X

Elvețienii protestează împotriva 5G și cer referendum național

Tehnologia 5G, subiect de protest: cetățenii sunt speriați de efectele antenelor asupra sănătății

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Implementarea rețelelor 5G a început deja în mai multe țări europene, inclusiv în România.  Cu toate acestea, numărul celor care sunt îngrijorați de efectul undelor electromagnetice emise de noile antene este foarte mare și ar putea bloca răspândirea acestei noi tehnologii.

Elveția s-a numărat printre primele țări care a început să implementeze rețelele 5G. Tehnologia este primită însă de revolta maselor care se tem că antenele folosite ar putea emite radiații electromagnetice ce le vor pune în pericol sănătatea, relatează AFP.

Elvețieni au planificat un protest în capitala țări în această lună și amenință cu organizarea unui referendum pe tema implementării rețelelor 5G. Oamenii sunt terifiați de perspectiva instalării de noi antene în apropierea caselor lor sau pe blocuri.

Această situație neplăcută are loc după ce, în februarie, Elveția a trecut o etapă importantă, a atribuit frecvențele 5G către trei operatori majori de telefonie, Swisscom, Sunrise și Salt. Licitația respectivă s-a reflectat în realizarea unor venituri de aproape 380 milioane de franci elvețieni (350 de milioane de euro).

În mod previzibil, cum s-a întâmplat de altfel și în România, operatorii elvețieni au intrat apoi într-o cursă a reclamelor pentru a anunța disponibilitatea noii tehnologii până la finalul acestui an în orașe, la țară și în regiunile muntoase. În luna iulie a acestui an, 334 de noi antene au fost deja instalate, potrivit autorităților.

Din păcate pentru operatorii respectivi, adopția și implementarea rețelelor 5G nu este văzută cu ochi buni de către cetățeni, mai ales de vorbitorii de franceză din Elveția. Inclusiv în Geneva, au apărut petiții online care speră să ducă la oprirea instalării antenelor de 5G. Oponenții avertizează că tehnologia 5G presupune riscuri de sănătate și de mediu fără precedent în comparație cu tehnologiile anterioare. Următorul protest este organizat pe data de 21 septembrie, în fața clădirilor guvernului din Berna.

Federația elvețiană a medicilor de asemenea face apel la prudență, spunând că ”atâta timp cât nu este științific dovedit că o creștere a valorilor limitelor radiațiilor nu are impact asupra sănătății, ar trebui să renunțăm să le creștem”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Din pacate nu cred ca se va ajunge la renuntarea implementarii tehnologiei 5G… manipularea masei de oameni dependenti de tehnologie este acerba, nu se vede in randul tinerilor vreo opozitie cand vine vorba de digitalizare, high-tech, robotizare sau biometrizare. Majoritatea oamenilor viitorului isi vor vinde sufletele fericiti ca vor accesa internetul gandurilor si realitatea virtuala.

  2. Zic “medicii” elvetieni prin Federatia Elvetiana a Medicilor: ”atâta timp cât nu este științific dovedit că o creștere a valorilor limitelor radiațiilor nu are impact asupra sănătății, ar trebui să renunțăm să le creștem”.

    Sesizati acest gen de miscare antisistem finantata tocmai de catre sistem sau de catre oculta?

    Observati cum manipuleaza subtil?

    Adica ei indeamna la prudenta, adica poti implementa 5G, dar nu asa repede, mai incet si mai calculat, mai prudent. Cica “nu este științific dovedit că o creștere a valorilor limitelor radiațiilor nu are impact asupra sănătății”.
    Poi cum sa nu fie demonstrata stiintific nocivitatea microundelor?

    Medici elvetieni, bagati-va capul in cuptorul cu microunde si testati daca e sau nu sanatos!

    Acelasi gen de ONG, a actionat si impotriva exploatarii aurului pe baza de cianurare la Rosia Montana: au latrat cat au putut si au scos lunea in strada sa lupte contra exploatarii aurului prin cianurare, cand defapt acolo, nu e nevoie de cianurare, caci se exploateaza cu echipe mici, manual, acolo fiind cantitati mari de aur nativ.

    Rezultatul: lumea sta linistita ca nu se exploateaza cu cianuri. Dar nu baga de seama ca aurul este luat de sub nasul nostru. Si vom plati si o amenda de 4 miliarde de dolari pentru ca am deranjat cu proteste. Deci dam si aurul si banii, ca sa fie autentic talmudic.

    Opinia publica e deturnata mascat prin acest gen de miscari anti a ceea ce se doreste obtinut, finantate exact de catre cei ce doresc sa atinga obiectivul propus.

    In America s-a intamplat similar cu gazele de sist. S-a facut chiar si un film in care personajul central (interpretat de Mat Daemon) a infiintat o organizatie, manipulat si finantat fiind, sa lupte impotriva exploatarii gazelor de sist. Argumentele care ii s-au furnizat pentru sensibilizarea opiniei publice, erau in fond obiective, dar dovezile erau falsificate, falsificate de asa maniera incat falsul sa fie descoperit si mediatizat. Rezultatul: dezamagirea publicului si bagatelizarea subiectului, adica a pericolulului prezentat de exploatarea prin fracturare hidraulica.

  3. Buna observație, dar desigur fracturarea hidraulică “nu este poluantă”, doar cirezile de vite sunt!
    Lăsând gluma, cred că și 4G este foarte nocivă. Observ că în perioadele în care locuim în oraș, la bloc, avem permanent migrene oribile si palpitații. Când avem timp să rămânem la tara, aceste probleme nu se manifestă. Să fie mereu coincidente? Sau wifi ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button