X

Schweighofer a măcelărit în România nu mai puțin de 260 milioane de copaci

Portalul austriac Addendum, care se ocupă de anchete jurnalistice, a publicat un amplu material despre defrișările de păduri din România, cu precădere în Munții Apuseni. În Carpații de pe teritoriul României se regăsesc ultimele păduri primitive din întreaga Europă. Marile companii austriece prelucrează lemnul, însă există și grupări criminale care exploatează ilegal pădurile, fiind vorba de un business de miliarde de dolari, scriu ziariștii austrieci.

Aceștia au efectuat o vizită în Transilvania, realizând o amplă investigație despre cum dispar pădurile României. Jurnaliștii au ajuns la concluzia că, în povestea exploatării pădurilor din România, un mare rol joacă companiile austriece și familiile din spatele lor.

Jurnaliștii pomenesc de faptul că, deși România găzduiește o adevărată comoară, de la sosirea austriecilor după anul 2000 nu mai puțin de 260 milioane de copaci au fost tăiați. De asemenea, cu toate că două treimi din totalul pădurilor primitive din Europa Centrală se află în România, din cele circa 200.000 de hectare, numai o zecime este protejată.
Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Austriecii declară că nu mai acceptă lemnul din zonele protejate și din parcurile naționale. Cel mai mare procesor, Holzindustrie Schweighofer, și-a introdus propriul sistem de urmărire GPS pentru camioanele furnizorilor săi.

Addendum a luat legătura cu Horea Petrescu, specialist în biodiversitate, care le-a arătat austriecilor o suprafață de pădure distrusă din Munții Apuseni. Pe marginea drumului forestier străbătut, jurnaliștii au dat peste zeci de pet-uri de bere goale azvârlite de „drujbași”. „În Munții Apuseni se observă consecințele grave ale defrișărilor, mai ales că pădurile absorbeau apa de ploaie ca un burete și o redădeau constant prin izvoare. Acum sunt viituri dese, iar sute de oameni care trăiau din vânzarea de ciuperci și-au pierdut existența”, dezvăluie ziariștii austrieci.

„Suntem în Munții Apuseni, în Valea Urșilor, dar urși nu mai sunt de mult aici. Acum opt ani, paguba de la o furtună a fost folosită drept oportunitate. Au venit băieții bănoși să facă afaceri, după aceea au venit drujbiștii lor, iar la urmă mii de camioane care au cărat lemnul. Asta e tot ce-a mai rămas, nu au curățat locul. După mulți ani, n-au plantat nicio bucățică de teren”, a declarat Horea.

ZONĂ TURISTICĂ LA LIMITA CLUJULUI, DISTRUSĂ DE DEFRIȘĂRI

La sfârșitul lunii mai, Monitorul de Cluj a scris despre faptul că una dintre cele mai frumoase și vizitate zone ale Munților Apuseni, Padiș, situată la limita județului Cluj, a fost distrusă de firmele care exploatează lemnul. Astfel, obiectivele turistice nu mai pot fi vizitate de către iubitorii muntelui, turiștilor fiindu-le interzis accesul. Un clujean, Raul Ionuț, a fost cel care a semnalat o serie de probleme care au apărut în Parcul Național Apuseni, mai exact în zona Padiș, unde se campează de zeci de ani, „de pe vremea Daciilor 1300 și a corturilor ce cântăreau peste 100 de kg, cu monton”.

„Defrișările ilegale au devenit notorii și cei care taie au avut nevoie atât de drumuri pentru transport, cât și de fiecare loc deschis pentru pregătirea lemnelor. La fel vânătorii… pentru că românul dacă moare, moare fie de frig, fie de foame. Astfel, au redus locurile de campare la Glăvoi, sau La grajduri, cum se mai spune. Satul Padiș e în parc natural național, în arie protejată. Totuși, oamenii și-au revendicat terenuri, au îngrădit inclusiv trasee turistice și au construit fără noimă și fără acte, case, cabane, etaj peste etaj. Bineînțeles, cu materie prima din zonă. Să îți pui cortul pe malul apei a devenit ilegal, iar camparea în Poiana Glăvoi, platoul Padiș, munții Apuseni a devenit ilegală și este interzisă”, a explicat Raul Ionuț.

Ulterior, reprezentanții Parcului Natural Apuseni au reacționat, afirmând că, în ciuda informațiilor apărute în presă, tăierile de păduri sunt legale. De asemenea, cei de la Asociația Rangerilor din România au confirmat faptul că firma care exploatează lemnul în zona Padiș riscă să fie sancționată pentru încălcarea contractului de exploatare a lemnului.

