X

OFICIAL: Ereticul de la Vatican a schimbat rugăciunea “Tatăl nostru”, lăsată de Însuși Mântuitorul nostru Iisus Hristos

După ce a vizitat România unde a ținut să rostească Tatăl nostru în Catedrala Națională, papa s-a întors la Vatican și a schimbat rugăciunea domnească, măsura fiind anunțată de mai mult timp

Inquam Papa Francisc Iași

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Sfântul Scaun a aprobat oficial modificarea rugăciunii “Tatăl Nostru” pentru slujbele catolice, schimbare care vizează fragmentul de frază “nu ne duce pe noi în ispită”, potrivit cbnnews. com.

Modificarea vizează doar un fragment de frază din celebra rugăciune din Evanghelia după Matei, mai precis “nu ne duce pe noi în ispită”, care devine “nu ne abandona/ nu ne lăsa să cădem în ispită”.

Reprezentanții Conferinței episcopale italiene au anunțat, în noiembrie 2018, că textul rugăciunii “Tatăl Nostru” va fi modificat, iar noua versiune a fost aprobată de Sfântul Scaun pe 22 mai, potrivit US Catholic.

Conferința episcopală italiană, înființată în 1971, este autorizată să stabilească norme pentru slujbele religioase.

Papa a considerat că noua versiune este mai bună, pentru că cea anterioară putea implica faptul că Dumnezeu duce oamenii în ispită, o acțiune care este contrară naturii bune și sfinte a acestuia.

Citiți și:

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

17 comentarii

  1. Din cite am citit pe net Tatal Nostru va fi modificat in limba engleza, italiana si franceza. Eu zic ca asta e abia inceputul. Ia sa vedem ce fac parohiile ortodoxe din diaspora unde exista obiceiul de a se rosti Tatal Nostru in romana si apoi se spune si in limba tarii unde se afla parohia.

  2. Acum inteleg:”patriarhul”cand era tanar l-a “corectat”pe Mantuitorul in parabola tanarului bogat.A spus ca el va face asa fel ca tanarul sa se mantuiasca.Parintele Adrian Fagetean care era de fata l-a intuit si i-a spus:”ereticule!”A fost lovit cu carja in cap.Si papa il “corecteaza”pe Hristos.Vedeti cum se leaga lucrurile?!

    1. Nu numai că-l corectează, dar el, alături de ereticul papă nu se mai închină adevăratului Dumnezeu…ăla de pe Crucea din spatele ereticului, nu e Hristos cel răstignit, e Antihristul care se auto-proclamă în toate vârtejurile-alea colorate, plin de el…el nu se jertfește pentru lume, el vine ca să fie aclamat, respectat și recunoscut de lume…crucea în care este încadrată imaginea lui are rolul de a ne atenționa că ne privește fix pe noi, adică ceea ce ne-așteaptă dacă nu-l recunoaștem pe el!

      Apropos, vedeți că băncile au început să-și disponibilizeze personalul…li se dă salariul pe un an și-i trimite acasă, sau la plimbare!

  3. Francisc se crede mai important si mai cunoscator decat Sf. Ioan Gura de Aur, care iata cum talcuieste Tatal Nostru:
    https://www.ioanguradeaur.ro/354/talcuire-la-tatal-nostru/
    Pe final e clar: ”si nu ne duce pe noi in ispita”. Doua mii de ani s-au rugat oamenii asa cum a lasat insusi Iisus Hristos rugaciunea domneasca, si vine un neica-nimeni cu aere de atot-stiutor sa schimbe ce-a lasat El. Daca nici asta nu e erezie…
    Inca un link https://poruncaiubirii.agaton.ro/articol/878/t%C3%A2lcuirea-rug%C4%83ciunii-tat%C4%83l-nostru-%C3%AEn-scrierile-sfin%C8%9Bilor-p%C4%83rin%C8%9Bi-i

