X

Funeralii naționale: Regina Elena, mama regelui Mihai, va fi reînhumată în România

Inquam sicriu coroana regele mihai

România se pregătește de un eveniment special, în această toamnă. Familia regală negociază cu autoritățile din Elveția pentru a repatria osemintele Reginei Mamă Elena, care vor fi depuse la Curtea de Argeș, alături de fiul său, Regele Mihai.

Familia Regală dorește să aducă osemintele Reginei Mame Elena din Elvetia, în 19 Octombrie, anul acesta. Vor fi funeralii naționale. Regina Mamă Elena va fi înmormântată la Curtea de Argeș, alături de fiul Majestății Sale, Regele Mihai, informează TVR.

Prinţesă a Greciei şi a Danemarcei, Elena s-a căsătorit cu Principele Moştenitor Carol al II lea în 1921 şi l-a născut pe Mihai. Căsnicia Elenei şi a lui Carol al II-lea a fost o speranţă pentru dinastia română, dar s-a năruit în 1925, când Carol a renunţat la prerogativele sale regale pentru a rămâne în străinătate cu amanta.

Principesa Elena s-a ocupat de educaţia fiului său, care a devenit rege la 5 ani şi 8 luni, după moartea Regelui Ferdinand.

În timpul primei domnii a Regelui Mihai, Elena a divorțat de Carol, la presiunile pe care le-a făcut acesta din străinătate. În 1930, odată cu reîntoarcerea lui Carol, românii visau să-i încoroneze la Alba Iulia, ca pe Regii Ferdinand şi Maria. Însă Carol al II-lea a obligat-o pe principesa Elena să părăsească România.

I-a permis să își vadă fiul doar două luni pe an. Principesa Elena s-a stabilit la Florența. După înlăturarea lui Carol al II-lea, Ion Antonescu i-a cerut să se întoarcă în țară şi i-a dat titlul de Regină Mamă și apelativul „Majestate”.

Categorii
Interne

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

14 comentarii

 1. In momentul in care regina Eena s-a casatorit religios cu Carol al II lea, acesta era deja casatorit ci Zizi Lambrino, RELIGIOS !
  Din punct de vedere religios, casatoria a fost si a ramas nula !

  CEREMONIA. Jurara pe Biblia in caractere cirilice. Carol, in tinuta de gala, urma ritualul impus de preotul rus cu cea mai mare atentie, iar cand isi saruta mireasa, el ii declara ca e cel mai fericit om din lume si ca vor fi impreuna pana la moarte! Sampania pe care o gustara, frumosul buchet de trandafiri rosii, felicitarile martorilor, inclusiv ale reprezentantului la ceremonie al consulului Romaniei la Odessa, Sebastian Greceanu, intregira solemnitatea. Dupa legea ruseasca inca in vigoare la Odessa, casatoria religioasa era singura care oficializa intemeierea familiei. Revolutia bolsevica ce se apropia vertiginos si de Odessa va exclude Biserica din realitatea pagana pe care o instaura! Romania, urmand moda laicizarii vietii de stat impusa de Revolutia Franceza, solicita pentru consacrarea de drept a familiei casatoria civila. Tocmai pentru a preveni interpretari abuzive ale autoritatilor romane, printul incunostiinta Consulatul de intentia sa.

  https://jurnalul.antena3.ro/special-jurnalul/carol-al-ii-lea-si-zizi-lovitura-pentru-casa-regala-31746.html

