X

[VIDEO] „Eu sunt cel ales”: Trump are din nou pretenții mesianice în timp ce-şi arogă titlul de „Regele Israelului”

După ce i-a acuzat pe americanii evrei de lipsă de loialitate, Trump naște noi controverse, comparându-se cu Mesia: Eu sunt alesul

© Susan Walsh / Președintele AP Trump zâmbește premierului israelian Benjamin Netanyahu după ce a semnat o proclamație în Sala de recepție diplomatică la Casa Albă în martie. (AP Foto / Susan Walsh)

Președintele SUA Donald Trump a depășit miercuri o limită a declarațiilor absurde și bizare pe care nici chiar el nu părea capabil să o atingă. În doar 24 de ore, liderul de la Casa Albă a lansat o serie de declarații antisemite, a atacat Danemarca deoarece nu vrea să îi vândă Groenlanda, apoi a terminat apoteotic comparându-se cu Mesia și anunțând că el este ”cel ales”.

Seria de declarații care au șocat opinia publică din SUA, Israel și din toate colțurile lumii a început cu un atac la adresa evreilor americani care nu îl votează.

Trump i-a catalogat pe aceștia drept needucați sau neloiali. ”Neloialitatea” evreilor față de autoritățile statului în care trăiesc a fost de-alungul timpului o teză antisemită clasică, așa că declarația a fost taxată rapid de opinia publică, inclusiv de voci din Israel.

Dar președintele nu a rămas dator. Citând laudele pe care i le-a adus un personaj bizar, Wayne Allyn Root, cunoscut ca un autor de teorii ale conspirației, Trump a scris pe Twitter că este cel mai bun președinte pentru poporul evreu și pentru Israel.

”Evreii din Israel îl iubesc ca pe Regele Israelului. Îl iubesc ca pe a doua venire a lui Hristos”, a scris Trump, vorbind evident despre el.

Și referirile la Mesia nu s-au oprit. Într-o conferință de presă ulterioară, președintele a anunțat cu emfază că el este ”cel ales” și că va duce mai departe războiul comercial cu China, pe care SUA îl câștigă.

”Mulțumesc Wayne Allyn Root pentru vorbele bune. «Președintele Trump este cel mai mare președinte pentru evrei și pentru Israel din istoria lumii, nu doar pentru America, oamenii din Israel îl iubesc ca și cum ar fi Regele Israelului. Îl iubesc ca și cum ar fi a doua venire a lui Dumnezeu, însă evreii americani nu îl cunosc sau nu îl plac. Nici măcar nu mai știu ce fac sau vorbesc. Este absurd …»”, a postat Trump, pe twitter.

În treacăt fie spus, ceva mai devreme, Trump o catalogase pe șefa guvernului danez drept ”neplăcută”, un apelativ folosit frecvent de liderul SUA pentru femei. Motivul? Aceasta a avut îndrăzneala să îl respingă propunerea de a cumpăra Groenlanda, un teritoriu danez semi-autonom.

El a spus reporterilor că războiul său comercial cu China a fost unul care ar fi trebuit să aibă loc cu mult timp în urmă: „Cineva a trebuit să facă acest lucru, așa că iau parte din China. Mă ocup de China pentru comerț și știi ce? Câștigăm.”

În Biblie, liderii evrei îl numesc pe Iisus „regele lui Israel” într-un mod batjocoritor când a fost pus pe cruce, după Matei 27:42: „El este regele lui Israel! Lasă-l să coboare acum de pe cruce și vom crede în El.”
Root spune, de asemenea, că evreii „îl iubesc ca și cum ar fi a doua venire a lui Dumnezeu.” Scripturile evreiești includ mențiuni despre un concept al lui Mesia care va îmbunătăți lumea, dar este lăsat nespecific și nu este central pentru iudaism. Creștinismul include ideea de bază de Mesia sau de mântuitor – Iisus.Centrul de cercetare Pew a constatat în 2018 că 69% dintre israelieni au avut încredere în Trump pentru a face ceea ce trebuie în ceea ce privește afacerile mondiale. Sondajul Pew nu s-a dezlipit de religie, dar un studiu Pew din 2014 și 2015 a constatat că 81 la sută din populația Israelului era evreiască.Conform sondajului Gallup, 26% dintre evreii americani au aprobat Trump în 2018.o apropiere a unei hărți

Trump nu este primul președinte care nu se îndepărtează de astfel de comparații. Președintele Andrew Johnson, care a luat locul lui Abraham Lincoln după ce Lincoln a fost asasinat, s-a ocupat de Reconstrucție după Războiul Civil. Potrivit biografului Hans Trefousse, Johnson a susținut un discurs la fiecare oprire într-un turneu prin țară: „În general, povestind ascensiunea sa de pe banca croitorului la președinție, el s-a comparat cu Iisus Hristos și a explicat că, ca și Mântuitorul, și lui îi plăcea să-i ierte păcătoșii pocăiți”, scrie Trefousse.

