X

Germania va interzice folosirea erbicidului glifosat, care cauzează cancer

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Germania va interzice folosirea erbicidului glifosat – care face obiectul unor procese, în SUA, cu mize de miliarde de dolari, pentru că ar cauza cancer – din 2023, limitând utilizarea acestuia până atunci, relatează Reuters, citat de Mediafax. 

Decizia vine după ce, în luna iulie, parlamentul austriac a aprobat un proiect de lege care interzicea utilizarea glifosatului şi după ce aproximativ 20 de primari francezi l-au interzis luna trecută în municipalităţile lor, sfidând guvernul.

Compania Bayer spune că nu este de acord cu decizia guvernului german: „O astfel de interdicţie ar ignora aprecierile ştiinţifice ale autorităţilor competente din întreaga lume, care au stabilit de mai bine de 40 de ani că glifosatul este sigur în folosire”.

Erbicidele pe bază de glifosat sunt cele mai utilizate produse de combatere a buruienilor din lume.

Guvernul german a declarat că va reduce sistematic utilizarea erbicidelor care conţin glifosat începând cu 2020.

Glyphosate a fost dezvoltat de Monsanto sub brandul Roundup. Acum este comercializat la nivel mondial de zeci de alte grupuri chimice, inclusiv Dow Agrosciences şi BASF din Germania.

Îngrijorările legate de siguranţa sa au apărut când o agenţie a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a concluzionat în 2015 că probabil provoacă cancer.

Bayer, care a achiziţionat Monsanto anul trecut, spune că studiile şi autorităţile de reglementare au considerat glifosatul şi Roundup-ul sigure pentru uz uman.

Citiți și:

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button