X

Cambogia introduce predarea LGBT+ în școli

Sursa Foto: nomadicboys.com

 

PHNOM PENH (Fundația Thomson Reuters) – Copiii din Cambodgia vor primi lecții despre problemele LGBT + începând cu 2020, în încercarea de a șterge intimidarea și discriminarea într-o țară social conservatoare, a declarat un oficial marți.

Începând cu clasa a șaptea, în jurul vârstei de 13 ani, modulele care acoperă orientarea sexuală și identitatea de gen vor face parte din educația sexuală în școli, a declarat Yung Kunthearith, director adjunct al departamentului de studii pentru sănătate al ministerului educației.

„Este vorba despre egalitate”, a spus el pentru Fundația Thomson Reuters. „Vrem copiii noștri să fie conștienți de aceste probleme și să știe că nimeni nu trebuie discriminat în școală sau în orice parte a vieții.”

Cambodgia nu are legislație care să se refere în mod special la persoanele LGBT +. Căsătoriile de același sex nu sunt criminalizate și nici nu sunt recunoscute oficial de stat.

În timp ce acceptarea persoanelor LGBT + din Cambodgia este în creștere, unul din trei raportează hărțuirea la locul de muncă, potrivit cercetărilor publicate săptămâna aceasta de Centrul cambogian pentru drepturile omului, o organizație non-guvernamentală.

Unii sunt încă forțați de părinți în căsătorii nedorite sau așa-numita terapie de conversie cu vindecători tradiționali, care are ca scop să-i normalizeze.

Noile clase ar ajuta la „cultivarea unei mentalități bazate pe drepturi, astfel încât copiii să-și poată exercita dorința pentru a transforma normele discriminatorii”, a declarat Ryan Silverio, coordonator regional pentru ASEAN SOGIE Caucus, un grup de advocacy.

Această mișcare pune Cambodgia în fruntea educației LGBT + în Asia de Sud-Est, cu Thailanda vecină unica altă națiune cunoscută ca a inclus astfel de probleme în predarea școlară, a adăugat el.

Până în prezent, 3.100 de profesori cambogieni au fost instruiți să livreze noul material, potrivit lui Srun Srorn, un activist LGBT + care a dezvoltat modulele cu Ministerul Educației.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Anti-familieHomosexualitate
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Un comentariu

  1. Pai, dacă lgbtq se generalizarea, toată planeta devine o Sodoma și mai mult decât atât. Rezolvarea din partea lui Dumnezeu :focul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.