X

Gândacul care mănâncă pădurile grecești

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Copacii dintr-o zonă extinsă de pădure sunt puşi la pământ de autorităţile elene din cauza unui gândac ce pare de neoprit şi care devorează scoarţa arborilor, relatează vineri Reuters conform Agerpres. 

Gândacul Tomicus piniperda, o insectă cu aspect negru, lucios, are un efect devastator asupra copacilor din pădurea Seih Sou de pe dealurile cu vedere către Salonic, al doilea oraş ca mărime din Grecia.

”Din nefericire, în acest moment este o problemă de mare amploare deoarece înaintarea insectei este aproape incontrolabilă”, a declarat profesor Theocharis Zagas din cadrul Universităţii Aristotle.

”Trebuie să luăm măsurile adecvate, acestea constând în exploatare forestieră de precizie, pentru a-i stopa înaintarea”, a adăugat el pentru Reuters.

Gândacul, a cărei prezenţă a fost documentată pentru prima oară în Grecia în anii ’70, manifestă o predilecţie pentru copacii din familia coniferelor, preferând în special pinul, molidul european şi zada, a precizat Zagas.

Impactul gândacului este evident. Regiuni întinse de pădure de pin s-au uscat, suprafaţa afectată fiind evaluată de specialişti la o zecime, respectiv 100.000 de copaci.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Mari necazuri s-au abătut asupra Greciei de cand cu legiferarea parteneriatelor civile. Si o să se mai abată. Dar, să ne uităm si in curtea noastră, caci multe presiuni fac poponarii să se poată “casatori” legal.

  2. Au spart coaja dogmelor in Creta,acum si Dumnezeu le ia ozonul(aerul) de sub nas.Stim ca aerul curat(ozonul)este simbolul Duhului Sfant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button