X

Din bani publici, tineri secui învață să mânuiască arme într-o tabără de husari din Covasna, sub drapelul Ungariei

În perioada 4-10 august a.c. la Castelul Mikes din Zăbala, județul Covasna, are loc o tabără „tradițională” în care tinerii secui sunt învățați să jure credință Ungariei, să mânuiască armele și să laude faptele de arme ale înaintașilor care au lupta la 1848-1849.

Consiliul Județen Covasna și Primăria Târgu Secuiesc, împreună cu Uniunea Maghiară de Păstrarea Tradiţiilor Husarilor şi Militarilor din Ungaria, sprijină desfășurarea unei tabere de husari la Castelul Mikes din Zăbala.

Uniunea Maghiară de Păstrarea Tradiţiilor Husarilor şi Militarilor din Ungaria este o organizaţie civilă înfiinţată în 1991. Scopul principal este îngrijirea tradiţiilor milităreşti maghiare, prin asta întărirea conştiinţei maghiare, sentimentul de dragoste de patrie, aprecierea valorilor naţionale, şi să contribuie la educaţia de apărare a patriei.

Această asociație este una de utiliztate publică în Ungaria. Activitatea de specialitate a organizaţiei este sprijinită prin parteneriate de către Ministerul Apărării, Armată, Ministerul Agriculturii din Ungaria.

Tinerii maghiari, în marea lor majoritate minori, sunt educați să jure credință drapelului Ungariei și să mânuiască armele.

Copii sunt antrenați în simulări de bătălii cu arme și ședințe tactice în care se utilizează harta Ungariei Mari.

Copii se plimbă pe străzile din Zăbala în uniforme militare, imagine care îi îngrozește pe românii din zonă care știu foarte bine ce au avut de suferit românii la 1848-1849 de la oameni înbrăcați în aceleași uniforme.

Iredentiștii studiază harta „Ungariei Mari”, ce conține Ardealul

Ne întrebăm dacă astfel de manifestări ajută la îmbunătățirea relațiilor interetnice din România? Sau, din contra, stimulează atitudini refractare față de români.

Ne întrebăm de asemenea care sunt sumele de bani din fonduri publice cu care sunt finanțate astfel de evenimente „tradiționale” și „educative” și dacă acele sume de bani nu ar fi putut fi utilizate pentru creșterea nivelului de trai din zonă sau pentru îmbunătățirea relației dintre cetățeni și instituțiile publice.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Iredentism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

5 comentarii

 1. Alo, Hellvig, Iohannis!!!
  Dosarele de incompatibilitate în care au fost judecați actualul Președinte Klaus Iohannis și actualul director al SRI, Eduard Hellvig, au fost făcute pe baza unor note informative transmise de la SRI către Agenția Națională de Integritate.
  https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/ce-spune-klaus-iohannis-despre-solicitarea-de-rechemare-a-ambasadorului-george-maior-1127436

  Unde a dispărut averea SRI-iștilor?
  În anul 2015, Eduard Hellvig a devenit directorul Serviciului Român de Informații. La numirea în funcție conform declarației de avere acesta avea două terenuri intravilane în Ilfov și Bihor și două case tot în Ilfob și Bihor. De asemenea mai deținea un autoturism marca Skoda iar acum nu mai figurează nici un autoturism în declarația de avere a acestuia. La momentul actual are tot două terenuri dar ambele în Ilfov și nu mai deține nici o casă. Spre deosebire de averea din 2015 acesta are acum bijuterii, ceasuri și tablouri în valoare de 34.000 de euro. Conturile în bancă au început să scadă iar datoriile să crească.
  https://gazetadecluj.ro/cum-s-a-schimbat-averea-sefilor-ipj-cluj-si-serviciilor-secrete-de-la-numirea-in-functie-si-pana-azi/

  S-ar zice ca actuala conducere a SRI si-a facut conturi in strainatate si este gata sa plece cand se impute treaba.

 2. De bună credință fiind, ne punem prea multe întrebări, crezând în buna credință a celor care ar trebui să răspundă la ele, ceea ce s-a dovedit, din experiența atâtor ani de până acum, a fi zadarnic. Ce-ati zice dacă grosul unităților militare care formează luptători români antiteroristi ar fi concentrat, cu prioritate, mai cu seamă în județele Harghita, Covasna și Mureș si, cu predilecție, și în celelalte zone din Ardeal cărora le sfâraie călcâiele după Ungaria?
  Ce-ar mai fi dacă noi, dimpreună cu toate statele limitrofe Ungariei, am încheia un acord politic de sprijin reciproc atunci când interesul național al oricăruia dintre statele semnatare ale acordului ar fi primejduit de declarațiile insolente ale conducerii Ungariei în legătură cu modul cum sunt gestionate drepturile minorității maghiare din statul respectiv, sprijin materializat prin susținerea acțiunii de chemare în instanța CEDO a Ungariei pentru minciună și calomnie, în ciuda inclusiv a sprijinului de care ungurii s-au bucurat dintotdeauna și vedem că se bucură în continuare din partea Vaticanului pentru că au fost primul mare popor păgân convertit la erezia catolică, adică au fost prima mare așa-zisa victorie a papismului în lupta lui deșartă și găunoasă de a-i aduce pe oameni la Hristos (de aceea au atâta trecere în toate cancelariile lumii, Vaticanul îi ajută peste tot, datorită acestei filiații nefericite pentru unguri, care n-au știut să aprecieze ortodoxia românilor întâlniți pe aceste meleaguri, s-au lăsat amăgiti de erezia catolică – treaba, adică mântuirea, lor).
  Noi să fim conștienți că lupta împotriva obrăzniciei ungurești este sinonimă cu lupta împotriva papismului celui prea puternic din punct de vedere politic, drept pentu care cei mai mari sorți de izbândă îi vom avea, așa cum deja știm, numai duhovniceste.
  Apropos de masoni, știută fiind supunerea acestora necondiționată către papa încă de când au luat ființă: oare cu cine țin masonii români?!? (Aici au a se întreba cei care se consideră adevărați patrioți dintre masonii români, ei pe cine servesc, de fapt, în problema ungurească, vai de patriotismul sau de soarta lor). Doamne ajută!

 3. Sunt locuitor din Zăbala și toți români sunt foarte fustrati de acești secui, liniștiți in Ungaria se puteau manifesta,aici nu,suntem în România!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.