X

Chinezii îi echipează militar pe sârbi

Serbia a lăudat China, marţi, pentru că va dota armata ţării balcanice cu drone şi alte echipamente, în contextul unor îngrijorări ale Occidentului legate de o acumulare de armament care ar putea ameninţa pacea din zonă, informează Associated Press.

Un comunicat al Ministerului Apărării din Serbia, emis la scurt timp după vizita unei delegaţii militare chineze, mulţumeşte Beijingului pentru susţinerea sa economică şi militară.
Oficialii sârbi au spus că au ajuns la un acord cu Beijingul pentru vânzarea de drone de atac, marcând primul export al unei astfel de arme chineze într-o ţară din Europa.
Ministrul Apărării Aleksandar Vulin a precizat că livrarea va avea loc în următoarele luni şi va „întări mult Armata sârbă, care va câştiga capacităţi pe care nu le-a avut în trecut”.
Serbia, care urmăreşte oficial integrarea în Uniunea Europeană, s-a întărit deja militar cu avioane de luptă, tancuri şi alte echipamente de la ruşi.
China este din ce în ce mai activă economic şi politic în Serbia şi în alte zone din sud-estul Europei, ca parte a campaniei globale „Centura şi Drumul”. Implicarea sa a stârnit îngrijorare din partea Occidentului, în ceea ce priveşte influenţa crescândă a chinezilor în regiune.
Serbia a acceptat livrarea a nouă drone Chengdu Pterodactyl-1, cunoscute în China ca Wing Loong, cu o posibilă achiziţie adiţională de 15 drone. Dronele de luptă au capacitatea de a nimeri ţinte cu bombe şi rachete şi pot fi folosite pentru misiuni de recunoaştere.
Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

4 comentarii

 1. Serbia bate palma cu Rusia si intra in Uniunea Economica Eurasiatica, in ciuda avertismentelor UE
  http://www.ziare.com/international/stiri-externe/serbia-bate-palma-cu-rusia-si-intra-in-uniunea-economica-eurasiatica-in-ciuda-avertismentelor-ue-1577002

  „We’ve waited for 24 hours; we’ll know what to do”
  Aleksandar Vucic is „absolutely shocked” the EU has not reacted to Hashim Thaci saying that Pristina would not form the Community of Serb Municipalities (ZSO).
  „To me it is much more important and more indicative that the Germans, the English and the French, and Brussels are silent.”
  https://www.b92.net/eng/news/politics.php?yyyy=2019&mm=05&dd=31&nav_id=106938

  Se pregateste un nou razboi in Balcani, iar politicienii romani se fac ca ploua.

  1. „Politicienii ” romani exista doar ca sa paraziteze finantele statului.Deciziile in privinta Romaniei se iau in alte capitale.Politicianul roman nu se mai duce nici la toaleta fara sa ceara voie stapanilor de aiurea .Trist ,dar adevarat ,avem un popor vecin,sarbii,mult mai demn ,mai viteaz si mai curajos decat romulimea dinte Dunare si Carpati.

 2. singurele noutati sint aste drone, restul echipamentelor livrate de rusi sint arme relativ vechi (T72 sau mig 29) cu oarece upgrade..daca sarbii luau sisteme moderne (ca turcii, antiaeriene S 400) sau niste avioane Su 35 (generatie 4++) se putea vorbi de schimbari militare in zona.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.