X

Boicot în Ungaria față de compania Coca-Cola, care promovează doctrina LGBTQI

Coca-Cola difuzează reclame în Ungaria care includ cupluri de acelaşi sex sărutând şi îmbrăţişând sticlele cu băutura răcoritoare. Compania se confruntă cu repercusiuni din partea politicienilor ungari şi a activiştilor conservatori, însă nu plănuieşte să renunţe, notează CNN.

Cel puţin un lider al partidului de guvernământ Fidesz şi al mass-media conservatoare au cerut boicotarea produselor sau interzicerea seriei „Love is Love” a companiei.

„Compania Coca-Cola depune eforturi pentru diversitate, incluziune şi egalitate în afacerea noastră şi sprijinim totodată drepturile societăţii”, a transmis un purtător de cuvânt al acesteia. În calitate de susţinător al comunităţii LGBTQI, credem că fiecare are dreptul de a iubi persoana pe care o alege. Campania din prezent care se difuzează în Ungaria reflectă aceste valori”.

Coca-Cola a lansat campania „Love is Love” (dragostea este dragoste) în Ungaria cu câteva zile înainte de festivalul de la Sziget, care urmează să înceapă la Budapesta în această săptămână. Posterele conţin slogane precum „Zero zahăr, zero prejudiciu”.

Reclamele pot fi văzute în gări, precum şi în alte părţi din capitală, potrivit mai multor publicaţii locale. Compania a publicat imaginile şi pe pagina de Facebook din Ungaria în weekend. Sondajele de opinie arată un număr din ce în ce mai mare de unguri care sprijină drepturile homosexualilor. Un astfel de sondaj, în 2017, arăta că peste 60% din rezidenţi cred că drepturile egale ar trebui acordate tuturor, indiferent de orientarea sexuală. Însă István Boldog, membru al parlamentului şi lider al partidului Fidesz, a cerut boicotarea produselor Coca-Cola până când anunţurile vor fi îndepărtate.

O petiţie online care solicită boicotarea şi ca oficialii locali să interzică reclamele a obţinut aproximativ jumătate din obiectivul său de 50.000 de semnături. În prezent, autorităţile ungare recunosc uniunile legale pentru cuplurile de acelaşi sex, dar partidul Fidesz şi liderul său, premierul Viktor Orban, se opun legalizării căsătoriilor cu persoane de acelaşi sex. Un raport recent al ILGA a cerut, de asemenea, parlamentarilor ungari să facă mai multe pentru a preveni discriminarea faţă de membrii comunităţii LGBTQI din Ungaria.

Budapesta găzduieşte adesea evenimente pro-gay, inclusiv parada anuală Pride. Festivalul de la Sziget este un eveniment anual care atrage muzicieni de top şi promovează „un mediu în care nimeni nu poate fi discriminat sau insultat în funcţie de culoarea pielii, a religiei sau a identităţii sexuale”. Partidul Fidesz şi Orban, care au câştigat trei mandate consecutive din 2010, s-au confruntat cu liderii Uniunii Europene cu privire la problemele legate de dreptul la căsătorie al persoanelor de acelaşi sex, precum şi în privinţa politicilor de imigraţie ale lui Orban şi blocarea instituţiilor democratice din Ungaria.

loading...
Categorii
Homosexualitate
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

  1. Cand e vorba de Ungaria, ei știu să gândească normal, dar cand a fost Referendumul în România, l-au boicotat!

  2. Bautura aceea este otrava cu sau fara zahar. Ia incercati sa spalati pe jos cu ea, in baie, sa vedeti ce buna e. Mai ceva ca detergentul cu clor. Acum si in varianta fara zahar ca zarul.e lipicios si trebuie sa clatesti pe urma dupa el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.