X

Primul caz de căsătorie gay recunoscut în Bulgaria

Image result for Australianca Kristina Palma

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un tribunal din Bulgaria a recunoscut oficial căsătoria dintre două persoane de același sex. Acesta este primul mariaj gay recunoscut de autoritățile bulgare.

Australianca Kristina Palma s-a căsătorit cu Mariama Dialo, cu cetăţeane franceză, în Franţa, în 2016, şi a primit aprobarea iniţial de a locui, lucra şi călători în Bulgaria şi în UE în baza faptului că este căsătorită cu un cetăţean UE, informează AP.

Însă Bulgaria i-a negat apoi aceste drepturi, argumentând că mariajul între persoane de acelaşi sex nu este legal în ţară.

După o bătălie legală care s-a încheiat miercuri, tribunalul i-a confirmat drepturile lui Palma ca soţie a unui cetăţean UE.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. Este părerea acelei instanțe, nu voința poporului bulgar. Dar cine mai tine cont acum de voința celor mulți?

  2. Nu pare ciudat cum anumite cupluri gay care stau in tări bogate din Vest unde căsătoriile gay sunt legalizate precum Franța, Australia, Statele Unite sunt trimiși să acționeze în judecată state precum România (cazul Relu Adrian Coman şi Robert Clabourn Hamilton), Bulgaria etc. în felul acesta să creeze un precedent în cazul căsătoriilor gay, iar apoi desigur se întorc de unde au venit.
    Este ca și cum cineva are o hartă cu toate tările lumii și își trimite “solii” acolo unde căsătoriile sodomiților nu sunt încă permise.

    1. @ Florin Dragnea

      Exact!!!

      E facuta cu buna stiinta. Se creeaza precedent. Practic, un varf de lance trimis sa sparga gheata. Din spate vin institutii gen CEDO care au sentinta la sertar de dinainte sa inceapa sau sa fie vorba de vreu proces.

      Trebuie sa existe probleme grave de logica sa nu observi aceasta stratagema.

  3. Sa recapitulam:

    Un australian se marita cu un francez, nu in Olanda, nu in Belgia, nici in Franta sau Australia cum ar fi fost de intuit sau stiu eu in ce tari mai sunt recunoscute mariajele gay, ci in Bulgaria, tara ortodoxa unde acest tip de mariaj nu e acceptat.

  4. Când v-am spus că nu ai cum să lupți împotriva sistemului nu m-ați crezut, dar iată… Totuși da, fiecare trebuie sa lupte pana la sânge.. ȘI îl va încununa Hristos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button