X

România – CASA GROAZEI. Soluția și revoluția după cazul Caracal

Odată cu descoperirea crimelor abominabile de la Caracal și martirizarea tinerei Alexandra, au ieșit la iveală o serie de adevăruri crunte și dureroase pentru români, pentru România. Adevăruri cunoscute de majoritatea românilor, dar catalogate oficial, conspirații fantasmagorice. Zilele acestea am auzit de pe buzele tuturor expresia că Statul român a fost ucis, că a fost învins de către Statul paralel infracțional, de către „Sistem”. Greșit! România este de multă vreme captivă acestui sistem în beciul groazei.Nu știu dacă s-a făcut vreo statistică asupra cazurilor de viol și de crimă în România, dar cu siguranță multe alte tinere au mai dispărut în situații asemănătoare cu cea a Alexandrei, fiind neputincioase în fața sistemului corupt și infracțional din România.

Odată cu uciderea Alexandrei, însă, România nu a fost învinsă, România s-a trezit! România a început să lupte prin sufletul curat al acestei tinere. Sângele ei nevinovat a strigat în urechile tuturor românilor surzi și impasibili la durerile acestei țări și românii s-au trezit. Alexandra a zdruncinat Sistemul. Depinde de noi, însă, dacă vrem să-l restructurăm, să ducem mai departe lupta și zbuciumul Alexandrei. Din păcate, nu am știut să fructificăm căderea comunismului. Indiferența noastră ne-a costat scump. Am ajuns un Stat bun de furat și de exploatat. Suntem țara nimănui, în care autoritățile colaborează cu infractorii, iar cetățenii ei devin victime sau colaboratori ai Sistemului. România însăși a devenit o casă a groazei. Românilor le este groază să trăiască în România și mulți iau calea exilului, în țări al căror sistem le oferă mai multă siguranță. Ce putem face, însă?

E suficient oare să ieșim în stradă și să schimbăm un guvern cu altul? Nu ne-am săturat de când apelăm la această metodă ineficientă? Acest lucru se întâmplă de 30 de ani în România și noi încă nu am învățat că avem de-a face cu aceeași „Marie”, dar cu altă pălărie. Ca acțiunile și revoltele populare să nu aibă succes, Sistemul are grijă să ne conducă pe piste false, inducându-ne ideea mincinoasă că dacă vom schimba un partid cu altul, am rezolva problema. De la Revoluție încoace s-au perindat mulțime de partide rivale, iar rezultatul a fost același, fără rod: aceeași corupție, aceleași infracțiuni, prin care Hoțul strigă hoțul. Am bătut pasul pe loc, fiind captivii unei piste false și România nu a mai construit nimic, România s-a dărâmat pe ea însăși. S-a dărâmat și material, și spiritual. Dacă la Revoluție, sute de mii de oameni ieșeau în stradă cu mâinile ridicate la cer, intonând rugăciunea Tatăl nostru, acum ieșim în stradă strigând împotriva Bisericii și a lui Dumnezeu: „Vrem spitale, nu catedrale!”. Oare nu Dumnezeu a fost Cel ce nea izbăvit din lagărul comunist, acolo unde mii de români erau schingiuiți și uciși fără milă de un regim ateu? Sângele martirilor din temnițele comuniste s-a înălțat la tronul lui Dumnezeu și a cerut dreptate. Tot așa cum acum strigă sângele Alexandrei ca noi să fim izbăviți din alt lagăr, lagărul infracțional. Atunci românii s-au unit în rugăciune și Dumnezeu a fost cu noi. Acum Îl alungăm pe Dumnezeu din societate, distrugând bisericile, precum odinioară regimul comunist. Ce a realizat societatea românească fără Dumnezeu? Crimă și hoție! O societate fără morală, fără Dumnezeu, devine locaș prielnic hoților și infractorilor. S-a tot vorbit în presă de către specialiști în criminalistică despre psihologia criminalului, căruia îi este străin sentimentul de milă. Avem nevoie de milă și noi Îl alungăm pe Dumnezeu din cetate? Creștinismul este religia milei și a iubirii. O societate fără morală creștină este o societate a crimei, a instinctului și a moravurilor ușoare.

