X

Guvernul American dorește să extindă recunoașterea facială tuturor celor care intră sau pleacă din SUA

Sursa foto: globalnews. ca

 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Întrucât milioane de oameni se întorc acasă din călătoriile de Ziua Recunoștinței, guvernul federal are în vedere schimbarea securității aeroportului într-un mod major.

Mulți dintre noi folosim zilnic tehnologia de recunoaștere facială. Cel mai recent iPhone o folosește pentru a debloca telefonul și pentru a efectua tranzacții.

Guvernul a folosit această tehnologie de ani buni pentru cetățenii non-americani care sosesc în Statele Unite.

Acum, Homeland Security (Departamentul de Securitate Internă al Statelor Unite) dorește să extindă tehnologia de recunoaștere a feței pentru a include pe toţi care sosesc sau pleacă din SUA. Guvernul American susține că ne va face pe toți sa ne simţim în siguranță.

Recunoașterea facială pe aeroport nu este chiar atât de nouă. În ultimii ani, companiile aeriene au testat-o ​​ca o modalitate de a accelera procesul de îmbarcare.

„Puteți să mergeți, să realizaţi îmbarcarea fără să interacționați cu o ființă umană dacă doriți”, a explicat Gareth Joyce, vicepreședintele Delta Senior.

Aparatul foto pur și simplu surprinde o fotografie a feței tale și o compară cu o bază de date guvernamentală. Dacă ești tu, primești aprobare să treci mai departe.

Guvernul federal a folosit tehnologie similară ca parte a unui program pilot de testare pe cele mai aglomerate aeroporturi din țară.

Folosit în principal pentru sosirile internaționale, Protecția vamală și frontiera a prins numeroase persoane care încearcă să se strecoare în Statele Unite.

„Vedem oameni care încearcă să folosească un document legitim, dar care aparține altcuiva, în scopul ascunderii identităţii … și suntem vulnerabili în această situaţie”, a declarat John Wagner, Adjunct al Protecției Frontierelor Vamale.

Comparativ cu eficienţa tehnologiei, există unele îngrijorări reale cu privire la aspectele de confidențialitate.

„Recunoașterea facială este discriminatorie cu oamenii de culoare și adesea inexactă”, a declarat Matt Cagle, avocat tehnologic și de libertăți civile pentru ACLU.

Uniunea Americană pentru Libertăți Civile a testat un sistem similar de recunoaștere facială anul trecut.

Folosind chipurile membrilor Congresului, 28 au fost confundate cu infractorii.

Senatorul Ed Markey a fost unul dintre cei identificaţi în mod eronat ca infractor.

“Este mai bine să poți asigura americanilor că intimitatea lor, confidențialitatea americanilor nevinovați, nu este compromisă ”, a spus el.

Preocuparea și mai mare este că recunoașterea facială ar putea deveni o parte a supravegherii guvernamentale, care va cunoaşte când și unde mergi.

„Preocuparea reală nu este legată în mod special de acest program pilot special, ci de faptul că acest program pilot special este un pas către un program mai mare”, a spus Harley Geiger, cu Centrul pentru Democrație și Tehnologie.

Această nouă regulă propusă pentru a solicita tuturor utilizarea recunoașterii faciale va fi luată în considerare în această vară de către Departamentul Securității interne.

Senatorul Markey a spus că intenționează să propună un proiect de lege pentru a opri acest proiect. El susţine că guvernul nu poate fi de încredere pentru a implementa un astfel de sistem.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Rusia testează tehnologia de recunoaștere a vocii și a feței pentru a identifica utilizatorii dispozitivelor mobile în timp ce se pregătește să aprobe tehnologia eSIM, care permite consumatorilor să treacă ușor de la un operator la altul, a informat ziarul pro-Kremlin Izvestia.

    Banca Centrală a Rusiei supervizează un proiect pilot care utilizează date biometrice personale pentru a deschide conturi de la distanță, în ciuda îngrijorărilor cu privire la supravegherea statului, stocarea datelor și afectarea drepturilor de confidențialitate.

    Suportată deja de iPhone 11 și de modelele recente Apple Watch, tehnologia eSIM înlocuiește cardurile SIM tradiționale pentru a autentifica identitățile utilizatorilor via operatorii de telefonie mobilă.
    Autoritatea anti-monopol din Rusia, Ministerul Comunicării și FSB vor aproba tehnologia eSIM până în ianuarie 2020.