  4. Micul si pardalnicul satan din San Pedro di Vatican nu stie ca Dumnezeu daca vrea ne duce oricand in ispita ca sa ne testeze dragostea pentru El ! Vezi pilda lui Iov , I-a luat tot , avere , copii, nevasta , sanatate , sa vada daca se leapada de Credinta Adevarata ! Si Iov a rezistat muceniceste la toate , apoi Dumnezeu L-a rasplatit inzecit ! Toate ispitele dracilor sunt ingaduite de Atoatestiutor , uneori pentru pricini greu de deslusit si cand dam de greu si ne rugam Dumnezeului Celui Adevarat ne scoate din necazuri ! De aceea e asa cum a lasat Insusi Iisus Hristos : ” si nu ne duce pe noi in ispita..” caci daca ne duci noi suntem slabi si neputinciosi si cadem , se subliniaza astfel Smerenia omului in fata Creatorului ! Fata de varianta meschina histrionica oportunista ” si nu ne lasa sa cadem in ispita” …ca si cum am spune ca daca am cazut este pentru ca Tu Doamne m-ai lasat sa cad (deci nu-i vina mea, …ca si cum nu exista Liber Arbitru, si nu hotaram NOI Calea pe care o luam …) De la 1054 nu mai au PIC DE HAR SFANT , au macelarit Sfanta Liturghie , Crezul intreaga Biblie , randuielile Bisericesti tot; si de fapt lucrurile in Roma au inceput sa se imputa cu vreo 500 de ani inainte de Marea Schisma (cand mercantilismul iubirea de putere, desfranarea (toti papii aveau copii , neveste amante , amanti…) homosexualitatea , pedofilia luau mare amploare ) ! Si le-a aratat Domnul ca sunt pe o cale Gresita Total – 350 de ani Razboiul Cruciatilor , zeci de milioane de crime violuri talharii , 150 de ani de Inchiizitie alte milioane de crime si arderi pe rug , iar astazi Biserica catolica cheltuie ANUAL peste 600 milioane Euro pentru procese de homosexualitate, pedofilie si molestare de copii …asa ca sa le inchida gura partilor vatamate ! Dar nu invata minte …inainte mergatorul antihristului lucreaza Netingherit !!! De ce nestingherit ? Pentru ca nu-l stinghereste nimeni…..;/

    1. Foarte bun raspunsul. Cu adevarat Bunul Dumnezeu ne duce in lucrarea celui rau ca sa se vadeasca adevarata alegere a noastra, in libertate totala de orice constrangere. Si astfel omul singur marturiseste al cui urmator este. Javrele anume seamana confuzie intre ispita diavoleasca in care omul estè lasat prin pronie dumnezeiasca pentru lamurire si proprietarul ispitei, atribuind ducerea in ispita ca fiind ducerea in ceva a Bunului Dumnezeu. Diavolul lanseaza ispita in jurul omului neputand sa-l forteze la nimic. Satanistii astia daca se inchina la satana care are cu adevarat 2 duhuri unul al vietii si celalalt al mortii (dupa cum spune si crezul catolic) si in materie de ispitire atribuie ducerea in ispita tatalui lor (cel ce a mai aflat un duh/spirit din cuvantul lui cel mincinos).

  5. Diferenta dintre “nu ne duce pe noi in ispita” si “nu ne lasa pe noi in ispita” este una fundamentala. Daca la prima il rugam pe Dumnezeu Tatal, ca sa ne pazeasca de ispita inainte de a cadea intr–insa, aratand vointa omului de a se pazi de ispita, chiar și inainte de a o cunoaste(sau cadea). Pe cand la “nu ne lasa pe noi in ispita” arata ca OMUL SE AFLA DEJA IN ISPITA, în care a intrat fie de bunavoie(mai degraba reavoie) dorind-o, fie din anumite circumstante, si pe care nu o mai doreste, rugandu-L pe Dumnezeu sa-l scoata din aceasta. Diferenta este faptul ca la prima omul doreste si cere de la Dumnezeu sa fie pazit chiar si inainte de a cunoaste(sau cadea in) ispita, iar la a doua arata doar dorinta si cererea omului de a iesi din ispita in care se afla(cunoscandu-o, experimentandu-o), in care a intrat fie si de bunavoie(sau reavoie), adica a dorit-o.

