X

Sondaj: Deja o treime din români ar accepta implantul cu cip și lucrurile vor avansa

Unul din trei români consideră că implantarea unui chip ar fi o metodă foarte sigură de autentificare atunci când vine vorba să-ți accesezi contul bancar de pe telefonul mobil, dar cei mai mulți ar prefera autentificarea în doi pași, arată datele unui sondaj online recent publicat. Cei mai favorabili securizării prin implant sunt turcii (peste jumătate), iar cei mai reticenți sunt luxemburghezii (29%).

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Sondajul a urmărit modul în care oamenii integrează în viețile lor schimbările aduse de impactul noilor tehnologii în relația cu banca. Deși mulți sunt entuziaști de noile tehnologii, adopția lor se face destul de lent, arată datele agregate.

În curând va intra în vigoare și noua Directivă privind serviciile de plăți a Uniunii Europene (PSD2) care va permite schimbul de date financiare cu permisiunea consumatorilor, dar puțini europeni (32%) sunt conștienți de acest serviciu. În timp ce unele țări manifestă un entuziasm relativ, cum ar fi Germania (unde 61% dintre cei care au auzit despre acest serviciu spun că le place ideea), altora nu le place. De exemplu, 63% dintre olandezii care au auzit despre asta spun că nu ar dori ca datele lor să fie partajate. În privința României, concetățenii noștri și-ar da acceptul în proporție de 54%.

Există apoi o reticență în a lăsa pe mâna Inteligenței Artificiale deciziile financiare pe un computer, deși oamenii sunt mai deschiși la faptul ca un soft să le analizeze obiceiurile privind cheltuielile și să le recomande îmbunătățiri. Doar unul din 5 români ar accepta ”automatizarea” deciziilor lor financiare, în timp ce la nivelul UE circa 61% dintre europeni spun că nu s-ar simți deloc confortabil ca un program informatic să ia decizii investiționale în numele lor.

Când este vorba de utilizarea mai multor dispozitive pentru a-și gestiona banii, cei mai mulți oameni utilizează mai multe dispositive, important fiind accesibilitatea. Cu toate acestea, o privire mai adâncă arată diferențe interesante în ceea ce privește numărul celor care utilizează mai multe dispozitive: britanicii și nemții sunt mai puțini în timp ce turcii și polonezii sunt mai numeroși. Nouă din zece europeni utilizează un smartphone, laptop sau desktop și doar 1% se folosesc de un smartwatch.

Aproximativ 49% dintre europeni și 48% dintre americani spun că nu folosesc niciun alt furnizor de servicii financiare decât propria bancă cu care lucrează. Restul (diferența până la 100%) folosesc mai mulți furnizori- bănci diferite, aplicații de pe telefon sau servicii online prin care fac transferuri internaționale, ”share”-uirea de bani cu prietenii șamd. Există, de asemenea, o diferență mare între țări.

Utilizarea rețelelor de socializare pentru a contacta un furnizor de servicii financiare este încă timidă. 70% dintre repondenți preferă totuși să intre într-o sucursală și să discute cu cineva, cu tot avansul tehnologic care a apărut în ultimii ani.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

20 comentarii

 1. S-a schimbat legea procedurii de intrare in Boracay. minutul 3.17
  Pasagerii turisti care aterizeaza in Boracay Philipine,nu li se permite sa intre pe insula daca nu completeaza un formular care dovedeste ca au rezervata cazarea la un hotel .In cazul in care au completat formularul si sunt gata sa intre,realizeza ca deja le-au pus semnul fiarei pe mana.Acest semn e verificat cu un scaner.
  minutul 3.21
  VIDEO:BORACAY REOPENS & EVERYTHING HAS CHANGED https://www.youtube.com/watch?v=XI0AsIl2bZ0

  1. Povestea este cusuta cu ata invizibila. Individul ala nu putea fi tatuat cu cerneala invizibila fara ca sa-si dea seama.

  2. Cred ca e vrajeala, cum de numai lui i-au pus stampila, un rusnac de prin cine stie ce catun uitat de lume si filmat intr-o camera obscura? Haide sa intai sa ne asiguram ca e reala treaba ai apoi sa facem valva..

 2. 36% din romani considera implantul cel mai sigur din punct de vedere al securitatii datelor, dar asta nu inseamna ca l-ar accepta.
  Studiul nu spune pe cate persoane a fost realizat, nici pe ce grupe de varsta, nici proportia intre mediul urban si rural, asa ca-mi pare mai degraba o forma de manipulare decat un studiu.
  De exemplu, cati romani fac investitii si ar folosi un program care sa faca asta automat?
  Studiul este o facatura.