„Chiar dacă exploatările sunt legale, este vorba de extragerea arborilor doborâți de furtună. Nu se respectă condițiile de exploatare. Am constatat și noi aceleași lucruri, și vom lua măsurile care se impun. Sperăm să avem sprijinul celor care iubesc Padișul și nu altă atitudine, altfel să nu se mire că, ulterior, efectul unor astfel de luări de poziție nu va fi în beneficiul naturii”, a afirmat Alin Moș, directorul Administrației Parcului Natural Apuseni.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

22 comentarii

  1. Oameni buni, cine le-a dat voie astora sa făptuiască o astfel de CRIMA cu pădurile României? Ghiciți răspunsul! De 30 de ani suntem jefuiți de străini cu concursul cozilor de topor autohtone. De-aia s-a prăpădit atâta cherestea. Parca suntem blestemați…

    1. @savonarola: Nu suntem blestemati. Romanul nu gindeste deloc in viitor. Functioneaza dupa principiul acum si aici iar dupa mine potopul. Iar rezulzatele se vad pe toate planurile.

    2. Prostia romanilor a distrus romania. In special a celor care cred ca strainii au furat. Aia cu drujbe in mana vorbesc romana si v-ar fura oricand. Aia care sunt in uniforma vb romana. Educatia a distrus romania, sau lipsa ei si inlocuirea ei cu coruptii votati pt o galeata.

  2. Vai de poporul care-și omoară conducatorul! L-am omorât pe Ceaușescu si acum platim ca si popor din toate punctele de vedere.

    1. Cine l-a omorât Gabrielo?
      Tu? Eu?
      De ce consideri că ”plătim” pentru moartea lui?
      Îl consideri pe dement ca pe un uns al Domnului? Pfa!
      Un comunist semi-analfabet, psihopat!
      Populația (o parte a ei…nu poporul) distruge tot în cale…datorită schimonosirii chipului lui Dumnezeu din om, de pe vremea derbedeului adorat și pomenit care a murit de mâna lui Brucan și-a lui Iliescu!

  3. Acum cum o sa se mai suie scroafele in copaci? Iar daca nu mai au unde sa se mai suie, nu mai au scapare de ignat.

  4. ***Elsa,cum nu fac nimic politicienii noștri?!?nu știți că au firme directe sau interpuși care sunt implicați în defrișări?ciudat că nu știți fiindcă afacerea asta are mai bine de 20 de ani.

    1. Domnul.presedinte Iohannis acum vreun an a decriminalizat defrisarile.ilegale.Asta stiu de la stirile Tananana, post de radio hipsteresc si foarte de stanga. Dar au zis la stiri si m-a marcat, prostia, tradarea lui si ca om si ca roman, dar mai intai prostia. Maare. Unde va trai frate oculta intr-o lume distrusa fizic si poluata? Ii va lua Vrajmasul.in vreo statie stelara selecta gen spa? In visele lor!
      Singura fiinta de pe.toata planeta care consuma CO2 si da oxigen este planta. Acum.nu sustin ecoterorismul si nici divinizarea plantelor dar nici sa stam ca strutii asteptand semne cand ne-o facem singuri.

  5. Poate ca au taiat copacii ca sa vada daca pamantul este plat sau rotund!
    Wilbur Glenn Voliva din Zion “stia” inca de acum 100 de ani ca pamantul este plat si ca soarele are un diametru de doar 32 de mile si se afla la cel mult 3.000 de mile de pamant! Fiind atat de inteligent (cat 4-5 berbeci la un loc), individul a facut o avere de 5 milioane de dolari de pe urma dobitocilor care il luau in serios si il venerau.

    From 1914, Voliva gained nationwide notoriety by his vigorous advocacy of the flat earth doctrine. He offered a widely publicized $5000 challenge for anyone to disprove the flat earth theory. The church schools in Zion taught the flat earth doctrine.
    “The idea of a sun millions of miles in diameter and 91,000,000 miles away is silly. The sun is only 32 miles across and not more than 3,000 miles from the earth.”
    https://en.wikipedia.org/wiki/Wilbur_Glenn_Voliva

    FLAT EARTH MOVEMENT IS A PSYCHOLOGICAL OPERATION RUN BY THE GATEKEEPERS (COGNITIVE DECEPTION)
    https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=wY5VwHrLciE

  6. Nu pot cei de la Schweighofer prelua cat lemn taie cu hărnicie topoarele si drujbele românești.
    De ce nu se face urgent o comisie parlamentara de ancheta, asa cum se face, una-doua, pentru fel de fel de lucruri mai putin importante? Mai ales ca naționalismul si patriotismul înflăcărat se bate cu pumnul in piept in parlamentul României ?!