    Furnizorul de telecomunicații al statului, Rostelecom, care operează baza de date biometrică națională, este obligat să partajeze datele biometrice ale clienților băncii, fără acordul acestora, cu Ministerul de Interne și cu FSB.
    https://evz.ro/putin-un-nesatul-big-brother-recunoastere-faciala-si-vocala-prin-cartela-sim-virtuala.html

  2. Profeţiile geopolitice ale lui George Manu (+12 Aprilie, Aiud): “Oricine vrea să oprească Rusia în tendinţele sale expansioniste imperialiste, trebuie să o oprească în România”
    “Numai prin România Rusia poate să comunice în mod liber cu sateliţii săi slavi din Sud, Bulgaria şi Iugoslavia, numai prin România ea va putea întrebuinţa în toate împrejurările marea cale dunăreană, adevărat canal de scurgere pentru exploatarea economică a întregii Europe centrale, până la Tirol, în Bavaria, în Moravia, adică drumul normal pentru dominarea politică a întregii regiuni.
    Deci, asigurarea dominaţiei în România este pentru Rusia o condiţie indispensabilă pentru a putea menţine sub controlul său, în afară de România, şi Bulgaria, Albania, Iugoslavia, Ungaria, Austria şi chiar pentru moment şi Cehoslovacia.”
    “Acest fapt a fost demonstrat experimental, după răsturnarea alianţelor României, în august 1944. Acest fapt a provocat pentru germani, într-un timp foarte scurt, pierderea nu numai a Balcanilor, dar [şi] a Ungariei şi a Slovaciei, adică a întregului bazin mijlociu al Dunării, până la înălţimea Vienei.”
    “O mare putere, stăpâna militară a României şi deci a platoului transilvan, domină în mod automat toată câmpia Panoniei până la Viena.
    Pe scurt, pentru a domina politiceşte şi economiceşte Europa centrală şi Sudul Oriental, Rusia are absolută nevoie să fie stăpâna necontestată a României.”
    “Concluzia care pare deci a se impune, clar, este că oricine vrea să oprească Rusia în tendinţele sale expansioniste imperialiste, trebuie să o oprească în România.”
    http://www.marturisitorii.ro/2016/04/12/profetiile-geopolitice-ale-lui-george-manu-12-aprilie-aiud-oricine-vrea-sa-opreasca-rusia-in-tendintele-sale-expansioniste-imperialiste-trebuie-sa-o-opreasca-in-romania/

    1. În primăvara anului 1947, Gheorghe Manu a redactat un amplu studiu intitulat În spatele Cortinei de Fier – România sub ocupație rusească, semnat cu pseudonimul Testis Dacicus. Scopul lucrării este declarat succint în Prefață:
      „Prezentul studiu are drept scop să descrie în mod obiectiv felul în care un popor mic este nimicit în mod sistematic de o mare putere.”
      „El intenționează să informeze pe orice persoană imparțială și în special pe conducătorii celor două Puteri Occidentale, Statele Unite și Imperiul Britanic. Aceste state și-au asumat în mod voluntar obligații precise prin Charta Atlanticului, care a devenit acum Charta Națiunilor Unite. Astfel, națiunile amenințate de invazie străină și subjugare au fost îndreptățite să spere într-un viitor mai bun.”
      „Ar fi păcat ca aceste speranțe să fie înșelate.”
      https://ro.wikipedia.org/wiki/Gheorghe_Manu
      Profesorul Manu credea că deznodământul nu poate veni decât numai printr-o confruntare militară, în urma unei coaliții capabilă să-și asume întreaga răspundere istorică. Nu vedea acestă posibilitate așa de curând, mai cu seamă în urma convorbirilor cu acei diplomați.
      Era conștient că toate suferințele generației noastre, cum spunea el, a generației ”40-iste” a secolului al XX-lea, nu vor fi zadarnice. […]
      https://www.fericiticeiprigoniti.net/george-manu/1743-george-manu-un-mare-erou-al-neamului-romanesc
      Profesorul George Manu – “Rectorul Universității Aiud”
      În momentul arestării era profesor de fizică nucleară la Politehnica din Bucureşti, fiind considerat, alături de profesorul Horia Hulubei, unul dintre marii atomişti ai ţării. Se spune despre el că, după condamnare, ar fi fost vizitat la Aiud de un consilier sovietic care i-ar fi propus ca în schimbul eliberării , să accepte să lucreze în laboratoarele din Uniunea Sovietică alături de un cunoscut atomist rus cu care el fusese coleg de studii în Germania. Dar profesorul George Manu a refuzat demn această ofertă, nevoind să lucreze pentru cei pecare îi considera, pe bună dreptate, duşmani ai neamului românesc.
      https://www.fericiticeiprigoniti.net/george-manu/171-profesorul-george-manu-rectorul-universitatii-aiud

  3. Spune-mi cu cine te împrietenești ca să – ți spun cine ești… Ii prefer de o mie de ori pe rusii pravoslavnica decât pe satanistii americani…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button