X

SUA are mai multe camere de supraveghere decât China, arată un nou studiu

Sursa foto: inverse.com

 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Statele Unite ale Americii este o țară care predică despre libertate, iar China , este cunoscută ca un stat autoritar, un nou raport de la PreciseSecurity.com susține că SUA de fapt , are mai multe camere de supraveghere per persoană. În general, China are mai multe camere CCTV, dar SUA sunt mai avansați la numărul de camere pe cap de locuitor.

Statele Unite au aproximativ 50 de milioane de camere în total comparativ cu cele aproximativ 200 de milioane din China. În perspectivă, Statele Unite are aproximativ 330 de milioane de oameni, comparativ cu populația Chinei de aproape 1,4 miliarde.

„Statele Unite au 15.28 camere CCTV la fiecare 100 de persoane, urmate de China cu 14.36 și Marea Britanie cu 7.5”, se arată în raport.

Jay Stanley, senior analist de politici cu proiectul ACLU Speech, Privacy and Technology Project, spune că este puțin surprinzător faptul că SUA depășește China în acest fel.

„Este o indicație a cât de rapid se răspândește tehnologia de supraveghere în America”, spune Stanley. El spune că acum este posibil să „acoperiți cu desăvârșire spațiile noastre publice cu camere de supraveghere” și, probabil, ar fi accesibile, dar asta nu înseamnă că acest lucru trebuie să fie făcut.

Rusia este cunoscută drept stat de supraveghere și poate avea mai multe camere pe cap de locuitor decât SUA, însă acest raport nu a putut să stabilească acest lucru. Există doar date disponibile despre câte camere de camere CCTV Rusia are pentru unele orașe. Raportul a constatat că aproximativ 196.000 de camere CCTV funcționează la Moscova și Sankt Petersburg combinate.

 

Chicago este unul dintre cele mai supravegheate orașe din America, cu aproximativ 35.000 de camere. În mod surprinzător, New York are mai puține camere cu aproximativ 11.000. Un alt raport privind supravegherea orașului de la începutul acestui an a descoperit că Atlanta este cel mai supravegheat oraș din America pe cap de locuitor, cu aproximativ 7.800 de camere pentru aproximativ jumătate de milion de oameni.

 

Unii s-ar putea să nu găsească aceste camere foto și să presupună că ne ajută să ne păstrăm în siguranță. Cu toate acestea, există dovezi că acest lucru nu este neapărat adevărat. În timp ce camerele foto ajută forțele de ordine să prindă infractori, dar experții în securitate spun că pur și simplu supravegheăm prea mult. Dacă aveți mii și mii de camere de fotografiat care supraveghează 24 de ore pe zi, este greu să vă dați seama ce filme ar putea fi de fapt utile. Mai mult decât atât, camerele foto nu par să ajute la prevenirea criminalității. Studiile din întreaga lume au descoperit că camerele de luat vederi CCTV nu sunt de multe ori utile când încercați să rezolvați o crimă și nu descurajați infractorii.

 

„Studiile au arătat că mulți infractori nu le este frică de camere”, spune Stanley. “Lucruri simple, cum ar fi un șepci de baseball și întunericul pot merge pe drum spre a le face ineficiente pentru rezolvarea infracțiunilor.”

 

Asta nu înseamnă că aceste camere sunt inutile. A avea camere în anumite spații din orașe poate ajuta cu siguranță orașul în siguranță, dar dacă există prea multe camere peste tot, atunci beneficiile încep să dispară.

 

Supravegherea poate determina oamenii să se reconsidere să se implice în activism. Poate amenința jurnaliștii care ar putea investiga guvernul. Poate amenința avocații care ar putea fi în lupte legale cu guvernul. Se pare că nu ne face mai în siguranță atunci când există prea multă supraveghere și amenință multe dintre libertățile noastre civile.

 

Există, de asemenea, probleme de confidențialitate. Când oamenii știu că sunt pe cameră de fotografiat, îi poate determina să schimbe modul în care se comportă . S-ar putea să nu vorbească la fel de liber sau ar putea să își adapteze comportamentul pentru a se conforma societății.

 

A se vedea, de asemenea: americanii au schimbat confidențialitatea pentru comoditate, iar ei regret acum.

 

„Nu există nicio întrebare că proliferarea camerelor în spațiile noastre publice are potențialul real de a invada intimitatea și de a-i determina pe oameni să-și exercite drepturile protejate constituțional, precum libera exprimare și asociere”, spune Stanley.

