X

O minune a Părintelui Justin Pârvu: Botezul mamei mele

de Saccsiv

Mama mea a venit acasă, la Ortodoxie, dupa ce a tot ratacit departe rau, la ereticii protestanti. Minunea, caci mica sau mare, o consider o minune, s-a petrecut in 2013 si reprezinta unul dintre cele mai fericite momente din viata mea. Ani de zile, zi de zi, inclusiv la inchisoare, m-am rugat bunului Dumnezeu sa vina la Ortodoxie. Pana la a incepe sa ma rog, ma limitam doar la a avea discutii in care incercam sa o conving. Degeaba insa si cred ca multi dintre voi ati constatat ce se intampla cand incerci sa vorbesti cu un protestant despre Ortodoxie si despre erezia lui. Asa ca la un moment dat am rarit mult discutiile dar am inceput sa ma rog dupa cum am spus.

Si ma tot intristam, caci timpul fugea, mama imbatranea, era si bolnavioara, dar ramanea tare de cerbice.

Apoi, in seara in care parintele Justin s-a mutat la Domnul, in timp ce-i spuneam si ei ce s-a intamplat, s-a petrecut cu ea ceva interesant: a luat o revista Atitudini pe coperta careia era fotografia marelui duhovni si de indata a strabatut-o un cutremur ce i-a miscat extrem de vizibil intregul trup. Ce s-a intamplat exact in interiorul ei, nu-mi dau seama, mi-a spus doar ca un soi de fior i-a strabatut intreaga fiinta.

Stia de parintele nostru drag doar din spusele mele, caci o tineam la curent de fiecare data cand mergeam la dansul, ii povestisem despre viata sa, prin ce trecuse si tot ceea ce a facut pentru neamul romanesc. Dar nu-l vazuse decat in fotografii.

Ei bine, la scurt timp dupa intamplarea aceasta, tot intr-o seara, mult schimbata, imi transmite ca are o mare tulburare in suflet, ca nu-i cunoaste motivul dar ca simte ca trebuie sa faca ceva dar nu stie ce. I-am raspuns ca inseamna ca e timpul sa vina acasa, la Ortodoxie. Atat.

Si astfel, multumita Domnului nostru Iisus Hristos, de indata ce s-a putut, a venit si prin botez acasa, devenind si ea madular al Bisericii, chiar daca pe ultima suta de metri, caci Mantuitorul pe toti ne asteapta, bun si rabdator.

Categorii
Părintele Justin Pârvu
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

5 comentarii

 1. Mantuire!

  Sunt intr-o situatie aproape similara cu mama mea.

  Nu am gasit loc de botez pentru oameni maturi, unde sa se poata face afundarea intreita.

  E posibil ca intr-un oras de marime medie din Ardeal sa nu existe asa ceva?

  1. Doamne ajuta Cosmin,

   Daca nu gasesti loc ( Baptismariu) nu-i problema. Mama a fost botezata a acasa cu intreita afundare, in vas din acela mare de plastic rotund de 1000l asemanator ca cel din care se imparte aghiasma.

   important este sa gasesti preot nepomenitor.

   Mantuire

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.