X

[VIDEO] Românii au reușit să-i comemoreze pe eroii români, chiar dacă ungurii au format un lanț uman în jurul cimitirului de la Valea Uzului pentru a bloca accesul românilor în cimitir de Ziua Eroilor

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Mai multe filmări aici.

UPDATE: Bravo români! Frații noștri au intrat cu forța în cimitir, pentru a cinsti pe eroii români! În cimitir a intrat și un sobor de preoți români. Ungurii au început s-o ia la goană sub protecția jandarmilor.
UDMR trebuie să dispară de pe scena politică pentru faptul că a chemat iredentiștii maghiari într-o zi de sărbătoare ortodoxă pentru a-i provoca pe români!

Niciun demnitar român nu a fost prezent la Valea Uzului, însă vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt a mers pe 5 iunie într-o vizită la Cimitirul Internațional al Eroilor de la Valea Uzului.

Scandal uriaş între români şi unguri legat de cimitirul de la Valea Uzului - VIDEO 534

Consiliul Județean Harghita, condus de UDMR-istul Borboly Csaba, îi instigă pe maghiari să formeze un lanț uman în jurul cimitirului de la Valea Uzului mâine, 6 iunie, începând cu ora 16:00.

Consiliul Județean Harghita și Borboly Csaba sunt organizatorii unui eveniment public promovat pe Facebook (detalii aici) prin care maghiarii sunt incitați să formeze un lanț uman în jurul Cimitirului Internațional al Eroilor de la Valea Uzului.

Maghiarii sunt chemați mâine, 6 iunie, de la ora 16:00 să formeze un lanț uman în jurul Cimitirului Internațional al Eroilor de la Valea Uzului.

Afișul evenimentului prin care CJ Harghita instigă maghiarii să formeze un lanț uman în jurul cimitirului de la Valea Uzului. FOTO: facebook.com

„Un lanț de viață pentru pacea eroilor! Nu pierdeți pacea strămoșilor noștri! Creați un lanț de viață în jurul cimitirului de la Valea Uzului. Ținând mâinile unul pe altul, suntem puternici! Să ne întâlnim joi, 6 iunie, la ora 4 pm, la cimitirul militar din Valea Uzului”, este mesajul transmis de Consiliul Județean Harghita și președintele Borboly Csaba.

De la ora 17:00 sute de români și-au anunțat prezența la Cimitirul Internațional al Eroilor de la Valea Uzului pentru a marca Ziua Eroilor, sărbătoare națională în România (detalii aici și aici).

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

21 comentarii

  1. Si mai incredibil: Azi, la o prelegere pe tema schimbărilor climatice, preşedintele Ungariei a citat date dintr-un studiu care prezenta faptul că volumul de apă al râurilor Olt, Someş şi Mureş a scăzut cu o treime în ultimii 25 de ani.
    https://webradio.hu/hirek/kulfold/preedintele-ungariei-oamenii-trebuie-s-se-lupte-cu-propria-natur

    Ce grija are preşedintele Ungariei fata de nivelurile raurilor Olt, Someş şi Mureş? Poate ne lamureste Iohannis sau Dancila!

    1. Cerceteaza: cumpara apa pentru agricultura de la Guvernul Romaniei.
      Apa nu e folosita la irigatii in Romania ca sa le “ajunga” lor, conform contractelor.
      Stiu si ei ca sursele de apa sint vanate de corporatii sa le ia jidaneste – reguli cumparate, coruperea politicienilor,…. sa nu mai fie “libere” si ca atunci va fi foarte scumpa; deja se profileaza conflicte inter-statale datorita lipsirii de apa in aval a altor populatii.