 3. Nu este de mirare. Orice este posibil prin manipulare. Ca romanii sunt extrem de manipulabili, s-a vazut anul trecut la referendumul pentru definirea casatoriei, la care au votat DA, aproximativ 3.500.000 de oameni. Atunci s-a dat eliberat certificatul de sanatate mintala al poporului roman. Rezultatele acestui referendum le vom vedea in cel mult 10 ani. Asta-i situatia. Viitor de aur, tara noastra are…. Si cica e tara ortodoxa si Gradina Maicii Domnului! Vorbe goale, nimic mai mult…

 4. Lipsa informarii este unare pacat. Multi oameni habar n-au de faptul ca marcarea cu codul de bare sau implantul unui cip reprezinta pecetea lui Antihrist. Lipsa informarii si a citirii Apocalipsei ii determina pe oameni sa accepte semnul Fiarei. Macar de-ar intra pe site-urile crestine si tot ar afla cate ceva. Imi pare sincee rau de ei cand ii vad asa naivi. Dumnezeu sa ne apere pe toti de pecetea lui Antihrist!
  .

 5. Perfect,Oarecine,studiul bate spre făcătură,adică,manipulare.Când o cădea toate pe tine la cutremur te scăpa cipul,te scăpa 5g,7g,24g,150g?Nu cred propagandei partidului comunist.E de factura medievala..

   1. Steinhardt a fost un ecumenist ascuns sau deghizat. Iar cand inainte de moarte l-a uimit pe preotul care-l crestinase prin frica deosebit de mare pe cate o arata, cu toate ca acel preot l-a asigurat ca monah fiind n-are de ce sa se teama. Teama luu venea din faptul ca era ecumenist. El participase inainte de inchisoare la intrunirile unde se stabilise ca Europa va deveni UE. De ce s-a facut ortodox doar el o stie. Cert este ca vorbe dulci are, dar doar vorbe. In volumul de predici are greseli enorme, greseli care nu-l situeaza deloc in Ortodoxie. Imi pare rau pentru cei care aveti incredere in opera lui, dar cititi-o mai atent si va veti convinge de acestea pe care le spun. M-am ingrozit cand am vazut ce aberatii sunt in unele dintre predicile lui. Dumnezeu sa ne ierte pe toti!

     1. Am cartea de interviuri luate luu Steinhardt, in care unul dintre colegii de celula relateaza reporterului tocmai acest fapt. Dar acelasi coleg de celula ne spune ca Steinhardt n-a mai adus aminte despre aceste lucruri pe care i le-a spus in celula dupa ce s-a eliberat. Am cartea si reprezinta relatarile celor care l-au cunoscut pe Steinhardt. Mi-am sustinut disertatia de master pe aceasta tema in 2017, desigur ca nu cu mici impotriviri din partea profesorilor. Iar predicile din volumul de predici sunt asa: In prima jumatate a volumului nu apare nimic care sa-ti atraga atentia, adica greseli flagrante, ci apar doar inflorituri ritoricesti. De abia in cea de-a doua jumatate a volumului incep erorile in ceea ce tine de ortodoxie.
      N-am nimic cu acest om di n-am luat tema cu gand de critica, dar constiinta nu-a lasat sa trec mai departe ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.
      Doambe ajuta !

 6. Arunc o întrebare în eter și aștept un răspuns :este posibil ca să fiu deja scanat izotopic și sa nu stiu?! Nu am pașaport biometric, nu am card de sănătate, nu am carduri pe numele meu. Sunt hotărât ca din 2021 încolo sa refuz noul buletin. Mai folosesc totuși cardul soției și al mamei. Este vreun pericol? Vreau să mă lumineze cineva și prin mine și pe alții.

  1. “Cel care nu primeste pecetea nu are voie sa manance painea celui care o primeste”, deci nu mai folositi cardurile membrilor familiei. Deocamdata puteti lua banii cu buletinul din banca. Daca membrii familiei folosesc carduri, e treaba lor, dumneavoastra mergeti inainte pe “linia” fara carduri. Procedand asa poate se vor lua si membrii familiei dupa dv. Va vorbesc din experienta.
   Doamne ajuta !

   1. Cardul e una, pecetea e altceva, dar e bine să ne obișnuim fără aceste lucruri premergătoare și să ne păzim de orice compromis, știind că dacă le acceptăm din comoditate ne vom slăbănogi voința, iar dacă le refuzăm vom primi har pentru a duce lupta ce se va tot mări. ESENȚIAL este să nu judecăm pe nimeni care le ia, ci să ne rugăm pentru el.

    1. Multumesc de completare. Stiam, dar am lasat-o asa ca sa inteleaga ca si de carduri trebuie sa se fereasca, ele fiind cele ce pregatesc pecetluirea. Adica omul se invata cu cardul, care si el contine cei trei de sase, doar ca acei trei de sase nu sunt pe corp, ci in card. Obisnuinta devine un fel de a fi. De aceea este aceasta etapa. Doamne ajuta sa inteleaga lumea ca trebuie sa se teama de tot ce inseamna card si cod de bare, adica sa inteleaga ca nu trebuie sa primeasca documente sau sa accepte sa fie insemnati cu una din acestea doua.