 2. Reginele si regii Romaniei se rasucesc in morminte cand vad ce a ajuns Romania!
  Rata de promovare la BAC 2019, sesiunea de toamnă este de 34,2%
  https://www.hotnews.ro/stiri-educatie-23346324-rata-promovare-bac-2019-sesiunea-toamna-este-34-2.htm
  Suntem în 2019 și manelele încă pot arunca tot internetul în aer. Penibil. Ne tot plângem de clasa politică care-i într-o tranziție constantă, dar nici omul de rând nu s-a schimbat foarte mult.
  Când Salvatore Ganacci, un DJ și circar în proporții egale, a pus „Așa sunt zilele mele” la Neversea, oamenii care chiar erau acolo s-au rupt în figuri. Schema s-a repetat la Electric Castle. Tommy Cash a pus din nou piesa lui Adi Minune și la scurt timp după s-au reactivat oamenii.
  https://life.hotnews.ro/stiri-muzica-23346313-cum-fost-sezonul-festivaluri-muzica-din-2019.htm
  Remus Borza: „ Avem un comportament comercial de țară bananieră. Exportăm cherestea, în loc să exportăm mobilă, exportăm mineuri de cupru şi fier, în loc să exportăm echipamente şi utilaje. În locul marile combinate unde intrau opt milioane de muncitori azi vedem malluri sau mărăcini.”
  https://jurnalul.antena3.ro/stiri/politica/consilierul-vioricai-dancila-avem-comportament-de-tara-bananiera-812378.html

  1. @ oarecine

   1. Remus Borza = mason de rang înalt

   2. De când o familie de evrei de Hohenzollern sunt slăviți într-o țară ortodoxă?

   Este realmente schizofrenic să discutăm aceste lucruri.

   1. 1. Remus Borza spus adevarul, iar faptul ca este mason nu inseamna ca afirmatia este falsa. Argumentul ad hominem dovedeste lipsa argumentelor
    Vezi aici ce inseamna ad hominem: https://ro.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem
    2. Nu sunt un monarhist, dar sa nu recunosti contributia regilor la independenta fata de Imperiul Otoman si la realizarea Romaniei mari este lamentabil, iar sa spui ca Hohenzollernii au fost evrei este intr-adevar schizofrenic.

    1. @oarecine, te repezi cu insultele …Nicae Iorga a fost cel care a spus ca familia regala Hohenzollern este de origine evreiasca și,contra cost a primit titlul nobiliar. Acum,in alta ordine de idei ,ar trebui ca ,atunci când lăudam realizările familiei regale in Romania ,sa ne amintim si de 1907 ,reprimat sângeros de Carol1,sau de gafa lui Mihai1,după 23august1944 când nu a încheiat armistițiu cu armata roșie decât în septembrie..dar deja rușii omorâseră cca150 000 soldați romani(asta,deci in câteva săptămâni.) Tara noastră a dat domnitori care au intrat in sinaxar,de cd a trebuit sa fim conduși de un rege străin? Ar mai fii cate ceva de spus nu tocmai de lauda si despre regina marea regina Maria,dat prefer sa ma opresc.cam atât si scuze daca am deranjat cu ceva.

  2. ‘Principesa Elena s-a ocupat de educaţia fiului său, care a devenit rege la 5 ani şi 8 luni, după moartea Regelui Ferdinand.’Reginele si regii Romaniei se rasucesc in morminte cand vad ce a ajuns Romania!
   Rata de promovare la BAC 2019, sesiunea de toamnă este de 34,2% .Se rasucesc in mormant pentru pacatele lor ,nu ale noastre,pentru tradarile lor,nu ale noastre!Nu noi am vandut Basarabia si Ardealul ,ci ei!Noi doar am plans in genunchi pentru soarta tarii,noi am asteptat un ordin si muream,daca ne cereau!Dar cine! un rege curvar sau un print fatalau? Si revenind la oile noastre cine este remus borza?Sa nu fim tampiti romanii mei,precum cei cu pamantul plat!

 3. @ oarecine

  Ai lacune mari.

  Hohen= de sus
  Zollern = Ținutul (aproximativ)

  Evreii care locuiau in Hohenzollern.

  S-a scris deja detaliat despre această problemă. Simplul fapt că nu a ajuns și la tine nu înseamnă că această problemă nu există.

  Ia întreabă-l pe saccsiv.