O națiune fără Dumnezeu este o națiune lipsită de milă și de compasiune! Dacă oameni plătiți să ne asigure protecție nu au milă, în zadar defilăm cu instituții și uniforme de Poliție, S.R.I, S.T.S. etc. Un sentiment esențial nu au avut acești oameni, care au fost incompetenți în a o ajuta pe Alexandra – milă. Aceeași milă ce i-a lipsit și criminalului din Caracal.

Consolidați sentimentul milei și al compasiunii față de semeni prin zidirea de biserici, prin participarea la ora de religie în școli, prin cateheză creștină! Povestiți-le mai des copiilor despre Dumnezeu și sfinții Lui și rugați-vă și iubiți-L pe Dumnezeu, izvorul milei și al dragostei! Este plină istoria Bisericii de pilde cu sfinți, precum Sf. Nicolae, Gheorghe, Dimitrie, etc, care au izbăvit de la răpire tinere și le-au păzit nevătămate. Să luăm modelul sfinților și să începem cu Dumnezeu, consolidând națiunea pe principii morale și cuviincioase! Apoi, implicați-vă! Să începem să nu mai fim nepăsători față de cei ce suferă lângă noi. Să alertăm autoritățile, să ne unim în jurul celor ce singuri nu pot birui răul! Să căutăm să schimbăm metodologii, nu oameni. Să cerem autorităților măsuri și legi prin care să fim protejați, iar nu exploatați.

Să cerem măsuri concrete, nu să schimbăm pălării guvernanților.

Lupta anticorupție a devenit din păcate o metodă de șantaj politic, unde sunt vânați doar cei ce îndrăznesc să intre în scena politică, dar în realitate corupția a ajuns la cote incomensurabile în sate, în comune, acolo unde nimănui nu-i pasă. Anticorupția este folosită doar în interes politic, iar nu spre folosul cetățeanului. Sunt localități întregi unde cetățeanul este batjocorit de oamenii legii, care nu mai au milă. Societatea de azi, degradată moral, are mai mult ca oricând nevoie de morala creștină.

Lăsați-L pe Dumnezeu în cetățile, în casele, în inimile voastre și nu vor mai fi alți Dincă sau colaboratori ai lui!

Alexandra nu a murit! Alexandra trăiește în Împărăția veșnică a lui Dumnezeu, acolo unde nu este durere, nici întristare, nici suspin. Dar dacă noi nu ne unim în jurul Alexandrei, înseamnă că Alexandra a murit degeaba!

de monahia Fotini

Categorii
Neamul românesc
cuvinte cheie
loading...

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

27 comentarii

 1. Partidele politice si institutiile statului sunt infiltrate de personaje care au stapani prin alte parti si avand in vedere ca nu au putut fi eliminate aceste specimene cu protectie, doar darea in vileag a adevarului si expunerea cozilor de topor poate rezolva ceva.

  Cumpanasu: ”VINA pentru rețelele căreia i-a căzut victimă și Alexandra nu o poartă doar ticăloșii din instituțiile din România care tolerează – dar și ȚĂRILE DIN UNIUNEA EUROPEANĂ”
  https://ro.sputnik.md/analytics/20190819/27287239/Cumpanasu-duce-scandalul-la-Bruxelles-acuza-tari-UE-santaj-bani-rapiri.html

  Rareş Bogdan a exprimat un punct de vedere în cazul Caracal duminică seara: „Ce vedem aici este o încrengătură a statului român între interlopi, între clasă politică, între poliţişti, procurori, este o chestiune de o gravitate absolută pentru că ne arată în ce situaţie se află statul român, un stat care se poate prăbuşi.”

