X

[VIDEO] Incidente violente la Ierusalim, între forțele de ordine și palestinieni

La moscheea al-Aqsa din Ierusalim au izbucnit confruntări între poliţia israeliană şi credincioşi palestinieni. Poliţiştii au folosit grenade asurzitoare pentru a dispersa mulţimile de oameni, după ce zeci de mii de palestinieni s-au adunat pentru a participa la serbările ocazionate de festivalul musulman Eid al-Adha.

Potrivit presei israeliene, în urma incidentelor au fost răniţi atât credincioşi musulmani cât şi evrei. La moschea cunoscută şi sub numele Muntele Templu încercau să ajungă şi credincioşi evrei, relatează BBC.

Situația s-a tensionat când sute de evrei au intrat în perimetrul Esplanadei.

Musulmanii cred că locul „este al lor dar este al nostru!”, a afirmat o tânără femeie evreică, Sophia Gehula Cohen. „Sunt 2.000 de ani de când așteptăm să intrăm aici pentru această zi în care Templul este distrus și ni se spune nu intrați, e grav!”.

În centrul conflictului israeliano-palestinian, Esplanada Moscheilor se află în Ierusalimul de Est, sector palestinian al orașului ocupat din 1967 de Israel, care ulterior l-a anexat, fără ca acest lucru să fie recunoscut de comunitatea internațională.

Denumit Nobilul Sanctuar de musulmani, Muntele Templului de evrei, esplanada este al treilea loc sfânt al Islamului și locul cel mai sacru pentru evrei.

Ori Tisha B’Av, Ziua a 9-a a lunii Av în calendarul ebraic, comemorează exact distrugerea celor două Temple, de babilonieni, în 587 Î.H, și de romani, în anul 70.

Dacă intrarea în Esplanada Moscheilor este controlată de Israel, administrarea locului rămâne prorogativul Waqf, o fundație musulmană sub control iordanian.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Externe

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

5 comentarii

  1. Tisha Be’Av sau ziua de 9 a lunii Av, o sărbătoare care comemorează distrugerea Templului de la Ierusalim
    ȘTIATI CA distrugerea ambelor temple a avut loc în ACEEASI zi, dar ani diferiți?

    Primul templu a fost distrus de babilonieni în anul 526 i.Hr și a marcat o perioada de 70 de ani de exil Distrugerea de catre romani a celui de-al doilea Templu a fost in anul 70 d. Hr. și a dus la exilul in care multi evreii se afla si astazi provocând o rana care nici astăzi nu este vindecata.
    Povestea zilei spusa de ei:
    https://www.templeinstitute.org/time_to_build.htm

    1. Shalom John, multumim ca faci propaganda israelitilor insa acesta e un site ortodox treaz si cunoasteam ca aceste proteste impotriva moscheei Al Aqsa este pentru a fii culcata la pamant si construit al 3 Templu unde va fii incoronat Antihristul. Asa ca du-te si fa-le reclama in alta parte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.