X

Identificare biometrică după forma urechii

Căștile care te pot identifica doar după forma urechii

Pentru a fi sigur că nimeni nu-ți folosește dispozitivele fără voia ta, tehnologia vine cu modalități de identificare, chiar și pentru căști wireless.
Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cercetătorii de la State University of New York au venit cu o soluție inedită în acest sens. Au inventat EarEcho, instrumentul biometric care folosește unde sonore pentru a identifica utilizatorii, totul bazat pe forma unică a canalului auditiv din interiorul urechii.

Totuși, în cazul multor dintre soluțiile biometrice existente precum recunoașterea facială, amprentele sau recunoașterea vocală, șabloanele pot fi furate sau replicate”, spune unul dintre cercetătorii care a lucrat la proiect. Acesta spune că a observat tot mai mulți oameni care preferă să utilizeze căști wireless în loc de cele tradiționale. „Ne-am gândit că am putea folosi aceste căști pentru a oferi o soluție de autentificare mai sigură și mai ascunsă”, a adăugat acesta.

Cum funcționează tehnologia pe căști wireless

Echipa de cercetători a folosit o pereche de căști wireless care deja exista pe piață. I-au adăugat căștilor un microfon în partea orientată spre canalul auditiv al celui care le poartă.

În momentul în care sunetul este redat în urechea utilizatorului, acesta se propagă prin canalul auditiv și este reflectat înapoi la microfonul încorporat în cască. Așadar, dispozitivul analizează informațiile acustice și ecoul captat, unice în cazul geometriei fiecărui canal auditiv. Apoi extrage caracteristicile unice fiecărui utilizator pentru a-i putea verifica identitatea.

Rezultatele au fost destul de mulțumitoare. După testarea unui prototip, cercetătorii au reușit să identifice utilizatorii de căști wireless cu o acuratețe de aproximativ 95%. Pentru a ajunge la aceste rezultate au efectuat teste pe 20 de voluntari, care au ascultat diferite tipuri de sunete, de la voci care discută până la muzică. De asemenea, și mediile de testare au fost destul de variate: au putut observa cât de exactă este modalitatea de identificare în diferite condiții, precum în mall-uri sau direct pe stradă.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button