  2. Consiliul Județean Harghita cere, într-o adresă transmisă miercuri orașului Dărmănești să revoce avizul favorabil acordat manifestărilor organizate de români pe motiv că a fost emis ilegal, ”cu încălcarea crasă a prevederilor legale referitoare la competența teritorială a UAT Dărmănești”.
    Câteva zeci de români au intrat cu forța în cimitirul închis cu lacăt.
    Carmen Dan, a publicat un apel pe Facebook ”la comuniune și înțelegere” în contextul ceremoniei de la ”Cimitirul Internațional al Eroilor de la Valea Uzului”.
    https://www.g4media.ro/tensiuni-la-cimitirul-eroilor-din-valea-uzului-cateva-zeci-de-romani-au-intrat-cu-forta-in-cimitirul-inchis-cu-lacat.html

    Sa se duca acolo Dancila si Dan sa infaptuiasca “comuniunea si intelegerea” internationala pe pamantul romanesc.

  3. Mi se pare corect. Raposatii lor se cearta in fiecare zi cu raposatii nostri, deci trebuiau transate lucrurile cumva, nu?!

  4. Am postat mai devreme un link, posibil să se fi dus în spam. Ar putea fi de interes. Din păcate astăzi a fost adoptat regulamentul european pentru introducerea cărţilor de identitate biometrice. verificaţi linkul anterior. Doamne, ajută!

  5. Liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor, Korodi Attila: „La Valea Uzului a fost ceva de nedescris în cuvinte, au venit sute de români, foarte mulţi ultraşi de la galerii de fotbal la înaintare, jandarmii le-au ţinut piept cât au putut. Au intrat pe lateral în cimitir, au rupt poarta de lemn de la intrare cu pumnii şi picioarele, au aruncat cu pietre şi noroi spre maghiarii care stăteam în lanţul uman, au sărit pe cruci. Din fericire nu au fost persoane rănite, pentru că în momentul în care conflictul s-a radicalizat, am decis să ne retragem pentru ca nimeni să nu păţească nimic. Românii au ocupat cimitirul”, a spus Korodi.
    Jandarmeria Română: „Toate persoanele care au săvârşit fapte contrare legii vor fi identificate şi, pe baza imaginilor, vor fi dispuse măsuri legale.”
    https://www.mediafax.ro/social/scandalul-continua-cimitirul-valea-uzului-lantul-uman-facut-locuitorii-maghiari-impiedica-manifestarile-ziua-eroilor-multi-cetateni-romani-au-rupt-cordonul-jandarmi-lider-udmr-ceva-nedescris-cuvinte-18159591

    Sa ne aducem aminte si ce s-a intamplat in 2014:
    Aproape 800 de suporteri unguri au ajuns la București cu trenul, în jurul orei 13.30. Ei le-au făcut semne obscene jandarmilor şi au strigat “Slugilor!” În noaptea de vineri spre sâmbătă, în gările din Curtici şi Arad, au aruncat cu petarde, cutii şi sticle de bere şi au scandat de la ferestre ”Ungaria! Ungaria”, însă forţele de ordine nu au aplicat sancţiuni.
    https://evz.ro/romania-ungaria-meciul-din-strada-suporterii-maghiari-au-interzis-in-centrul-vechi-zonele-de-risc-sunt-supravegheate-video-vezi-harta-cu-restrictii-de-trafic.html
    Poate Carmen Dan gaseste o solutie sa predea paza cimitirului in sarcina jandarmeriei sau armatei ungare, ca sa nu-i mai suparam pe unguri si sa ne traga Papa de urechi.

  6. Este o probleme GRAVA-cei din conducerea de la Bucuresti,de muuult tare NU REPREZINTA pe romani( cu preponderenta de la basescul cel spurcat si SASUL iohan werner),ci doar si numai pe STRAINI si fac DOAR SI NUMAI ce le cer STRAINII,fara nici o remuscare si discernamant ,nu conteaza ca sunt din M…Ue,SUA,Rusia,maghiaria sau jidania,ei toti se numesc STRAINI.Cei care ,,conduc” tara asta NU au treaba cu populatia locala,cu dorintele/ofurile/problemele/cerintele celor MAJORITARI nascuti si crescuti ,din mosi stramosi ,pe acest pamant.Mai grav este ca nici cei care le pun in aplicare JEGURILE de hotarari(legi), celor din conducerea STRAINA de la bucuresti,NU au discernamat,nu au nici un sentiment ptr ceea ce doresc cei NASCUTI si crescuti din mosi stramosi pe acest teritoriu,ei fiind DRESATI,ca trebuie sa faca ORBESTE ce le cere GIUSTITIA si atat,de asta sunt ei nascuti.De aici e ANARHIE.Noi romanii mai avem doar si numai 2 lucruri bune/dorite/placute,la nivel de teritoriu romanesc=LINISTE SI PACE.Dar suntem provocati din ce in ce mai tare si din stanga si din dreapta ptr asta ne trebuie mult DISCERNAMAT,care se obtine doar si numai prin intoarcerea la DREAPTA CREDINTA si la rugaciune cea curata catre Hristos,nu prin altceva.Dumnezeu sa ne lumineze mintea si sufletul,ca avem nevoie mai mult ca niciodata.Iertati-ma!