  Cumpanasu: ”Îi solicit public lui Rareş Bogdan să îmi spună care este punctul lui de vedere, din poziţia sa de prim-vicepreşedinte al PNL, cu privire la declaraţia unei colege de-ale lui, care spunea să nu mai apar la televizor, să nu mai vorbim despre cazul Caracal şi să ascultăm doar ceea ce ne spun autorităţile.”
  https://adevarul.ro/news/eveniment/alexandru-cumpanasu-apel-rares-bogdan-solicit-public-punctul-vedere-pozitia-prim-vicepresedinte-pnl-1_5d5a05a2892c0bb0c6ae56f6/index.html

 2. Europarlamentarul Cristian Terheș a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că susține apelul lui Alexandru Cumpănașu și cere ca „forurile europene să analizeze atât modul în care au acționat autoritățile române – inclusiv STS- în cazul Caracal, cât și situația traficului de persoane din România către vestul UE.”
  Europarlamentarul PSD dorește să obțină „clarificări EUROPOL cu privire atât la situația traficului de ființe umane din România către vestul UE, cât și la modul cum EUROPOL colaborează cu autoritățile românești în vederea extirpării acestor rețele de traficanți.”
  „Traficul de ființe umane este, dincolo de o infracțiune, un abuz și o violare a drepturilor fundamentale și a demnității umane.
  Grav este că tocmai respectarea și garantarea acestor drepturi fundamentale ale omului au fost ignorate de birocrații de Bruxelles, care de peste 12 ani tot verifică justiția din România și atât au lăudat-o și pudrat-o, în timp ce România e împânzită de rețele de trafic de ființe umane care răpesc și trafichează copii”
  https://evz.ro/tragedia-de-la-caracal-s-a-transformat-in-motiv-de-disputa-la-bruxelles-scandal-urias.html

 3. Şi cine va sminti pe unul din aceştia mici, care cred în Mine, mai bine i-ar fi lui dacă şi-ar lega de gât o piatră de moară şi să fie aruncat în mare. – Marcu 9:42.
  Matei 18
  6. Iar cine va sminti pe unul dintr-aceştia mici care cred în Mine, mai bine i-ar fi lui să i se atârne de gât o piatră de moară şi să fie afundat în adâncul mării.
  7. Vai lumii, din pricina smintelilor! Că smintelile trebuie să vină, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala.

  Tinerii din PSD vor o dezbatere publică pentru legalizarea prostituției și a drogurilor ușoare
  https://www.euractiv.ro/politic-intern/tinerii-din-psd-vor-o-dezbatere-publica-pentru-legalizarea-prostitutiei-si-a-drogurilor-usoare-13722
  Bari (Italia), raiul traficanților. Copii și tinere din România, obligați să se prostitueze
  https://www.digi24.ro/stiri/externe/bari-italia-raiul-traficantilor-copii-si-tinere-din-romania-obligati-sa-se-prostitueze-1167669
  Reţeaua Bergamo – filieră de prostituţie în Italia cu „pepiniera“ la Paşcani
  https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/reteaua-bergamo-filiera-de-prostitutie-in-italia-cu-a-pepinieraa-la-pascani–221332.html
  „Piața de femei” din București, raiul italienilor
  https://a1.ro/acces-direct/stiri/italienii-vin-in-romania-pentru-femei-reportaj-despre-prostitutie-id837219.html
  Reţea de prostituţie românească, anihilată în Portugalia. 20 de femei eliberate
  https://stirileprotv.ro/stiri/international/retea-de-prostitutie-romaneasca-anihilata-in-portugalia-20-de-femei-au-fost-eliberate.html
  O grupare de proxeneți români, care obliga tinere din România să se prostitueze în Franța, a fost destructurată. 15 persoane au fost arestate în mai multe țări din Europa, după ce au strâns un milion de euro din urma acestor practici.
  https://stirileprotv.ro/stiri/international/romance-obligate-sa-se-prostitueze-in-franta-proxenetii-isi-faceau-palate-din-banii-lor.html

 4. „Consolidați sentimentul milei și al compasiunii față de semeni prin zidirea de biserici, prin participarea la ora de religie în școli, prin cateheză creștină!”

  Sute de ani poporul român a trăit numai în cateheză creștină și în cultură liturgică și nu s-a putut dezbără de lipsa de milă și de disprețuirea celor slabi. Poporul român urăște victimele și îi adulează pe criminali. Deci construirea de biserici și catehizarea nu ajută prea mult…

   1. Creștinii să se jertfească pentru principii și pentru corectitudine, pentru binele general în viața lor de zi cu zi. Asta e soluția. Funcționarul creștin de la ANAF să se ia de gât cu șeful corupt, să-l consume prin critică și prin devoalare, polițistul creștin să-și sacrifice liniștea și sănătatea și viața denunțându-și colegii și superiorii angajați pe pile și incompetenți. Creștinii să se arunce cu capul în zid, să se condamne pe sine la suferință socială pentru corectitudine.

