X

Biserica s-a îmbogățit cu șase noi mucenici, printre care cinci copii cu vârste între 6 și 10 ani

Să ne învrednicească bunul Dumnezeu de rugăciunile lor

Membrii unei organizații umanitare

Șase persoane au fost ucise și alte opt au fost rănite duminică într-un atac terorist la mănăstirea Sfinții Petru și Pavel – Al-Suqaylabiyah din nord-vestul Siriei, informează ChristianPost.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Conform Associated Press, victimele sunt cinci copii cu vârste între 6 și 10 ani și profesoara de la școala duminicală pentru copii.

Părintele Maher Haddad a povestit cum copiii ieșiseră să se joace, nimic nu prevestea atacul:

„O rachetă a lovit grupul de copii, cinci dintre ei au fost uciși, alții au fost răniți. Doamna profesoară a fost ucisă pe o stradă din apropiere de o altă rachetă”.

Orașul ortodox grec a suferit, de asemenea, pagube materiale însemnate ca urmare a atacului.

Conform Associated Press, atacul a țintit comunitatea de creștini din Idlib, unde afiliatul al-Qaeda Tahrir al-Sham și Armata Siriană Liberă rămân active. Tahrir al-Sham are o istorie de a încerca să profite de orașe creștine în zona al-Suqaylabiyah.

Presa de stat siriană afirmă că regimul a răspuns atacului al-Suqaylabiyah prin bombardarea locațiilor unde se află insurgenții din marginea sudică a provinciei Idlib, ultima cetate rebelă majoră din țară.

Luptele au crescut între forțele guvernamentale și grupurile armate nestatale din Siria de nord-vest în ultimele săptămâni, potrivit grupului de monitorizare din Marea Britanie, Observatorul Siriei pentru Drepturile Omului (SOHR). Începând cu 30 aprilie, trupele siriene au fost în ofensivă și au lansat în mod repetat avioane împotriva forțelor rebele de acolo.

Escaladarea violenței a determinat deplasarea a peste 180.000 de persoane în teritoriu și a ucis peste 120 de persoane, potrivit Oficiului pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) al ONU. Provincia găzduiește 3 milioane de oameni, dar peste 150 000 au fost forțați să fugă din cauza luptelor continue.

Claire Evans, reprezentant al unei fundației ce ajută creștinii din Orientul Mijlociu, a declarat:

„Războiul civil sirian este un exemplu trist de ucidere fără discriminare a civililor și de violență fără sens… Creștinii plătesc un cost ridicat, deoarece sunt adesea considerați cetățeni vulnerabili, de clasa a doua. Satele lor au devenit un pion într-o strategie mai mare pentru fracțiunile multiple implicate în războiul civil. Trebuie să păstrăm familiile celor decedați în rugăciunile noastre și să oferim rugăciuni continue pentru siguranța acelor credincioși care se găsesc prinși între părțile războinice ale Siriei”.

Într-o scrisoare, Arhiepiscopul Ieronim al Greciei a transmis condoleanțe creștinilor sirieni:

„Încă o dată, vedem efectele tragice ale urii religioase care orbește mintea umană și îl face pe om disperat, capabil să răspândească moartea și tristețea”, relatează avereaBisericii.ro

De asemenea Patriarhul Neofit al Bulgariei a scris Patriarhului Ioan din Damasc spunând:

„Cu durere am aflat despre incidentul tragic de la Biserica Sfinților Petru și Pavel… În zilele acestea când cântăm Domnului nostru Iisus Hristos Cel înviat, care prin moartea Sa a biruit moartea, răul și stăpânitorul acestei lumi, ne rugăm ca Tatăl nostru Ceresc să primească sufletele ce au plecat.”

Image result for Al-Suqaylabiyah monastery

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Viu este Mântuitorul lumii, Fiul Veșnic iubit al Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, Fiu Făcut Om de la Duhul Sfânt și din Fecioara Maria pentru mântuirea oamenilor, Domnul nostru Iisus Hristos. Să fim cu El în fiecare moment, în vecii vecilor!
    ……………….
    CINCI COPII UCIȘI ÎN TIMP CE SE JUCAU DUMINICĂ, 12 MAI 2019, LÂNGĂ O MĂNĂSTIRE CREȘTINĂ ÎN SIRIA ; POATE CĂ ROMÂNII ZIC CĂ-I NORMAL, CĂCI ÎN SIRIA E RĂZBOI CIVIL … ÎNCĂ PATRU CREȘTINI UCIȘI LUNI, 13 MAI 2019, ÎN BURKINA FASO ; POATE CĂ ROMÂNII ZIC CĂ BURKINA FASO E ȚARĂ ÎNAPOIATĂ ȘI ACOLO, CA ȘI ÎN SIRIA, SUNT TERORIȘTI ISLAMIȘTI … ȘI APOI, CE ? ÎN ROMÂNIA SE UCID ZILNIC SUTE DE COPII, ÎNAINTE DE A SE NAȘTE !!! EXISTĂ DREPTURI ALE OMULUI ATEU-DERBEDEU-SATANIST, CĂCI ROMÂNIA ESTE ȚARĂ ÎNAINTATĂ ÎN A UCIDE NEVINOVAȚI : 100.000 ÎN FIECARE AN, UCIȘI DE MEDICII DAȚI DRACULUI, PE BAZA LEGILOR FĂCUTE DE PARLAMENTARII ROMÂNI DAȚI DRACULUI !!! PĂCATELE STRIGĂTOARE LA CER ATRAG PEDEAPSA LUI DUMNEZEU PESTE ROMÂNIA !!! NU EXISTĂ CREȘTINI SUFICIENȚI SĂ STRICE LEGILE DRACULUI ÎN ROMÂNIA ???!!!
    https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2019/05/cinci-copii-ucisi-in-timp-ce-se-jucau.html

  2. Pentru rugaciunile acestor mucenici, Doamne opreste persecutiile împotriva crestinilor din toata lumea !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button