X

Merkel donează 66,6 milioane de dolari pentru restaurarea Auschwitz

Sursa Foto: washingtontimes.com. Directorul muzeului Piotr Cywinski, cancelarul german Angela Merkel, premierul polonez Mateusz Morawiecki și directorul adjunct Andrzej Kacorzyk, de la stânga, vizitează fostul lagăr de moarte nazist din Auschwitz-Birkenau la Oswiecim, Polonia, vineri, vineri, 6 decembrie 2019. 

 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cancelarul german Angela Merkel a intrat vineri pe terenurile consacrate fostului lagăr german nazist din Auschwitz, în timp ce a început prima vizită pe cel mai notoriu loc al atrocităților pe care regimul lui Adolf Hitler le-a aplicat Europei.

De asemenea, Merkel a adus o donație de 60 de milioane de euro (66,6 milioane de dolari). Banii se vor îndrepta către un fond pentru a conserva a rămășițelor fizice ale site-ului – cazarmă, turnuri de veghe și obiecte personale, cum ar fi pantofii și valizele celor uciși.

Împreună, acele obiecte rezistă ca dovezi ale atrocităților germane și ca unul dintre cele mai recunoscute simboluri ale capacității umane pentru rău din lume. Dar, de asemenea, se deteriorează sub tensiunea timpului și a turismului de masă, determinând un efort de conservare pe termen lung.

De când a devenit cancelar în 2005, Merkel și-a manifestat respectul față de lagărele de concentrare naziste și a fost de cinci ori la Muzeul Israelului Holocaust și memorialul Yad Vashem.

Totuși, Ministerul de Externe al Poloniei a numit-o vizita „istorică”, într-o recunoaștere evidentă a statutului unic pe care Auschwitz îl are în memoria colectivă a lumii. De asemenea, ministerul a menționat că a fost doar a treia vizită a unui șef al unui guvern german.

Forțele germane naziste au ucis aproximativ 1,1 milioane de oameni la complexul Auschwitz-Birkenau în timpul ocupării Poloniei în timpul celui de-al doilea război mondial. Majoritatea victimelor erau evrei transportați din toată Europa pentru a fi uciși în camerele de gaz. Dar și alte zeci de mii de oameni au fost uciși acolo, inclusiv polonezi, prizonieri sovietici de război și romi sau țigani. Tabăra a fost eliberată de armata sovietică la 27 ianuarie 1945.

 

 

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

  1. Merkel o sa fie permanent in “tremurici” daca da cei 66,6 milioane de dolari.
    Ianuarie va aduce “surprize”, probabil vor incepe la sabatul din 1/11/2020, cand va fi luna plina si eclipsa de luna. Probabil vom auzi atunci despre “evenimente neasteptate” din Orientul Mijlociu.

    1. Washington Times este in top 5 cele mai importante ziare din SUA, alaturi de The Wall Street Journal etc. Nimic nu este intamplator pentru ei, daca au mentionat 66,6 milioane, au facut asta pentru ca era important pentru ei sa scrie acest lucru, indiferent de rata de schimb reala, desi nu cred ca folosesc rata BNR :) , sau macar au auzit de ea.

  2. Ii pasa lui Merkel de cei care au fost ucisi in lagarele naziste precum ii pasa de libertatea noastra acum cand pe intreg pamantul se impune documentul de identitate electronic, urmat de retragerea lui si pecetluirea finala. Atat de mult ii pasa.

  3. Ma intreb unde au ascuns / ingropat / varsat nazistii cenusa celor 1,1 MILIOANE de oameni ucisi si arsi (se spune) in crematoriile de la Auschwitz. Dinca se lupta cu un butoi si cateva oase de la 2-3 persoane sa le ascunda si nu poate, iar nazistii cu 1,1 MILIOANE de persoane ar fi trebuit sa aiba un munte de cenusa, vizibil si din spatiu, nu doar din avioanele aliate – un munte care nu prea apare pe poze. Doar ma intreb…

  4. Sa vad si eu cum “restauraeaza” “camerele de gazare”? Adica sa puna acolo usi etanse din metal cu inchizatori sigure ca la usile de avion, sa construiasca instalatii de introducerea gazului si apoi instalatii pentru scoaterea gazului si neutralizarea lui inainte sa fie refulat in incintele Auschwitz. Si sa faca o proba de gazare si incinerare a 6 milioane de… ca sa probeze functonarea acestor instalatii care ar trebui sa fie cat o uzina. Adica sa ne demonstreze astfel ca acolo chiar a functionat o “fabrica a mortii”. Asta inteleg eu “restaurare” pe 60 de milioane de euroi. Altfel e o jecmaneala de bani pe spinarea germanilor, adevaratele victime din al doilea razboi si de dupa razboi. Atentie! Toata istoria oficiala e falsificata cu nerusinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button