămânem in gândirea și trăirea Ortodoxă lăsată de Domnul nostru Iisus Hristos și Sfinții Părinți, fără ecumenism sau alte secte și să avem duhovnic care mărturisește public împotriva sinodului din Creta, fără a se considera pe sine și obștea singurii ortodocși de pe planeta.
    Să vă ajute Bunul Dumnezeu!

   2. A pastra Dreapta Credinta inseamna sa ramai in ORTODOXIE-SINGURA CREDINTA ADEVARATA.
    De ex. in Creta, in 2016, s-a dat un decret prin care „preotii” ortodocsi sustin ca toate religiile sunt bune. Sa ramai in dreapta credinta inseamna sa nu accepti acest sinod.
    Sa nu accepti ecumenistii, nici homosexualitatea ca fiind ceva normal, nici documentele cu cip si nici 666. Sa ramai in dreapta credinta inseamna sa pastrezi intacte, corecte, sfinte si neschimbate TOATE invataturile lui Hristos Dumnezeul nostru, cuprinse in Biblie(unele legi care se refera doar la evrei, in Vechiul Testament nu trebuie tinute de crestini, de exemplu sabatul sau oprirea de a manca porc), in Sfanta Traditie, in Invataturile Sfintilor si in invatatura Bisericii. Tot ce a mai ramas din Biserica este credinta unor oameni putini, numiti de Iisus” turma mica” , biserica oficiala este condusa, din pacate, de oameni fara Dumnezeu, si de slujitori ai Antihristului. Au mai ramas aprox 5/6 episcopi ortodocsi care tin intreaga invatatura a lui Iisus neschimbata. Atat!
    Sper ca ti-am fost de ajutor, daca mai ai nelamuriri poti sa mi le adresezi, Hristos in mijlocul nostru!

    1. VA rog sa explicati, totul pana la capat pt. a pasta Dreapta credinta.. Mai avem voie sa merge la biserica unde predica preoti ecumenisti? dar sa ascultam la radio O liturghia predicate tot de preoti ecumenisti ? avem voie sa face cruce cand trecem pe linga O biserica ecumenista? Astept ca altcineva sa mai puna intrebari despre Dreapta credinta.. Ce avem voie si ce nu avem voie.. Nu acceptam C. I. cu chip… Si va rugam sa ne spuneti si noua care sunt Cei 5-6 episcopi ortodocsi adevarati?… Doame ajuta!

     1. Doamne ajută!
      Dacă ati înțeles cum sta treaba cu acest sinod talharesc trebuie sa va îngrădiți de erezie ducându-va la Părinte nepomenitor sa va spovediți și sa va împărtășiți la Sf Liturghie.
      Însă aveți grijă caci unii părinti care au intrerupt pomenirea pseudoierarhului au căzut in schisma zicând ca doar ei au rămas ortodocși pe planeta iar restul sunt eretici, iar acest lucru nu este canonic.
      Pentru mai multe informații va recomand sa luați legătura cu parintele Claudiu Buză. Dânsul este unul din părinții care drept învață Cuvântul Adevărului. Îl găsiți pe Facebook sub același nume sau adresa de mail o găsiți pe site-ul mărturisireaortodoxa.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button