 

Camerele de luat vederi sunt doar o parte din modul în care guvernul ne studiază. Stanley spune că guvernul poate folosi camere în tandem cu date despre telefonul mobil, trackerele de plăci de înmatriculare și multe altele pentru a afla multe despre ce au de gândit oamenii. Când vine vorba de camere de filmat, Stanley spune că ar trebui să luăm în considerare și modul în care camerele de supraveghere avansează pentru a deveni mai invazive, folosind tehnologii precum recunoașterea facială pentru a ne identifica și, eventual, chiar să încercăm să determinăm cum ne simțim.

 

„Cu recunoașterea facială și analiza video, totul va evolua”, spune Stanley. „Fiecare cameră poate nu doar să ne înregistreze într-o manieră stupidă, ci să ne privească activ și să ne judece folosind Inteligența Artificială”

 

S-ar putea să fim obișnuiți să nu avem prea multă confidențialitate în spațiile publice, dar cu cât permitem supravegherea spațiilor publice, cu atât mai puțin libertate vom avea ca societate. Pe măsură ce tehnologia avansează, aceste camere și alte dispozitive utilizate pentru supraveghere vor începe să ne invadeze și mai mult confidențialitatea, cu excepția cazului în care cetățenii solicită utilizarea lor să fie mult mai limitată.

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. De ce Chicago are 35.000 de camere, iar New York doar 11.000: pentru ca Chicago este orasul cu cea mai mare criminalitate din SUA.
    Criminalitatea a scăzut la cote istorice la New York. La Chicago creşterea e însă alarmantă
    https://www.romaniatv.net/criminalitatea-a-scazut-la-cote-istorice-la-new-york-la-chicago-cresterea-e-insa-alarmanta_333900.html

    DONALD TRUMP: “Avem o situaţie în oraşele noastre, unde afro-americanii şi hispanicii trăiesc într-un adevărat iad, pentru că este atât de periculos. Mergi pe stradă şi eşti împuşcat. Trebuie să reinstaurăm legea şi ordinea. De exemplu în locuri precum Chicago, se pot implementa controalele corporale inopinate”.
    http://stiri.tvr.ro/rata-ridicata-a-criminalitatii–subiect-de-discutie-la-confruntarea-clinton-trump_78787.html#view

  2. NATO, CIA si MI5 au fost penetrate de KGB inca de la sfarsitul anilor ’50
    In 1961, cand Anatoli Golitin a “defectat” in SUA si a dezvaluit CIA ca KGB-ul avea “cartite” bine plasate in toate marile servicii occidentale.
    Datorita lui Anatoli Golitin, MI 5 (britanic) i-a identificat pe Philby, Burgess si McLean, apoi pe Anthony Blunt ca agenti ai KGB. In Franta, a fost descope­rita reteaua “Safir”.
    Sovieticul nu numai ca era la curent cu un mare numar de documente clasificate top secret ale NATO, dar el era capabil sa le identifice imediat dupa numarul lor de cod!
    Mai mult, Anatoli Golitin le-a explicat americanilor ca el solicita, in mod curent, documente secrete ale NATO agentilor KGB din Franta (unde se afla la acea data sediul NATO) direct dupa numarul de cod, de la NATO, al documentului, pe care il primea apoi in maximum saizeci si doua de ore. In 62 de ore, KGB isi putea procura orice document secret al NATO. Este usor de imaginat ce s-ar fi intamplat in cazul unui razboi intre NATO si URSS.
    https://cersipamantromanesc.wordpress.com/tag/anatoli-golitsin/

  3. Ofiterul KGB Anatoli Golitin a scris o carte in 1990 in care spunea ca lumea intreaga se indreapta spre o noua revolutie bolsevica, iar vremea a venit 30 de ani mai tarziu!

    The Perestroika Deception The world’s slide towards THE ‘SECOND OCTOBER REVOLUTION’
    by Anatoliy Golitsyn, 1990
    https://www.chinhnghia.com/GOLITSYN(Anatoliy)-Perestroika_Deception_(1998).pdf

    O carte care merita “frunzarita” de cei care vor sa inteleaga ceva, acum cand aniversam 30 de ani de “democratie originala”.

  4. Lavrov ii spune lui Trump ca intelege ca vine Ignatul si ca este interesat sa-l ajute sa scape
    “Înțelegem situația internă din Statele Unite, dar de ambele părți există un interes pentru a lucra în acele domenii în care putem obține rezultate”
    “Congresul este acum copleșit literalmente de dorința de a face totul pentru a ne strica relația”
    https://ro.sputnik.md/International/20191211/28507705/Lavrov-a-vorbit-despre-rezultatele-intalnirii-cu-Trump.html

    Probabil ca Trump a fost racolat de KGB inca din anii’80, dupa ce s-a casatorit cu Ivana.