  2. Sfântul Paisie Aghioritul ne spune foarte clar să nu primim buletinele sau pașapoartele electronice ( cu cip ) , întrucât cine va face aceasta cu foarte mare greutate va fi în stare să refuze pecetea. Astfel, buletinul sau pașaportul electronic ( sau biometric, cum vreți să-i spuneți ) nu reprezintă pecetea, dar sunt un lucru extrem de periculos de primit. Faptul că atunci când se fac pozele pentru aceste documente ( sau și în alte situații , de ex. telefoanele de ultimă generație ) i se poate imprima omului codul de bare ( = numărul antihristului ) pe frunte sau braț sau pe altă parte a corpului, fără știința sa, este un lucru extrem de periculos din punct de vedere al credinței, dar nu reprezintă pecetea , ci sunt pași către pecetluire. DE CE REPREZINTĂ UN PERICOL AȘA MARE ? Pentru că prin aceste imprimări de coduri de bare ascunse, prin cardul bancar , prin cardul de sănătate , prin permisul de conducere , prin toate documentele legate de identitatea noastră care au cod de bare sau cip, deci numărul antihristului , OMUL DĂ DREPTURI DIAVOLULUI ASUPRA SA. Să zicem că printr-un card de reduceri la farmacie care are cod de bare omul dă 10% drepturi diavolului, prin buletinul/pașaportul electronic/biometric va da 90% drepturi diavolului. Cu cât omul dă mai multe drepturi diavolului , cu atât mai lesne va primi pecetea.

   Știm cu siguranță că cipul implantat în mâna omului este pecetea diavolului , acel nivel 2 de care vorbește Părintele Elpidie. În cazul peceții de pe frunte va fi vorba, cel mai probabil, tot de un CIP, PE CARE OMUL VA ALEGE ÎN MOD CONȘTIENT SĂ-L PRIMEASCĂ, cel care va dori aceasta. Atât pecetea de pe mână cât și cea de pe frunte VOR FI VIZIBILE CU OCHIUL LIBER. La oamenii care au ales să primească cipul în mână, PECETEA ESTE VIZIBILĂ CU OCHIUL LIBER. Un călugăr a văzut un astfel de caz ( apărea o luminiță pe mână, nu stătea aprinsă mereu ).

   La fel și prin păcat omul dă drepturi diavolului. Un păcat de moarte nepocăit, nespovedit nu-i asigură omului iadul ? Nu de aceea este numit de moarte ? Trebuie să căutăm să vedem care sunt păcatele de moarte și să ne căim de ele , să le spovedim și să ne străduim să nu mai cădem în ele. Astăzi omul merge în iad, în principal , din cauza desfrânării și a iubirii de arginți. Desfrânarea este păcat de moarte, iar prin iubirea de argint omul face tot felul de compromisuri prin care poate ajunge și la primirea peceții ( pentru a nu-și pierde bogăția materială ) .

   Astfel la păcatele de moarte intră: uciderea, desfrânarea, furtul ,mărturisirea strâmbă prin care am cauzat o mare nedreptate cuiva ( nu e vorba de simpla minciună ) , apelarea la păgânisme ( vrăjitoria și toate practicile care își au originea în religii păgâne, yoga, medicina chineză, ayurveda, voo-doo , bioenergie și altele ). Este posibil să fie și alte păcate de moarte. Cercetați-vă pe voi înșivă și conștiința vi le va arăta.

   Acum trebuie văzut ce intră în cadrul acestor păcate de moarte.

   Spre exemplu, la desfrânare intră:
   – malahia ( masturbarea )
   – privirea la femeie poftind-o ( nu e vorba de o privire obișnuită, ci de imaginație, înțelegeți voi; dacă îți vine un simplu gând în minte și îl alungi, nu e păcat; păcat este când te apuci să analizezi în detaliu )
   – avortul ( este păcat și al bărbatului nu doar al femeii )
   – a nu lăsa copiii să vină ( orice mijloc prin care se împiedică venirea pe lume a copiilor ) . Un cuplu a mers la un părinte cu 2 copii. Cum i-a văzut, părintele le zice: și ceilalți 10 copii unde sunt ?
   – relațiile dintre bărbat și femeie din afara căsătoriei
   – trăirea în concubinaj
   – perversiunile ( sodomia, gomoria, etc. )

   Trebuie să ne analizăm bine pe noi înșine și să ne căim, să ne spovedim, să ne rugăm în fiecare zi ( o rugăciune mică poate spune oricine ) , să ne împărtășim, să facem milostenie ( sunt multe forme de milostenie, nu numai banii, de ex: a spune o rugăciune pentru altul, a-l ajuta cu ceva, la vreo treabă etc. ), fapte bune, căci altfel nu vom pricepe ce se întâmplă și nu vom avea puterea să nu primim pecetea. Această putere vine de la Dumnezeu.

   Cu nădejde în Dumnezeu !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button