X

[VIDEO] Sfinții Părinți ai Maicii Domnului, Ioachim și Ana

Sfintii Parinti Ioachim si Ana sunt praznuiti de catre Biserica Ortodoxa in fiecare an pe 9 septembrie.

Sfantul Ioachim provenea din tribul lui Iuda, fiind un descendent al Regelui David. Ana, in schimb, se tragea din tribul lui Levi, la fel ca si Marele Preot Aaron. Tatal Anei era preotul Matan. Acesta a mai avut inca doua fica: Maria si Zoe. Maria s-a casatorit la Betleem si a dat nastere Salomeei, Zoe s-a casatorit de asemenea in Betleem si a dat nastere Elisabetei, mama Sfantului Ioan Botezatorul Inaintemergatorul Domnului. Nu in ultimul rand, Ana s-a casatorit la Nazaret cu Ioachim iar la o varsta inaintata a dat nastere Fecioarei Maria, cea care il va aduce pe lume pe Mantuitor.

Timp de treizeci de ani in care acestia au fost casatoriti nu au reusit sa aiba copii. Totusi, Ioachim si Ana au trait linistiti si in credinta, oferind o mare parte din averea lor saracilor si Templului. La un moment dat, cand erau deja inaintati in varsta si erau veniti la Ierusalim sa jertfeasca Domnul, Marele Preot Isahar il mustreaza pe Ioachim deoarece il considera vinovat pentru ca nu poate sa ii ofere un copil Anei. Credinciosii care se aflau in acel moment acolo l-au inghiontit pe Ioachim, considerand ca acesta nu este demn de a jertfi Domnul. In urma acestor intamplari, cei doi au fost cuprinsi de amaraciune si au plecat acasa cu inima indurerata. Datorita acelor intamplari acestia incep sa se roage la Dumnezeu sa faca o minune, aceeasi minune care s-a revarsat asupra lui Avraam si a Sarei, si anume sa le ofere un prunc care sa le umple inimile de bucurie.

Dumnezeu le raspunde rugaciunilor si il trimite pe ingerul Sau care le spune ca vor avea „o fiica mult binecuvantata, prin care toate nemurile pamantului se vor binecuvanta si prin care va veni mantuirea lumii”. La scurt timp Ana ramane insarcinata iar noua luni mai tarziu Sfanta Fecioara Maria se naste.

Cand implineste trei ani, Maria este dusa de catre Ioachim si de catre Ana la Templu pentru ca ea sa il slujeasca pe Dumnezeu. Asadar, ei o incredinteaza pe Maria in grija preotului Zaharia. Dupa ce au adus jertfa Domnului, au lasat-o pe Fecioara Maria la Templu sa locuiasca acolo impreuna cu celelalte fecioare in apartamentele Templului.

Timp de sapte ani, Ioachim si Ana au venit des sa o viziteze pe Maria la templu. Acest lucru s-a intamplat pana cand cei doi au trecut la Domnul. Sfantul Ioachim a trait pret de 80 de ani, iar Sfanta Ana 79 de ani.

In perioada 527-565, cand domnea Sfantul Imparat Iustinian, s-a construit o biserica la Deutera menita sa o cinsteasca pe Sfanta Ana. Iustinian al II-lea (685-695; 705-711) a restaurat aceasta biserica dupa ce Sfanta Ana i s-a aratat in vis sotiei sale insarcinate. Tot atunci au fost aduse la Constantinopol si trupul si valul Sfintei Ana.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm și serverul, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Sfinți și sărbători
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Un comentariu

  1. În atenția acriviștilor: la Sf.Liturghie de la catedrala mitropolitană Sibiu(duminică)a participat și reprezentantul oficial al Patriarhiei Bulgariei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.