  7. daca ar avea c..ie politicienii “nostrii” ar da o lege sa i OBLIGE pe jefuitori sa planteze exact cat au taiat. 260 milioane puieti. dar nu au.

  8. Eu pe cei ceau decimat pădurile i-aș pune inra d cu criminalii. Și.. DESPRE PAMANTUL PLAT:dacă asa tratați credința asa cum tratați și realitatea pământului plat revelata de Scriptura, atunci sunteți niște oameni de nimic. Nu știți decât sa jigniți, fără sa aveți argumente. Am făcut întâi politehnica și credeam foarte mult în ce spune “știința oficiala”. E drept, pe atunci nu credeam în Dumnezeu. Apoi am venit la credință și am început sa citesc Scriptura și sfinții părinți. Studiez problema pământului plat de 2 ani de zile. Dar sa lăsăm Scriptura și sfinții părinți din care pot sa va dau zeci de citate(în care oricum nu credeți). Sunteți un fel de catari:nici cai nici măgari. Vreți și cu Dumnezeu și cu “știința”. Pot sa va dau și zeci de. argumente logice. Dar va dau doar unul la care va rog să-mi raspu de-ți sau sa tăceți pentru totdeauna. O teorie cade dacă un singur argument sta împotriva ei:teoria pama tului minge, bila, sfera spune ca la 8 kmungime, orizontul coboară cu 1m.Corect?!Luati-va o camera Nikon p 900 sau p1000(costa cca 500 dolari), sau împrumutați una și va duceți la malul marii pe o zi liniștita și veți vedea vapoare la peste 20 km, la zoom maxim, pana. jos, inclusiv valurile de la baza vaporului. Unde sunt cei 2,3 metri care se ascund sub punctul de perspectiva?! Asta e doar un mic exemplu. Sunt mii de alte filmări și exemple pe net. Cine are ochi de văzut sa vadă!

  9. Ori crezi în Dumnezeu în totalitate, ori nu crezi deloc. Biblia este cuvântul revelat al lu Dumnezeu și este singura care spune adevărul. Profesorul acela a făcut un artificiu matematic pe care nu-l înțelegi. Acuma, sunt atei care își fac cruce și se declara ortodocși. Dacă tu crezi în pământul bila, trebuie să crezi și în teoria bigbang. Ori ești cal ori ești măgar. Nu poți fi catar. Atunci cum a mai întins Dumnezeu cerul ca un cort peste un pământ bila?! Ni se spune despre temeliile pământului. Cum poate avea o sfera temelii?!La potop s-au deschis jgheaburile cerului. Cum a alergat apa de jur împrejurul pământului și a fost “atrasa” de gravitația care nu există.! Masonului Newton i-a căzut un mar în cap și l-a lovit gravitația. Cum îl vor vedea toti pe Hristos la a doua venire dacă jumătate vor fi de cealaltă parte a sferei?! Cum ni se spune despre marginile planetei (na, ca se dau de gol, planeta vine de la plan) dacă pamantul e o sfera pe care o învârte diavolul în gheare precum mărul Evei și ne prostește și pe noi :”v-a spus Dumnezeu ca pământul e plat?! V-a mințit ca să va țina în înșelare.” Sunt foarte multe de spus…

    1. Ai trecut prin scoala ca gasca prin apa sau inca nu ai reusit sa termini liceul?
      Dumnezeu a separat oamenii de dobitoace, a dat minte oamenilor, ca sa gandeasca si sa inteleaga ceva. Unii oameni insa aleg sa fie dobitoace care behaie fara gandeasca si fara sa inteleaga nimic. Nu-ti este jena sa fii atat de penibil?

  10. ***cineva,când acuzi o persoană,când jicnești o persoană la asemenea nivel cum ai făcut o dumneata,încearcă măcar să aduci câteva argumente…

    1. Ce argumente poti sa-i mai aduci cuiva care sfideaza toate evidentele si dovedeste ca nu poate intelege nici cele mai elementare notiuni de geometrie, geografie si fizica, pe ce ar fi trebuit sa inteleaga de pe bancile scolii, si afirma cu nerusinare ca pamantul este plat?
      Cu asemenea indivizi argumentele sunt inutile, nu sunt demni de vreun respect si nu merita decat sa fie pusi la punct.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button