  Păreai băiat informat.

  Dar se pare că cel puțin pe această problemă ești de-a dreptul intoxicat.

  În ce fel ai compara regii din România cu
  ștefan cel Mare și cu Constantin Brâncoveanu?

  Încerci cumva să-mi înfățișezi mărețele realizări ale acestor regi față de Imperiul Otoman în comparație cu ștefan cel Mare și Constantin Brâncoveanu?

  Faptul că regele Mihai a fost mătrășit de comuniști nu este o garanție a a loialității lui față de un popor ortodox.

  Evrei.
  Pricepi?

  1. Unde sunt dovezile ca sunt evrei? Azi oricine poate scrie orice nu ne spui si noua unde „s-a scris deja detaliat despre această problemă”?
   Daca ar fi fost evrei cum se face ca logoul familiei este Nihil sine Deo (Nimic fără Dumnezeu)?
   Primii conti de Zollern a fost inca dinainte de 1061, deci cu vreo 100 de ani inainte de intrarea primilor Kazari in Germania de azi!
   https://en.wikipedia.org/wiki/House_of_Hohenzollern#Counts_of_Zollern_(1061%E2%80%931204)

 4. Lectura suplimentara pentru habarnistii care spun ca Hohenzollernii erau evrei:
  The conditions in Hohenzollern-Sigmaringen were similar to those in Hohenzollern-Hechingen; the Jews suffered there also at first from prejudices and restrictions, which disappeared under liberal princes. Indeed, the legal position of the Jews as citizens was established there Aug. 9, 1837, whereas in Hechingen it was not established until 1843.
  http://www.jewishencyclopedia.com/articles/7811-hohenzollern

  De ce-i asupreau Hohenzolernii pe evrei si nu le dadeau cetatenie germana, bai habarnistinilor?

  1. @ oarecine

   Hai că m-am c..t pe mine de râs.

   Cel care se semnează “oarecine” vine cu argumente citând o sursă, atenție!, evreiască. Un site numit “enciclopedia evreiască”.

   Coane, uite care-i treaba. Evreii au fost în stare să lase o parte din coetnicii lor să moară în niște lagăre ca Aușviț și Dachau ca să poată crea o învinovățire mondială numită Holocaust.

   E ca în business. Faci o investiție și apoi aștept să vină profitul.

   Întreg mapamondul ține ciocu mic când e vorba de Holocaust. De fapt aceștia sunt teroriștii planetei.

   Când Hitler nu avea finanțe ca să își susțină războiul cine crezi că se întâlnea la Londra să bată palma pentru finanțarea războiului acestui descreierat?

   Bancherii evrei.

   Oops!

   Te-ai blocat?

   Circuitele tale au început să scoată fum?

   Crezi că dacă ești abil să culegi informații interesante de pe siteuri românești sau străine înțelegi ce s-a întâmplat cu omenirea în ultimii 2000 de ani?

 5. @Hristian,cum îți permiti sa ii faci tâmpiți pe cei care știu ca pământul este plat?! Dacă Sfânta Scriptura spune asta, s-ar putea sa hulesti împotriva Duhului Sfant!

 6. @ oarecine

  Ia fă matale un search pe internet și vezi câți evrei se găseau în turnurile gemene pe 11 septembrie?

  Știi că actuala Constituție a Emiratelor Arabe unite este gândită de un evreu care s-a convertit la islamism? Convertirea lui a fost o vrăjeala. Astăzi Emiratele Arabe Unite sunt împreună cu evreii și cu americanii. În mijlocul lumii arabe.

  De fapt conducătorii Emiratelor Arabe unite sunt realmente evrei după cugetare și folosesc religia islamică doar ca să țină sub control poporul.

  Islamismul în sine a fost inventat în anii 500 – 600 de evrei tocmai ca să-l batjocorească pe Hristos și să-l poată manipula (pe islamism) și în ziua de astăzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.