După ce Trump a anunțat că va muta Ambasada SUA la Ierusalim de la Tel Aviv, premierul Benjamin Netanyahu l-a comparat pe Trump cu regele Cyrus din Persia, care a permis evreilor să se întoarcă în Israel, punând capăt exilului istoric din Babilon.

Tweet-urile lui Trump vin în mijlocul celei mai recente dezbateri cu privire la sprijinul american acordat Israelului și politicilor guvernului său. Reprezentanții Ilhan Omar (D-Minn.) Și Rashida Tlaib (D-Mich.) Au fost interzise să intre în Israel la începutul acestei luni din cauza susținerii lor de boicot împotriva națiunii – și după ce Trump a impus interdicția de a călători.

Marți, Trump a spus că evreii americani care votează pentru democrați arată „o lipsă totală de cunoștințe sau o mare neloialitate”, evreii critici sugerează că Trump repetă lozinci antisemite vechi, potrivit cărora evreii au „dublă loialitate”.

Rabinul Marvin Hier, fondatorul Centrului Simon Wiesenthal, și rabinul Abraham Cooper, decanul asociat al centrului, au condamnat miercuri declarațiile lui Trump, spunând că sprijinul bipartizan este „absolut esențial pentru bunăstarea și securitatea viitoare a statului evreu”.

„Să spunem altfel și să depindem doar de un singur partid, în special în aceste perioade tulburi de ură crescută și antisemitism, doar slăbește și împarte cea mai importantă comunitate evreiască din Diaspora”, au spus aceștia într-o declarație.

Categorii
Antihrist
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

8 comentarii

 1. Trump este alesul „poporului ales”, dar nu si al americanilor (62% sunt acum impotriva lui) si probabil ca ginerele sau, Jared Kushner, a aranjat mutarea famigliei in Israel.
  TRUMP îl întreabă pe rabinul Chaim Kanievsky: CÂND VINE ANTIHRISTUL?
  “Vino să locuieşti aici şi vom vedea deja sosirea Mântuirii”, a spus rabinul
  https://ortodoxinfo.ro/2019/07/22/donald-trump-il-intreaba-pe-rabinul-chaim-kanievsky-cand-vine-antihristul/
  Trump has 62 percent disapproval rating
  Trump’s approval rating has stayed between 32 and 42 percent throughout his time in office
  https://thehill.com/homenews/administration/458381-poll-most-americans-disapprove-of-trumps-job-performance-despite

 2. China impune noi tarife importurilor din SUA, iar bursa americana se prabuseste, Dow Jones cade 400 de puncte. Trump pregateste un tweet devastator!
  China a anunţat că va impune noi tarife pentru bunuri importante din Statele Unite în valoare de 75 de miliarde de dolari şi că va reintroduce tarifele de 25% pentru importurile de automobile din Statele Unite.
  https://www.news.ro/economic/china-va-impune-noi-tarife-pentru-produse-din-sua-de-75-de-miliarde-de-dolari-si-va-reintroduce-tarifele-pentru-automobilele-americane-1922405823122019081819095015
  Dow falls 400 points as U.S.-China trade war escalates
  Beijing announced Friday it would impose new tariffs on American soybeans, crude oil, and cars — prompting a sharp response from President Trump.
  https://www.nbcnews.com/business/economy/china-retaliate-new-tariffs-another-75b-worth-u-s-goods-n1045711

 3. Viu este Mântuitorul lumii, Fiul Veșnic iubit al Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, Fiu Făcut Om de la Duhul Sfânt și din Fecioara Maria pentru mântuirea oamenilor, Domnul nostru Iisus Hristos. Să fim cu El în fiecare moment, în vecii vecilor!
  ………..
  În primul rând, expresia „Cel Ales” de Dumnezeu, sau „Alesul” lui Dumnezeu, se referă la Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, această expresie fiind din cartea profetului Isaia, capitolul 42, versetul 1 și următoarele: “Iată Sluga Mea pe Care o sprijin, Alesul Meu, întru Care binevoieşte sufletul Meu. Pus-am peste El Duhul Meu şi El va propovădui popoarelor legea Mea. Nu va striga, nici nu va grăi tare, şi în pieţe nu se va auzi glasul Lui. Trestia frântă nu o va zdrobi şi feştila ce fumegă nu o va stinge. El va propovădui legea Mea cu credincioşie; El nu va fi nici obosit, nici sleit de puteri, până ce nu va fi aşezat legea pe pământ; căci învăţătura Lui toate ţinuturile o aşteaptă.“ …

  ÎN ROMÂNIA, PRETENȚIILE DE SALVATORI, DE MÂNTUITORI, ADESEORI CONTRA LUI DUMNEZEU, LE OBSERVĂM MAI ALES LA “FRONTUL SALVĂRII NAȚIONALE” ȘI LA „UNIUNEA SALVAȚI ROMÂNIA”, CARE ÎN LOC SĂ SALVEZE NAȚIUNEA ROMÂNĂ O DUC LA DISTRUGERE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.