X

Transgaz, unde fratele lui Kovesi este director, dă un contract de 30 milioane euro firmei la care lucrează soția lui

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Transgaz Mediaș SA, o companie de stat la care președintele consiliului de administrație este PSD-istul clujean Remus Lăpușan, a acordat o licitație de aproape 30 milioane de euro firmei SUTECH din Mediaș. Unul dintre directorii Transgaz este Sergiu Lascu, fratele fostului șef DNA, Codruța Kovesi, iar soția lui, Adriana, lucrează taman la firma Sutech. Ca o coincidență, firma Sutech a început să câștige consistente de la Transgaz din 2017, anul în care soția lui Lascu a început să lucreze la firma patronată de Gabriel Bucur, sc rie Gazeta de Cluj.

La jumătatea acestei luni, compania de stat Transgaz Mediaș a atribuit contractul COMPRESOARE CENTRIFUGALE ACȚIONATE CU TURBINE PE GAZE necesare pentru execuția proiectului „Dezvoltări ale SNT în zona de Nord – Est a României în scopul îmbunătățirii aprovizionării cu gaze naturale a zonei precum și a asigurării capacităților de transport spre Republica Moldova“ firmei Sutech din Mediaș, patronată de Gabriel Bucur. Valoarea contractului este de aproximativ 30 milioane de euro (139.507.161 de lei, fără TVA).

La firma respectivă lucrează Adriana Lascu, soția lui Sergiu Lascu, fratele fostului șef DNA, Laura Codruța Kovesi. Sergiu Lascu lucrează pe un post de director la compania de stat Transgaz Mediaș, autoritatea care a organizat și atribuit această licitație.

Potrivit declaraţiei de avere depuse de Sergiu Marius Alin Lascu, fratele Laurei Codruţa Kovesi, pe portalul Agenţiei Naţionale de Integritate, în data de 22 mai 2018, cumnata fostei şefe anticorupţie, Adriana Lascu, încasează venituri salariale de la trei companii private. Este vorba despre SC Sutech SRL, SC Finance Expert SRL şi despre SC Central SA Mediaş, de unde, în ultimul an fiscal aferent perioadei la care face referire documentul citat, a realizat venituri în cuantum total de 144.249 de lei.

De asemenea, Adriana Lascu a mai realizat, în aceeaşi perioadă fiscală, venituri de 2.748 de lei ca persoană fizică autorizată, din prestarea unor activităţi de auditare, precum şi 160.314 lei dividende de la companiile M&A Audicont SRL, respectiv de la SC Finance Expert SRL Mediaş.

Firma Sutech, patronată și administrată de Gabriel Bucur, un om de afaceri din Mediaș, are o evoluție financiară destul de interesantă. În 2015, firma a declarat o cifră de afaceri de aproximativ 100 de milioane de lei, iar în următorii doi ani suma s-a situat între 6 și 8 milioane de lei. După angajarea în 2017 a Adrianei Lascu, compania și-a revenit brusc ajungând la o cifră de afaceri de peste 62 de milioane de lei și un profit de 5 milioane de lei.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Inafara de…..Parere de parerolog…Codruta Kovesi,jucaria STRAINILOR si simbolul ,,femeia-minune”-giustitia…..giustitia….giustitia…..,ptr gloata DRESATA,multime,prostime,pulime,care bea,mananca si c..ca pe meleagurile astea si in vremurile astea si….ATAT,este o ..perfecta candidata la PRES-dentie.Cu ajutorul mediei…maselor,gloatelor,pulimii,prostimii DRESATE…adica a celor multi,care cred doar in…mancare,bautura si ca…re si care ar putea arunca public ,IDEIA asta in urmatoarele saptamani,invitand-o pe la tv si propunandu-i sa intre in ,,lupta” ptr functia de pres-dinte.Dupa un ,,refuz” al ei ,rusinos si cu rosu in obraji,probabil ca tv-urile o pot VICTIMIZA ,fiind plina de ,,rani” ,in urma ,,luptei” aprige cu cei …corupti si penali….(LOZINCA PTR PROSTI SI DRESATI)…iar mai apoi sa o scoata de un ALB imaculat de cinstita si …incoruptibila…pe aceasta femeie sau…BARBAT…ca nu prea seamana cu femeia,iar dupa un asemenea ,,film” cu lacrimi,IDIOTII DRESATI care cred ca ei fac cel mai mare bine de pe pamant,de la facerea pamantului,de acu’ …miliarde de ani(hahaha)…vor face restul=adica ce au facut si cu …..dracnea….penalul si coruptul….dar nimeni nu stie ce a furat,dar e hot….Orice e azi posibil sa se faca cu masa gloatelor,a prostimii,care crede doar in mancare,bautura si….c..are…si….in porno,am uitat.

  2. CONCLUZIA: angajați PE CINE TREBUIE de vreți să nu ”moară” instituția care n-ar avea de ce să moară…de NU, scenariile pot fi ghicite…le știm de 30 de ani!
    Nu degeaba s-au înmulțit firmele de Pompe Funebre….ce? nu numai oamenii MOR!

  3. Ce conflict de interese , ce atâtea discuții… Stat de “drept” pe față… Chiar nu mai scăpăm de securiştii ăştia?

    1. Foarte greu ! Sunt multi si nu le place munca la saiba !Nici in Occidentul lor mult iubit nu au plecat pentru ca acolo stiau ce-i asteapta. Ei prefera numai lucratul “din dos” ca sa citez dintr-o vorba batraneasca…

  4. Chestiile astea s de pe timpul comunismului,poate chiar mai demult;numai că acum sunt mult mai mulți și mult mai hapsâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button