 5. Alo! În țară asta nu se va instaura normalitatea decât atunci când vor fi promulgate si aplicate două legi
  1 legea lustrației
  2 legea ilicitului

 6. Înțeleg filtrarea de mesaje pentru cenzură, dar e interesant ca la acest material unde subtil se spune ca Alexandra a fost ucisă, (asta susține foarte puternic și Traian Băsescu), chiar dacă toate indiciile și probele arată contrariul, nu sunt decât trei comentarii.
  Probabil nici comentariul meu nu va apare.
  Doamne ajută!

 7. Dacă creștinii, care sunt mai mult de 15.000.000 în România ar face asta, am pune temelii morale vieții noastre naționale.

 8. „Sute de ani poporul român a trăit numai în cateheză creștină și în cultură liturgică și nu s-a putut dezbără de lipsa de milă și de disprețuirea celor slabi.” – Din acele SUTE DE ANI, nu pot fi luati in calcul ceea ce este mai important ultimii 75, ultimele genratii! Comunismul a aruncat in inchisori marea majoritate, libertatea prost inteleasa si modernismul ii rastigneste de atunci incoace pe ceilalti. Care majoritate de crestini? Aceia care au votat la referendumul pentru familie? Sunt ei o majoritate?

 9. Vasile Sevastian Gruescu, ultimii 75 de ani nu sunt mai importanți și mai criminali ca cei 80 de ani dintre 1866 și 1947… și între 1866 și 1947 creștinii erau (sau nu?) la putere. Pe vremea regilor de Hohenzollern din România s-au exportat capital și materii prime cât pentru ridicarea din mizerie a cinci sau zece Românii în schimb țăranului român îi mureau copiii în brațe fiindcă nu avea acces la doctori și bani de mâncare proteică. Comuniștii au băgat la pușcărie o minoritate, nu marea majoritate în schimb au mai disciplinat puțin poporul român, într-un sens modern. Cu prea puțin folos, fiindcă materialul genetic a fost viciat de secole de nedreptate și timpul comuniștilor a fost prea scurt.

  Altfel, „care majoritate de creștini?” ăia care umplu bisericile duminica și care la muncă fac ce le zice șeful ca să-și ia salariul și să facă rate la bănci. Câți dintre ăștia se aruncă cu capul în zid pentru dreptate?

  1. cred ca va referiti la zidirea de suflete, nu de ziduri… cu toate ca bisericile sunt pline, ar mai fi nevoie si de ziduri, totusi, prea putin se zideste la sufletele oamenilor… dar asta-i tendinta… credinta se va tot imputina… ne trebuie doar o schimbarea radicala a vietii noastre personale, apoi e posibil sa mai influentam si pe altii in bine

   1. Ioan Vicovan, nevoia țării noastre ne cere ca schimbarea personală să înceapă prin exersarea sacrificului pentru binele comun, pentru corectitudine. Luptând pentru semeni, pentru patrie cu dedicare și sinceritate, negându-ne interesele personale ne vom îmbunătăți personal. Cât despre tendința pe care o invocați de a abandona lucrarea la suflete și a o exacerba pe cea la ziduri, ea trebuie contrată, combătută fiindcă este demonică și oricine se pleacă în fața ei, se pleacă în fața răului.

