X

Razie națională a DIICOT pentru verificarea modului de instrumentare a dosarelor de răpire, omor și trafic de minori

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis marți trimiterea Inspecției Judiciare la DIICOT și la toate parchetele de pe lângă judecătoriile din țară pentru a verifica modul de instrumentare a dosarelor privind traficul de persoane și de minori, precum și lipsirea de libertate și omor.

Decizia CSM vine în contextul crimelor de la Caracal și vizează inclusiv sesizarea Parchetului general.

Comunicatul integral al CSM:

În ședința din data de 06.08.2019, Secția pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a dispus:

– sesizarea Inspecţiei Judiciare în vederea efectuării unui control la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (structura centrală şi serviciile teritoriale) referitor la modul de instrumentare a dosarelor penale aflate în lucru având ca obiect infracţiunile de trafic de persoane şi trafic de minori,

– sesizarea Inspecţiei Judiciare în vederea efectuării unui control  la parchetele de pe lângă judecătorii şi parchetele de pe lângă tribunale privind modul de înregistrare şi instrumentare a dosarelor penale având ca obiect infracţiunile de lipsire de libertate şi omor, fapte investigate în contextul sesizărilor privind dispariţiile de persoane și

– sesizarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a analiza oportunitatea declanşării unor verificări asupra respectării prevederilor Ordinului comun PÎCCJ – MAI pentru aprobarea Normelor metodologice privind înregistrarea, evidenţa unitară și circuitul sesizărilor penale, în cazurile ce vizează sesizări privind dispariţiile de persoane.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm și serverul, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Abuzurile poliției
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

4 comentarii

  1. O fi cu intenție de curățare, sau de musamalizare? Cred că, dacă ar putea vorbi oamenii cei curați din DIICOT, abia atunci s-ar putea începe curățenia în toată mizeria treficului de carne vie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.