X

Statele Unite: Confesiune baptistă introduce doctrina lgbt

Sursa foto: charlotteobserver.com

 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Biserica Baptistă Myers Park lansează o nouă identitate, care va include bannere, creioane colorate în curcubeu în vârfurile bisericii, semne de toaletă inclusive și un design de logo cu vitralii în culori curcubeu.

Creioanele includ mesaje precum:

„Schimbări climatice, rele. Un climat de schimbare, bun ”

„Un pastor, un ateu și o femeie transgender merg într-o biserică. Fără glumă. ”

„Iisus era un imigrant fără documente.”

Biserica Baptistă Myers Park dorește ca oamenii să înțeleagă mai bine natura sa istorică progresivă și inclusivă.

Duminică, Myers Park va afișa două pancarte în afara bisericii, unul cu mențiunea îndrăzneață menționată mai sus despre Iisus și un altul cu privire la protejarea mediului.

Cele două bannere fac parte dintr-o serie de 12 pe care biserica le va afișa afară în cursul anului viitor, rezultat al unui proces strategic de-a lungul anilor întreprins de biserică pentru a-și evalua scopul și identitatea.

Versiuni similare pentru afișe ale bannerelor vor fi afișate în interiorul bisericii. Pe lângă abordarea imigrației și protejarea mediului, bannerele vor acoperi subiecte, inclusiv justiția socială, libertatea religioasă, egalitatea rasială, identitatea sexuală și împuternicirea femeilor – toate problemele pe care biserica le-a cuprins de zeci de ani.

AVEAM NEVOIE SĂ FIM MAI ÎNDRĂZNEȚI

Myers Park face parte din comunitatea Charlotte din 1943. Și, în timp ce are un rol baptist – fiind condusă de o congregație, îmbrățișând libertatea de gândire și libertatea amvonului, este departe de bisericile baptiste tradiționale în alte moduri. Biserica se consideră una ecumenică diversă, cu 20 de comunități de credință cuprinzând adunarea formată din peste 2.000 de membri.

Reverendu Benjamin Boswell, seniorul al Myers Park, a declarat că biserica a fost implicată din punct de vedere istoric și pozitivă cu privire la „drepturile oamenilor. Și deși acest lucru ar trebui să rezoneze cu tinerii și noii membri ai comunității din Charlotte astăzi, biserica nu ajungea la ei.

„Această biserică a fost un martor profetic de 75 de ani”, a spus Boswell. „Și simțim cu adevărat lucrurile în care credem – incluziune LGBT, incluziune rasială, justiție, reformă pentru imigranți, încercând să influențăm schimbarea cu climatul – acesta este un lucru pe care ne concentrăm, iar acest lucru este interesat de mIllennials. Am simțit că se vor conecta cu asta. Dar nu au fost. ”

După ce a adunat un grup de oameni în biserică, au lucrat cu o companie cu experiență în domeniul brandingului și a stabilit identitatea și studierea oamenilor din comunitatea lor, Boswell a spus că liderii bisericii au aflat despre o deconectare mai mare între Myers Park și Charlotte .

Creșterea rapidă a populației în Charlotte, precum și declinul mai larg al creștinismului , au jucat probabil un factor în această deconectare, a spus Boswell. Percepții conflictuale despre numele de Botez al bisericii, aspectul abrupt și mesajul progresiv au tulburat apele.

„Am avut câțiva credincioși care au venit pe ascuns la noi”, a spus Boswell. „Au făcut o mulțime de presupuneri bazate pe nume și pe baza arhitecturii . … Acești oameni au spus lucruri de genul: „Unde sunt fotografiile activiștilor pentru drepturile civile care au făcut parte din această biserică? Unde sunt lucrurile puternice pe care le-au spus? “”

„Asta ne-a făcut să spunem:„ Uau, trebuie să trecem mesajul nostru pe fațadă”, a spus Boswell. „A trebuit să fim mai vocali. Trebuia să fim mai îndrăzneți și mai vocali. ”

Ceea ce a rezultat a fost o campanie vibrantă, condusă de congreganul Laurie Donato și partenerul ei, Ruben Lopez, care constă în bannerele îndrăznețe pe care le veți vedea în afara Park Myers, precum și alte atingeri subtile, inclusiv creioane în formă de curcubeu din vârfurile bisericii, semne de toaletă de sex inclusivși o reproiectare a logo-ului.

