Rusia a fost reprimită în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Ucraina protestează

Author:

consiliul europei

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Delegaţia Ucrainei de la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a părăsit lucrările în semn de protest după s-a decis revenirea parlamentarilor ruşi la cinci ani de la anexarea Crimeei de către Moscova, conform The Guardian citat de news.ro.

Preşedintele ucrainean, Volodymyr Zelenskiy, a declarat că a fost dezamăgit de decizia de a primi Rusia înapoi iar şeful delegaţiei Kievului a declarat că Ucraina îşi va suspenda activitatea.

„Sunt dezamăgit de decizia APCE de a confirma drepturile delegaţiei Rusiei, fără restricţii”, a declarat Zelenskiy. El a adăugat că a discutat săptămâna trecută despre această problemă cu preşedintele francez Emmanuel Macron şi cu cancelarul german Angela Merkel.

„Am încercat să îi conving pe Macron şi Merkel că întoarcerea delegaţiei ruse la APCE va fi posibilă doar după ce Rusia va îndeplini cererile Adunării. Este păcat că partenerii noştri europeni nu ne ascultă”, a scris preşedintele ucrainean într-o postare pe Facebook.

Volodymyr Ariev, şeful delegaţiei Ucrainei, a declarat că a decis „suspendarea participării la activităţile APCE cu excepţia unei decizii de a retrage drepturile delegaţiei Rusiei”.

Ariev a precizat că delegaţia a cerut parlamentului ucrainean să analizeze posibilitatea ca Ucraina să nu mai facă parte din APCE. Delegaţia a cerut de asemenea preşedintelui Zelenskiy să analizeze viitoarele contribuţii ale Ucrainei la Consiliul Europei.

După nouă ore de dezbateri agitate şi adoptarea mai multor amendamente, 118 parlamentari din ţări membre ale Consiliului Europei (CoE) au adoptat posibilitatea ca Rusia să facă din nou parte din APCE. În hemiciclul CoE, la Strasbourg, 62 de parlamentari au votat împotriva textului, iar zece s-au abţinut.

Fără o putere constrângătoare, APCE, unul dintre organele CoE, emite recomandări sau cere socoteală guvernelor în domeniul drepturilor omului şi democraţiei.

De cinci ani, Adunarea era scena delocalizată a conflictului între Rusia şi Ucraina. În vederea sancţionării anexării Crimeei, APCE a privat, în 2014, delegaţia rusă de dreptul la vot. Moscova a replicat boicotând instanţa, iar apoi a încetat, din 2017, să-şi mai plătească contribuţia anuală la bugetul CoE.

7 thoughts on “Rusia a fost reprimită în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Ucraina protestează”

  1. Rezolvarea este desfiintarea Ucrainei ca stat si reasezarea in granitele de care apartin teritoriile din care e format acest stat fals.

        1. Noi avem și Republica Moldova! Care nu trebuie să ajungă în UE!
          Cum rezolvăm problema? Ieșim noi din UE, iar apoi România Mare!

  2. Putin se confrunta o situatie sociala exploziva si va incepe un razboi inainte de a fi dat jos de o noua revolutie.

    Putin said low living standards, low wages, poor healthcare and worries about how rubbish was being disposed of were now the most acute problems for Russians.
    One caller from the Samara region complained about the difficulty of raising a family on just 10,000 roubles ($158.07) a month. “When will life get better?,” the caller asked.
    Former finance minister Alexei Kudrin, now head of the Audit Chamber, said on Sunday he was concerned about the risk of “a social explosion” if poverty levels were not cut.
    Russia’s state pollster had shown trust in Putin falling to 31.7% – its lowest in 13 years.
    https://www.reuters.com/article/us-russia-putin/as-ratings-drop-putin-defends-record-says-better-life-awaits-russians-idUSKCN1TL19B

  3. Maramureșul Voevodal are trei părți în dreapta Tisei,să nu uităm de acesta întrucât pierderea Lui s-a ,,făcut”fără a se trage nici măcar un foc de armă.
    Poate careva știți mai multe despre gen. Averescu .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X