     1. Ioan Vicovan, da, trebuie făcute faptele astea în numele Mântuitorului.

 10. Ce ciuda imi e pe voi ca credeti ca aia din UE vor face dreptate! Ce ciuda imi e pe voi ca nu va ganditi ca daca nu se vroia sa iasa la iveala televiziunile nu dadeau pe post nimic. Tot lor le slujeste aceasta situatie prin masuri politienesti ale statului, masuri de urmarire …
  Pana nu o sa va luati voi dreptatea in mana, pana nu veti face voi dreptate cu mana voastra nu va fi nici o dreptate pe pamantul asta…
  De ce tolerati statul asta care stiti ca va minte? De ce nu cereti demisia tuturor? Toti sa plece de acolo de la conducerea statului! La fel si primarii care nu fac nimic pentru orasele, satele lor ci asteapta alegerile ca sa faca, in rest fura….
  Si de ce tolerati internetul cu spurcaciunile lui, cu site-urile lui pornografice… de ce tolerati televiziunile astea stricate, de ce tolerati sa fiti mintiti si jigniti de fiecare data ca popor, da pana cand… ? De ce inghititi galusca cans vi se striga „vreau o tara ca afara!”, ce sunteti prosti, oare afara e mai bine, oare afara e bine? De ce tolerati astfel de sloganuri si nu ziceti nimic, taceti in mod complice, la asta si alte sloganuri ca asta?
  Degeaba faceti o demonstratie, aia e apa de ploaie, trebuie facute fapte care sa conteze, altfel prin demonstratie ati consumat energia care trebuia sa o puneti pentru rezolvarea problemei, si ce ati facut? V-ati irosit degeaba! Faceti fapte care conteaza!

  1. Nu crede nimeni ca aia din UE vor face dreptate, mesajul catre ei este: „stim ca sunteti implicati in traficul de carne vie si ca retelele de traficanti au protectia voastra”!

  2. O intrebare !
   CAPITANUL a fost Inainte Vazator cu DUHUL ?
   Ca sa faci fapte care conteaza trebuie sa ai UN CONDUCATOR ,adica UN LIDER GENIAL si macar 12 GENERALI uniti toti 13 intr-un singur GIND formulat perfect de „.D ”
   De cind a murit CEAUSESCU natia romana nu are nascuti acesti 13 INSI care sa coaguleze energiile ca sa le faca BICI.
   Lovitura de stat din 1989 a avit CONDUCATORI din umbra externi care au pus seaua pe cozile de topor din SECU ,care au pregatit multimile sa bubuie prin infometare zece ani .

 11. Prin răspunsul meu nu am pretenția că s-a spus totul. Nu va contrazic în ce privește problemele de conduită ale unui neam, dar nu putem spune că problema este creștinismul și creștinii trăitori. Mai degrabă invers. Creștin nu esti (sau devii) afirmandu-ti apartenența la o confesiune, ci încercând din răsputeri sa urmezi lui Hristos. Dar omul este o ființă cu liber arbitru, si din păcate marea majoritate ori nu știu ce sa aleagă, ori aleg răul, ori sunt indiferenți… Sigur ca este și vina noastră, a fiecăruia in parte. Cred că facem prea puțin sa se schimbe ceva… Iertați pentru nepricepere, sau dacă v-am necăjit cu ceva.

 12. Vasile Sevastian Gruescu, ce trebuie reținut după părerea mea este că nu rezolvă cu nimic ridicarea neostoită de biserici și îmbibarea școlii și societății cu catehizare. Asta era ceea ce am vrut să punctez. Nu asta e soluția. Nu m-ați supărat și vă mulțumesc pentru intervenție. La rândul meu vă cer iertare dacă v-am jignit sau supărat prin comentariile mele.

  Daniel Tanc, toată lumea poate să o facă, dar cu precădere un creștin care are datoria de a face fapte bune și de a-și ajuta semenii, asta este în sine datoria de a înlocui răul cu binele.

 13. Solutia pentru Romania este reactivarea Miscarii Legionare, sau o echipa de guvernanti care sa conduca tara cu Hristos deasupra si cu patriotismul inainte.

  In rest, e vorbarie goala, aceeasi Marie cu alta palarie.

  1. Lipsesc oamenii… Capitanul a prorocit ca reeducarea pe care o va face comunismul poporului român ne va schimba toată esența… și această reeducare continuă…

   1. Sunt total de acord.

    Sper ca reeducarea comunista de care a avut parte poporul roman precum si reeducarea de care avem parte in prezent, sa constituie o circumstanta atenuanta, daca nu in viitorul cat o mai fi ramas din el, macar la Judecata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.