X

Președintele palestinian rupe acordurile cu Israelul

Preşedintele palestinian Mahmud Abbas a anunţat joi că Autoritatea Naţională Palestiniană (ANP) va înceta să respecte acordurile încheiate cu Israelul, pe fondul tensiunilor în creştere înregistrate în ultima perioadă între cele două părţi, informează AFP.

Anunţăm decizia conducerii (palestiniene) de a nu mai aplica acordurile semnate cu Israelul”, a declarat Abbas într-un discurs pronunţat la Ramallah.

Oficialul palestinian a mai anunţat crearea imediată a unui comitet însărcinat cu studierea modalităţilor de aplicare a acestei decizii.

Israelul şi ANP au semnate acorduri bilaterale în mai multe domenii, precum gestionarea apei sau securitatea.

În cazul în care partea palestiniană va înceta să le aplice, această decizie ar putea avea consecinţe în special în privinţa securităţii în Cisiordania, teritoriu palestinian ocupat de Israel din 1967.

Mahmud Abbas, în vârstă de 84 de ani, a lansat în trecut ameninţări similare, precum aceea de a nu mai recunoaşte Israelul, dar acestea nu au fost niciodată transpuse în practică.

Relaţiile dintre guvernul Abbas şi autorităţile israeliene s-au degradat în ultimele luni.

În această săptămână Mahmud Abbas a condamnat demolarea locuinţelor palestinienilor din sudul oraşului Ierusalim de către autorităţile israeliene, calificând-o drept “o escaladare periculoasă la adresa poporului palestinian lipsit de apărare”.

În februarie, Israelul a anunţat blocarea a 500 milioane de şekeli (122 milioane de euro) din suma totală plătită ANP pentru TVA şi taxele vamale percepute de statul evreu pentru produsele importate de către palestinieni.

loading...
Categorii
ExterneȘtiri
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

3 comentarii

 1. Viu este Mântuitorul lumii, Fiul Veșnic iubit al Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, Fiu Făcut Om de la Duhul Sfânt și din Fecioara Maria pentru mântuirea oamenilor, Domnul nostru Iisus Hristos. Să fim cu El în fiecare moment, în vecii vecilor!
  ……..
  MORMÂNTUL LUI MESIA ESTE CINSTIT DE POPOARE (II) (Al doilea islamist, Mahmoud Abbas, președintele Palestinei, a făcut donație pentru restaurarea Sfântului Mormânt) http://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2016/10/mormantul-lui-mesia-este-cinstit-de_46.html

 2. Viu este Mântuitorul lumii, Fiul Veșnic iubit al Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, Fiu Făcut Om de la Duhul Sfânt și din Fecioara Maria pentru mântuirea oamenilor, Domnul nostru Iisus Hristos. Să fim cu El în fiecare moment, în vecii vecilor!
  ……..
  „IORDANIA, ȚARĂ A PRIETENIEI, ȚARĂ A CREDINȚEI”, PROTECTOARE A LOCURILOR SFINTE CREȘTINE ȘI MUSULMANE DIN IERUSALIM. ÎN SCHIMB, EVREII AMENINȚĂ ACUM BISERICILE CREȘTINE DIN IERUSALIM ÎN MATERIE DE FISCALITATE ȘI DE DREPT IMOBILIAR. EXTREMIȘTII EVREI AU ARS ȘI DISTRUS 50 DE LOCAȘURI DE CULT CREȘTINE ÎNCEPÂND DIN ANUL 1967 PÂNĂ ACUM. (articole în franceză din 21 și 22 decembrie 2018; scurtă anunțare a știrii) https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2018/12/iordania-tara-prieteniei-tara-credintei.html
  ……………
  ÎN IERUSALIM, LA LOCURILE SFINTE SĂ SE MENȚINĂ ACELAȘI STATU-QUO ( așa a zis Președintele SUA Donald Trump în 6 decembrie 2017 când a anunțat că SUA recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului; însă, în 4 februarie 2018 primarul Ierusalimului deja a început schimbarea, amendând Bisericile Creștine și pretinzându-le impozit pe proprietăți). https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2018/12/iordania-tara-prieteniei-tara-credintei.html
  ……
  LA SIBIU, CAM PE ENGLEZEȘTE, PENTRU A SCOATE DIN IMPAS DIALOGUL DINTRE EVREII NECREȘTINI ȘI CREȘTINII ORTODOCȘI, AU FOST IDENTIFICATE ELEMENTE ANTIEVREIEȘTI DIN CULTUL CREȘTIN RĂSĂRITEAN, LA CONFERINȚA „LITURGHIA BIZANTINĂ ȘI EVREII”, ÎN PERIOADA 9-11 IULIE 2019. (articole din 3 și 9 iulie 2019; scurtă anunțare a știrii). ȘTIM CĂ VREO 2,5 MILIOANE DE EVREI NECREȘTINI DIN EUROPA SE SIMT DISPERAȚI ȘI PESIMIȘTI DIN CAUZA INSECURITĂȚII CAUZATĂ DE ANTISEMITISM. ȘTIM CĂ ÎN ROMÂNIA A FOST ADOPTATĂ, RAPID, LEGEA ANTISEMITISMULUI, ÎN IUNIE 2018. https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2019/07/la-sibiu-cam-pe-englezeste-pentru.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.