X

Polonezii au cerut în stradă ieșirea țării din UE

Mii de polonezi au protestat joi pe străzile din Varșovia, în semn de protest față de apartenența Poloniei la UE și pentru a cere suveranitate în fața Bruxelles-ului, scrie express.co.uk.

Demonstrația a avut loc în ziua în care Polonia marca a 15-a aniversare a aderării țării la blocul comunitar. În imaginile video apar bannere anti UE și steagurile Poloniei fluturate de manifrestanți în timpul unui marș spre birourile Comisiei Europene din centrul orașului. Un protestatar a declarat:

„UE este din ce în ce mai centralizată politic. Deci, avem o politică externă comună, există o discuție despre o armată comună. În prezent apar tot mai multe legi, iar facturile nu sunt prezentate la Varșovia, ci la Bruxelles. Credem că valorile noastre tradiționale – familia, proprietatea, valorile catolice sunt amenințate de comisarii europeni liberali”….

Marșul polonezilor a avut loc la mai puțin de o lună după ce Comisia Europeană a lansat o nouă acțiune împotriva Varșoviei în legătură cu reforma sistemului judiciar.
NOTĂ OrtodoxINFO

Dacă polonezii își apără valorile catolice, cu atât mai mut poporul român ar trebui să-și apere valorile cu adevărat mântuitoare, cele ortodoxe. Dar în propaganda politică de la noi partidele se bat între ele în a afirma cât de pro-UE sunt, trăgând după ele marea majoritate a populației ce încă mai savurează voma politică.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

9 comentarii

 1. „Liderul partidului bulgar Volia, Veselin Mareşki, a declarat joi la postul de radio naţional că formaţiunea sa politică va merge înainte cu ideea privind organizarea unui referendum de retragere a Bulgariei din NATO, relatează agenţia BTA.

  „Va fi una dintre marile noastre iniţiative din campania pentru alegerile europene din 2019. În opinia noastră, NATO nu ne oferă practic nimic, ci doar ne jefuieşte. În prezent, se vorbeşte despre câteva miliarde de euro care trebuie luate de la poporul bulgar şi cheltuite pe o grămadă de vechituri inutile, de pe urma cărora poporul bulgar nu va avea nici un fel de beneficii. Dacă NATO doreşte să fie partenerul nostru, atunci poate să ne dea gratis mai multe aeronave în loc să-i ia ultimii bani celei mai sărace ţări din Europa şi practic să arunce poporul într-o sărăcie şi mai mare.”, a afirmat Mareşki.

  „Potrivit lui Mareşki, Europa a jefuit poporul bulgar. „Ei ne-au interzis construirea unei noi centrale nucleare, ne-au făcut să ne închidem mai devreme reactoarele, ne-au împiedicat să participăm la (gazoductul) South Stream. În acelaşi timp, ei construiesc North Stream, Turkish Stream şi tot felul de alte conducte. Companii germane, franceze şi austriece investesc şi cooperează liber cu Rusia, dar China n-are dreptul s-o facă. În loc să ne folosească drept punte de legătură cu Rusia şi Estul, ei fac din noi o barieră. Practic, suntem aproape forţaţi să luăm parte la escaladarea tensiunilor. Aceste lucruri pot fi schimbate dacă entităţi patriotice europene adevărate participă la guvernare sau la conducerea UE.”, a declarat liderul partidului Volia.

  „În prezent, Uniunea Europeană seamănă mai degrabă cu Uniunea Sovietică, cu un conducător feudal la vârf, un dictator, şi cu republici obediente dedesubt. Ideea mişcării noastre este chiar opusul: naţiuni europene puternice care să formeze o Europă unită puternică.”, a spus Marşeki.”

  http://www.justitiarul.ro/bulgaria-vrea-referendum-pentru-iesirea-tarii-din-nato

 2. De exemplu…

  Romania, secolul XXI, anul 2019, luna mai, gara din Medias: PRIVITI CUM NE DESFRISEAZA TARA!!

  https://veghepatriei.wordpress.com/2019/05/06/romania-secolul-xxi-anul-2019-luna-mai-gara-din-medias-priviti-cum-ne-desfriseaza-tara/

  Unde e acum vigilenta UE, care se pare ca are ochi de vultur doar atunci cand e vorba de interesele Uniunii, nu si de cele ale unui stat-membru de mana a treia cum e considerata Romania la Bruxelles?

  Paduri intregi sunt carate in trenurile alea!

  Se teraformeaza efectiv Romania ca sa fie mai usor de inghitit de catre globalisti! Se creeaza conditii pentru dezechilibrele de mediu – inundatii, tornade, alunecari de teren, ca sa poata fi apoi invocata gogorita “schimbarilor climatice” pentru care noi toti am fi de vina. Foarte probabil se face in acest fel si loc pentru alte viitoare aglomerari urbane – va fi nevoie de un numar considerabil de asemenea zone de populatie concentrata, daca zona numita inca astazi “Romania” se va imbogati cu vreo 200 de milioane de noi “romani” (adica imigranti cu statut privilegiat) – cam atat estimeaza UE ca poate suporta Romania Europenizata Total (ca asta de acum nu pare sa suporte nici macar un mizilic de 10-20 de milioane).

  Cat despre cei care traiesc in zonele defrisate… Ei si toti cei care mai traiesc in zonele rurale vor fi obligati sa plece in orase, fie ele straine sau romanesti (asa cum s-a stabilit prin AGENDA 2021/2030), acolo unde toata lumea ajunge in stare de totala dependenta fata de “stat” (care dintre ele?) si sub asalt tehnologic continuu asupra sanatatii fizice si psihice prin radiatii electromagnetice, chimicale toxice si unde fonice masive produse de infrastructura de tip urban…

  1. @ SAVONAROLA

   Foarte tare intrebarea!!!

   Eu am zis de mult ca singurul canal care mai informeaza e whatsapp.
   Diferenta de calitate a informatiei dintre mainstream si whatsapp este TOTALA!

   Pe bune, ar trebui facut un articol compact pe acest subiect pe care noi toti sa il preluam si sa il distrbuim pe whatsapp.

   In agenda mea de whatsapp am tipologii total diferite de oameni (demografice) care imbratiseaza adevarul (acesta lumesc) si care retransmit informatia adevarata.

   1. De circa 2 saptamani am observat ca nu mai pot distribui pe Whatsapp decat maximum 5 mesaje deodata. Inainte puteam sa distribui 20. Acum se dovedeste in slujba cui este si Whatsapp (a globalistilor progresisti) , caci vezi Doamne au ei grija sa nu se distribuie stiri false (fake news), mai mult decat trebuie. Totusi chiar daca s-a mai strans nitel surubul, inca este bine ca oamenii destupati la minte mai pot primi si raspandi informatii adevarate pe Whatsapp pe care televiziunile si presa ticalosita le cenzureaza de zor, numindu-le FakeNews. Intrebarea este, pana cand?

    1. vezi ca sunt aplicatii pirat fara restrictii si independente de facebook.
     incearca whatsapp mix sau whatsapp aero sau whatsapp plus !

 3. Taierea padurilor e crima!Eu i-as pune in randul criminalilor pe cei care aproba(taie)padurile.Dar parca erau bunuri ale tarii.Profita de lasitatea ,dezbinarea si ignoranta noastra.”Ridica-te Gheorghe,ridica-te Ioane”!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button