  7. Nu vreau să fiu răutăcios dar mă chinuie o întrebare: văd că v-ați bucurat de “succesul ” fraților români care au reușit să intre în cimitir și să îi cinstească împreună cu un sobor de preoți ortodocși pe eroii noștri,dar dacă preoții aceia sunt pomenitori de ierarhi ecumenisti,e ok ?
    Atât.

      1. Aurelian,sunt român. Am pus o întrebare decentă,nu am luat la mișto pe nimeni așa cum ai făcut tu legându-te de nume. Dacă scriam că mă cheamă Ion ,eram mai român? ?
        Știu că pe acest site se lovește mereu în ierarhii noștri care sunt acuzați de ecumenism. Și am vrut să știu părerea administratorulu în legătură cu slujba ținută de preoții ortodocși de la Valea Uzului.
        Adică dacă venea azi Daniel și ținea slujba pentru eroii noștri români,i se ierta “ecumenismul ” pentru acest gest ?
        Cam asta e ….Aureliane ?

        1. Sunt doua fronturi separate, unul e cel legat de dreapta credință și altul legat de memoria eroilor ce s-au jertfit pentru aceasta tara. Acest site nu lovește în nimeni, doar scoate la iveala niste dogme de temelie pentru neam și credința îngropate sau ignorate de alții. Nu trebuie sa fii de acord cu ei, iar tastele sunt la tine. Făceai mișto de administratori, nu?

    1. Lovim în ecumenism. E problema celor care-l înfăptuiesc. Pomenirea și sfintele taine sunt valide, chiar dacă sunt pomenitori de ierarhi semnatari în Creta. Asta e altă discuție, iar noi ne facem datoria de a apăra Adevărul oricare ar fi situația și persoanele implicate.

      1. Am înțeles. Să mă iertați dacă v-am deranjat. Recunosc că am pus o întrebare vicleană crezând că sunteți cam nedrepti și vă folosiți de ierarhia BOR atunci când vă convine.
        Înțeleg că m-am înșelat.

  8. ungurul este de inteles, dar romanii maghiarizati, care sunt peste 80% , cat de spalat pe creier sa fii sa te ridici impotriva propriului neam si sa te crezi ungur ??? de-aia se poarta cu ei ca in sclavagism spalati pe creier de dictatura, acum se facura unguri dupa 2-3 generatii de ocupatie. Chiar nu vede nimeni ce este in neregula cu ei ? Asa functioneaza dictatura si dovada clara cum poti fi asimilat de un grup mic, ti se impune limba, religia, traditia si ti se spune ca esti neam cu cei care te-au cucerit. Cum luau turcii copii sclavi, ii faceau ieniceri si-i puneau sa lupte impotriva propriilor neamuri … istoria se repeta la nesfarsit si unii nu inteleg ce li se intampla. De aceea spun ca trebuie sa introduca negresit obligativitate testelor ADN, sa stie fiecare ce sange are, care-i sunt neamurile, rudele si daca alege sa fie tradator sa treaca de partea celor care i-au ciopartit si casapit familia , sa declare din capul locului ! liderii astora spalati pe creier sunt plini de bani si duc o viata de huzur luxuriant, iar plebea, victimele, se ocupa cu propaganda … Imperiul Austro Ungar a fost de la 21 decembrie 1867 până în 31 Octombrie 1918, in rest a fost Transilvania unde au trait romani, urmasii tracilor si geto dacilor, nu urmasii lui Ginghis Han. Nu s-a gasit AND-ul lui Atilla in genomul ungurilor din Ungaria cand cei de la National Geografic le-a facut AND-ul, ci s-a gasit un mixt de gene al popoarelor invecinate, care atesta clar granitele fiecarei natii, in Cazul Romanilor granita ar fi pana la Tisa. Secuilor, maghiarilor lasati propaganda si politica si fiti oameni ai locurilor unde traiti, fiti Romani vorbiti ungureste daca asa va place si faceti-va ADN-ul daca nu credeti !