    Ivana a susținut că a fost selectată ca rezervă în echipa olimpică de schi a Cehoslovaciei pentru Jocurile Olimpice din 1972. Cu toate acestea, în 1989, Petr Pomezny, secretarul general al Comitetului Olimpic Cehoslovac, a declarat, “Cine este acestă Ivana și de ce oamenii ne tot întreabă despre ea? Am căutat de multe ori și m-am interesat de la multe, multe persoane, și nu există nici o astfel de fată în evidențele noastre.”
    https://ro.wikipedia.org/wiki/Ivana_Trump
    Pai era in evidentele KGB.

    Already in the 1980s, Trump got on the KGB radar as an opportunist businessman who could be useful in promoting Soviet interests in America,” a former Deputy Minister in the Russian Federation. Vladimir Milov, a close associate of opposition leader Alexei Navalny, said in a May 2017
    “The invitation came from a high-level official,” Milov wrote. “Obviously, it was approved.”

    In 1986, Donald Trump happened to be seated next to Yuri Dubinin, the USSR Ambassador to the US, and his daughter at a luncheon in New York. Dubinin’s daughter knew all the details about the Trump Tower and engaged the future president in a conversation about the possibility of building a Moscow hotel in partnership with the Soviet Government.
    https://bylinetimes.com/2019/11/13/russian-interference-recruiting-donald-trump-the-early-years/

    Trump’s summer 1987 inaugural visit to the Soviet Union, ostensibly to develop Moscow’s never-developed Trump Tower, looks like Ground Zero.
    Oleg Kalugin, once the youngest general in the KGB: “ Trump had fun with lots of girls during that trip and he was almost certain that the KGB had kompromat [compromising material] on that.”
    https://observer.com/2018/10/trump-kremlin-ties-mystery-putin-new-evidence/

    O sa-l poata scapa Putin pe Trump de Ignat?

  5. Turcia amenință cu închiderea bazelor SUA
    “Dacă SUA vor introduce sancțiuni împotriva Turciei, atunci în agendă ar putea fi inclusă problema bazelor Incirlik (baza ameriană din sudul Turciei n.r.) și Kürecik (sud-estul Turciei n.r.)”
    https://ro.sputnik.md/International/20191211/28510453/Turcia-ameninta-SUA-inchiderea-bazei-Incirlik.html

    Vine vremea spanacului, dar ce ne facem cu Patriarhul Bartolomeu si cu Papa Francisc, ca nu putem sa murim vaporizati fara sa stim mai intai care-i treaba cu ereticii astia si sa mai comentam oleaca pe marginea subiectului!

    1. Turcii spun ca Boris Johnson are origini otomane, iar o nuvela turceasca din 1969 “prezicea” ascensiunea lui la putere in UK, cu ajutorul masonilor!
      Turcia a anuntat azi ca va realiza un avion de vanatoare de generatie noua in colaborare cu Rolls-Royce din UK!
      Incurcate sunt caile masonilor!
      Turkey plans to speed up its collaboration with Britain for the building of a new generation of fighter jet engines for the Turkish air force
      https://www.theguardian.com/world/2019/dec/11/turkey-fighter-jet-project-britain
      Turks welcome ‘Ottoman grandson’ Boris Johnson as British leader, with politicians and media proclaiming that the “Ottoman grandson” could strengthen ties between two countries on Europe’s fringes.
      https://www.reuters.com/article/us-britain-eu-leader-turkey/turks-welcome-ottoman-grandson-boris-johnson-as-british-leader-idUSKCN1UJ1E8
      1969 Turkish novel ‘predicts’ Ottoman descendant Boris Johnson would rise to power
      In author Kemal Tahir’s novel “Wolf Law”, Johnson’s Ottoman great-grandfather Ali Kemal was a Freemason.
      Former London Mayor Johnson officially took office on Wednesday after a Conservative Party leadership race following former Prime Minister Theresa May’s resignation.
      On the same day, one Turkish social media discovered that Tahir’s novel had made the peculiar prediction that one of Kemal’s relatives would rise to power – with the help of the Freemasons, that is.
      Ali Kemal was an Ottoman journalist and politician from the village of Kalfat in central Anatolia, whose residents are reportedly overjoyed the hardline Brexiteer managed to climb the greasy pole to power.
      Residents of the village say the family is known as “Sarioglangiller” or “the sons of those with blonde hair”, according to Demiroren news agency – not a surprising fact given Johnson’s own signature blonde sweep of hair.
      Growing up in a UK at war with the Ottoman Empire, Kemal’s children Selma and Osman took on their maternal grandmother’s maiden name Johnson.
      Wilfred Johnson later married Irene Williams, with whom he had a son – Stanley Johnson, a former Conservative politician and father to the current prime minister.
      https://www.alaraby.co.uk/english/News/2019/7/25/Turkish-novel-predicts-Boris-appointment-by-the-Freemasons

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button