  6. din punctul meu de vedere, pr Necula –celebrul- a cazut in inselare zdravana tocmai din cauza unei familiaritati deranjante cu Hristos, adica pe internet ma uitam la el si vedeam cum vorbeste de Hristos ca de un prieten, ca de un om nu naiv, dar pe aproape, cum explica el ce vrea Hristos intr-un mod glumet si –pt mine– deranjant, cum calca in picioare traditia, poruncile si vorbele sfintilor printr-o hahaiala spusa de unu care zici ca ar fi sfantul sfintilor.
    La papa insa, eu cred ca el e mana-n mana cu diavolul, cred ca ii slujeste pe fata lui Lucifer, bea sange uman etc.
    Schimbarea rugaciunii Tatal Nostru -cea mai cunoscuta rugaciune– pt diavol e o bucurie, diavolul are mare placere sa schimbe orice cuvant de-al lui Dumnezeu, chiar daca nu a erezie, pt diavol schimbarea –si cand reuseste, rasturnarea– a ceea ce a lasat Dumnezeu e critic, f important.

  7. Si eu am simtit jena familiaritatii Parintelui cu Bunul Dumnezeu. Se vede influenta concesiilor cu ereticii. Cand rapunde la o intrebare, incepe bine dar mai apoi din dorinta de a face suportabila credinta o cam vinde pe mai nimic.

  8. Un eretic cu adevart acest papa. Dau marturie personala cum in acest post al Pastelui ( 2019) am fost dus in ispita, adica pus la incercare de Dumnezeu intr-o chestiune strict familiala. Totul a fost sub pronia divina, un fel de examen duhovnicesc.
    Papa habar nu mai are pe ce lume traieste si a ajuns din agiornament in agiornament sa cada total in erezie, nu vedeti ce curcubeuri sint infatisate pe asazisa cruce? Mai are un pic si va promova pe fata “iubirea” homosexuala si-l va declara si pe hristosul lui un gay iubitor.
    Crezul modificat, Tatal Nostru modificat, iar Danny se roaga impreuna cu acest eretic….?

  9. “Nu ne duce pe noi în ispită” înseamnă afirmarea Lui Dumnezeu ca Artizan intrinsec și indispensabil în constituirea și dăinuirea creației Sale în sensul că nimic din ceea ce se întâmplă cu creația nu poate scăpa de sub jurisdicția Creatorului, nu numai pentru că El este Atot-purtător-de-grijă pentru întreaga Sa creație, ci și pentru că El se află efectiv în propria Sa creație (știm de la Sfinții Părinți că toate elementele creației sunt alcătuite în varii proporții atât din materie, cât și din spirit – până și pietrele au oleacă de spirit în ele cu care ar fi capabile să strige dacă mărturisirea Lui Dumnezeu ar deveni deficitară din partea celorlalte făpturi “mai” spirituale -, singura Entitate pur spirituală fiind Dumnezeu Însuși). Așadar, aceste cuvinte din rugăciune recunosc, în simplitatea și dreptatea lor minunată (tot de la Sfinții Părinți știm că Dumnezeu este simplu și drept, iar din cărțile lor mai dulci decât mierea știm că dreptatea și adevărul nu au nevoie de multe și meșteșugite cuvinte pentru a fi mărturisite), mai întâi de toate, calitatea Lui Dumnezeu de unic Autor și Atot-proniator al întregii Sale creații și, mai apoi, credința noastră că nu suntem părăsiți de Dumnezeu nici atunci când cădem în ispită, cu alte cuvinte, credința noastră în dragostea Lui Dumnezeu față de oameni. Înlocuirea cu cuvintele “nu ne abandona / nu ne lăsa să cădem în ispită” sugerează, pe de o parte, că ispitele ar fi gestionate independent de o altă entitate de care noi ne rugăm la Dumnezeu să ne apere, entitate care este făcută, astfel, comparabilă cu Dumnezeu și nu subordonată Lui (adică dracul este dumnezeu, putea împielițatul să gândească și să mărturisească altfel(?)) și, pe de altă parte, că dragostea Lui Dumnezeu pentru oameni ar putea fi defectivă și discreționară (Dumnezeu ar putea să aleagă să ne abandoneze în ispită), nu nemărginită, așa cum ne învață Ortodoxia. Face ce face, împielițatul și nu se lasă până nu mai ereticește el și mai mult decât până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button