  9. Levente Magyar, secretarul de stat din Ministerul ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior, responsabil de relaţia cu Parlamentul declara: “Pentru Ungaria este, în continuare, primordial să aibă o relaţie corectă şi bună cu România, astfel încât maghiarii şi românii să poată convieţui în pace în Transilvania. De aceea, în ultima vreme am făcut compromisuri serioase, având în vedere mereu ce anume serveşte cel mai bine scopului ca maghiarii transilvăneni să prospere în locul lor natal” … Nu inteleg , in primul rand ca toti suntem Romani. Apoi cine ii impiedica pe ei sa aiba relatii bune cu Romania ???? E problema Romaniei cum isi trateaza cetatenii si tine strict de legislatia romana, ce treaba are Ungaria aici ??? Toti suntem cetateni Romani cu drepturi depline, sa fie clar! nu sunt unii mai romani decat altii sau unii mai unguri decat romanii …. cum mai vine asta cum ca ei “au facut compromisuri” ??? … Populatia de rand din cele doua judete este ca tot romanul in tara asta, traieste din salariu, lucreaza undeva, se confrunta cu problemele majoritatii romanilor, nu sunt ei mai cu motz … Liderii lor in schimb … au beneficii maxime de pe spatele victimelor care musca nada propagandei din Ungaria

  10. am vazut destule filmulete si comentarii, si concluzia mea este ca, maghiarii( liderii si organizatorii, adica maestrii ceremoniei) au fost ostentativi si tendentiosi, provocatori si au asteptat rezultate. Pe de o parte stiau foarte clar ca lumea se mobilizeaza si va veni, si incepand cu usierul de serviciu care s-a filmat cu mandrie cum punea el lacatul la poarta, asa cum numai el stie sa faca aceste lucru, de parca era cel mai important om din stat in momentul filmarii si de parca pazea tezaurul tarii, coiful si closca cu puii de aur !!!, si nu poarata unui cimitir al eroilor; si pana la oamenii veniti intr’adins la o “sedinta” organizata in aer liber, la cimitirul din Valea uzului, pe marginea santului mocirlos, unde discutia are loc din gura in gura, si din mana in mana, tinandu-se de mana in sir indian ??? , fara tablete la ei, decat cu niste foi printate la misto, pripasiti pe linga garduri cu zambetul larg pe buze, si mirosind puternic a sfidare!!!; toti, dar absolut toti au contribuit la situatia creata. Daca ei deschideau portile larg si grupurile de romani venite cu lumanari, coliva si capetele isi faceau treaba … nimeni, … dar absolut nimeni nua ar fi avut ce le reprosa si practic disparea cauza conflictului. Dar nu, ei vor conflict, cu orice pret. Urmariti stirile acestea doua sa vedeti cum se pune prooblema …cum au convocat ei la nivel de stat ambasadorul Romaniei, pt ca ei stateau cu cheile la bracinar si nu vroiu sa deschida cimitirul , care nu este deloc cimitir privat si se stia foarte clar ca este ziua eroilor, ori in cimitir s-a facut prezenta eroilor romani comemorati din cate am vazut si auzit … maghiarii au facut o “muteasca” prin care tot timpul au vrut sa insinueze cu totul altceva decat ii trada zambetele pline de dispret

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button