 

VREM CA TOATĂ LUMEA SA VINĂ AICI, INDIFERENT CINE ESTE

Chaz Seale, președintele grupului de lucru din spatele evaluării strategice a lui Myers Park, a declarat că biserica este încântată să își schimbe imaginea de biserică baptistă tradițională și să-și prezinte adevărata identitate.

„Iată, această biserică cu aspect tradițional, cu acest clopot”, a spus Seale, descriind Parcul Myers. „Arată destul de vechi. Ei bine, vom face să strălucească de culoare. Când oamenii merg cu mașina și ne văd, vor vedea cine suntem. Suntem deschiși și afirmăm aici. Vrem ca toată lumea să vină aici, indiferent cine ești. ”

Cum va măsura biserica succesul în această nouă aventură? Seale a spus că vor fi cu siguranță atenți dacă nivelurile de conștientizare și de prezență cresc – online și personal. Dar este mai mult decât numerele zdrobitoare, au spus atât Seale cât și Boswell.

„Ne simțim ca, dacă ne facem treaba, dacă facem ceea ce suntem chemați să facem – ceea ce înseamnă să ajutăm orașul și să ajutăm comunitatea să ne cunoască așa cum ne cunoaștem pe noi înșine – așa vom marca succesul”. Spuse Boswell.

Și, în timp ce campania este orientată în principal spre exterior, Boswell și Seale prevăd beneficii pentru congregația deja angajată din Parcul Myers.

„Vrem să spună:„ Suntem oamenii cu creioanele. Suntem oamenii cu afișe ”, a spus Boswell. „Vrem ca ei să știe că în lume există și alte persoane care vor să fie alături de noi.”

VĂZÂND BIBLIA ÎN VIZIUNE

Poveștile biblice despre o claritate a scopului și o dragoste pentru comunitate sunt cele mai reflective ale acestui nou capitol pentru Myers Park, au spus Boswell și Seale.

Pentru Boswell, profetul obscur Habakkuk reflectă intenția campaniei de a fi clar și direct cu comunitatea. Într-un relatare biblică, lui Dumnezeu, lui Habakkuk i se spune să scrie o viziune și să o înscrie atât de clar „încât un alergător o poate citi”.

„Dumnezeu spune:„ Scrie-l, precizează-l, asigură-te că toată lumea îl înțelege ”, a spus Boswell. „Îmi fac acel motto din spatele campaniei.”

Când vine vorba de „de ce” în spatele campaniei, Boswell citează Matei 25: 35-40, în care Iisus se identifică cu cei mai slabi și mai vulnerabili.

„„ M-ai văzut bolnav, m-ai văzut flămând, m-ai vizitat ”, a spus Boswell, rezumând cuvintele lui Iisus din secțiune. „„ M-ai văzut însetat, m-ai văzut încarcerat ”. Oamenii au spus: „Când te-am văzut așa?” Și el spune: „De fiecare dată când ai făcut-o la cele mai mici. … La fel, cred că biserica noastră a fost întotdeauna o comunitate chemată să aibă grijă de cei mai vulnerabili și marginalizați. Le salutăm pe cele pe care alte biserici nu le-ar lua. ”

În mod similar, mesajul vecin din Marcu 12:31 rezonează cu Seale.

„Pentru mine, este absolut simplu, este pur și simplu„ Iubește-ți aproapele ”, a spus Seale. „Iubește-l pe aproapele tău și orice altceva urmează.”

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Sofia ramane cel mai comun nume dat fetelor nou-nascute din SUA, iar Mohamed a ajuns al zecelea cel mai raspandit nume dat baietilor nou-nascuti din SUA, in 2013 fiind pe locul 100!
    Sophia remained No. 1 for girls, marking a decade as the top choice.
    Muhammad ranks at No. 10, up four spots from last year. The name has been climbing steadily on BabyCenter’s rankings over the years and first entered the top 100 in 2013.
    https://edition.cnn.com/2019/12/06/us/muhammad-top-10-baby-names-trnd/index.html

    Sofia, vrei să îl iei pe Mohamed de soţ şi promiţi că îi vei fi credincioasă în orice împrejurare, fericită sau nefericită, în caz de boală ca şi în timp de sănătate, să-l iubeşti şi să-l respecţi în toate zilele vieţii tale?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button